PARADIGMA POLITIK BARU

Video Rakaman Seks Anwar Disebar ?

Foto dari blog garam manis

AIDCNews – 21/03/11- Satu rakaman video 10 minit yang didakwa dilakukan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama perempuan Cina di sebuah SPA dikatakan telah disebarkan hari ini.

 

“Pagi ini video sepanjang 10 minit telah ditayangkan kepada sekumpulan penonton terpilih. Video itu merupakan adegan seks di antara seorang individu Islam terkenal dengan seorang wanita berketurunan cina.

“Tayangan itu berlangsung jam 9 pagi hari ini disebuah lokasi mewah di ibu kota. Sehingga kini tidak diketahui siapakah yang menganjurkan tayangan tersebut dan siapakah perempuan berketurunan cina tersebut.

“Menurut sumber yang dijemput menonton video itu, lelaki yang dirakam melakukan hubungan seks itu adalah Dato’ Seri Anwar Bin Ibrahim dan lokasi hubungan seks dilakukan ialah di sebuah SPA”, lapor blog kickdefella. Klik di sini

Menurut blog itu lagi sewaktu Anwar dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri pada tahun 1998, terdapat pelbagai dakwaan berhubung aktiviti tidak bermoral beliau yang turut melibatkan mengadakan hubungan seks dengan beberapa wanita dan lelaki dan hubungan seks dengan isteri bekas pegawai khasnya.

Sementara itu, akhbar the Star melaporkan bahawa klip video selama 30 minit itu menunjukkan lelaki yang didakwa seorang pemimpin pembangkang, yang juga seorang ahli parlimen, sedang melakukan pelbagai aksi seks dengan wanita berkulit putih yang dipercayai pelacur luar negara.

Menurut akhbar tersebut, video itu yang dirakamkan pada 21 Februari, ditemui di sebuah bilik hotel di Kuala Lumpur dan dijumpai oleh seorang lelaki yang mahu dikenali sebagai ‘Datuk T’

“Kumpulan media termasuk The Star yang dijemput melihat klip video di komputer di bilik hotel, diperiksa telefon bimbitnya diambil dibenarkan untuk melihat video tersebut. Kumpulan media termasuk dari Bernama, New Straits Times, Utusan Malaysia, China Press, portal Internet, agensi berita asing turut dijemput menonton klip video tersebut.

Menurut Datuk T, jika individu dalam video tersebut adalah ahli politik yang dikenalpastinya, “maka beliau dan isterinya mesti berundur dari politik.”. Klik di sini

Malaysiakini melaporkan klip video itu lebih jelas daripada rakaman video presiden MCA Dr Chua Soi Lek.

“Klip video tersebut ditayangkan untuk tontonan pihak media pagi ini di hotel Seri Carcosa Negara di ibunegara. Wartawan menonton video selama 20 minit itu secara bergilir mengikut kumpulan.

“Menurut satu sumber, klip lebih jelas daripada rakaman video presiden MCA Dr Chua Soi Lek yang juga dirakam melakukan hubungan seks dengan seorang wanita di sebuah hotel di Batu Pahat dan diedarkan sekitar Disember 2007.

“Wartawan yang telah menyaksikan video itu berkata lelaki dalam video itu kelihatan seperti pemimpin utama pembangkang tersebut”, lapor Malaysiakini

Malaysian Insider pula melaporkan Datuk T mendakwa lelaki dalam rakaman video itu bukan seorang yang bermoral tinggi dan oleh itu tidak layak bertindak sebagai pemimpin.

Dalam satu kenyataan yang turut diberikan kepada media yang turut tertera nama pemimpin tersebut dikatakan bahawa ahli politik tersebut pergi ke hotel yang menawarkan khidmat seks dan kemudahan SPA.

Selepas pemimpin itu meninggalkan hotel dia sedari bahawa dia tertinggal jam tangan jenama Omega di bilik dia memperoleh khidmat seks.

“Saya diminta mendapatkan jam tangan di bilik tersebut Oleh kerana saya tidak nampak jam tangan pada meja saya memeriksanya di belakang tempat persolekan Saya terkejut melihat banyak wayar di belakangnya ” kata Datuk T.Klik di sini

Setelah diperiksa wayar-wayar itu disambungkan ke CCTV yang kemudiannya didapati merakamkan hubungan seks pemimpin pembangkang dengan pelacur tersebut.

162 Comments

  1. I do not even understand how I ended up right here, but I thought this post was good.

    I don’t understand who you are but definitely you’re going to a well-known blogger for
    those who aren’t already. Cheers!

  2. AtokHang says:

    Klu le aku ni anwar yang x bsalah, aku akan buat 4 perkara mudah:
    1- Orng minta sumph, aku sumpah sb x ada salah atau hukum berdosa sb nk bersihkan nama
    2.- Orng minta jam omega, aku bagi terus..hah ni dia hang nak tengok jam ada ngan aku..
    3 – Orng mita DNA, nah ambi ler sb dulu pun kes liwat aku bebas…(peguam aku la ni lg hebat dr dulu)
    4 – Ohhh ko kata aku penzina ye…nanti ko aku saman ko sampai bangkrap sb penyokong aku kata itu video tipu…

    Semua tindakan diatas akan ditulis oleh wartawan Malaysia malah wartawan dr seluruh dunia!

    Klu dia buat salah satu tu jer…aku gerenti BN bungkus PRU-13 nanti dan PASTI anwar jd PM!!! Tapi perkara mudah ni le dia amat rugi x ambil kesempatan!!!

  3. naq says:

    bukan anuar ni,cube tengok rambut pelakon tu,bandingkan dengan gambar anuar yang lain…mmg jauh beza walaupun aku tak kenal anuar sangat.
    ape kaitan video tu dengan DNA ye??sampai kena ambil DNA??sebab dulu anuar dah pernah kena,die bagi sampel DNA, alih-alih DNA tu diletakkan kat barang-barang kes sebagai bukti DNA anuar sama dengan bahan bukti.Lagi satu kan,kes ni sama dengan Ariel peter pan,tapi kenapa melibatkan DNA????Ariel dulu just buat check je,ukur alat sulit dia sama ada match dengan video or tak, termasuk bahagian-bahagian tubuh lain…kalau DNA anuar diambil pun,nak match dengan DNA apa?DNA video ke????Lagi satu, kenapa dia tak gunakan DNA anuar yang dah tentu dalam rekod polis????kenapa nak ambil DNA baru, sedangkan kes yang sama,LIWAT. takkan la air mani anuar boleh mengalami mutasi DNA sampai nak kena ambil sampel baru?

    • aku says:

      apelah enkau merapu meraban nih…meh sini aku pi tgk blog ko sat…mesti tak abih sekolah lagi ni..

    • Soundheart says:

      Cuba kamu baca tentang “DNA data base.”
      1. Adakah negara kita mempunya data base DNA
      2. Sekiranya tiada apakah kebebarangkalian pihak peguambela akan menerima DNA profiling individu tersebut dari kes yang lain?
      3. Apakah pertuduhan boleh didilakukan jika tiada peruntukan dan penguatkuasa DNA database?

      ;)

    • jomlo says:

      apa la ko nie cakap merapu..meraban. Yang depa semua nak collect DNA anwaq nie pasai nak bandingkan ayaq mani yang ada dalam kes saiful tu. Yang hang nie cakap mcm orang tak tau berita apasal. lain kali kalau tak tau apa-apa dan tak faham apa-apa….PI LA MAIN JAUH-JAUH……………BANGANGGGGGGGGGGGGGG…………………….

  4. zur says:

    Tak perlu cakap banyak kita. Sekarang ni video dah terang sikit gambarnya. Tadi, bibik kat rumah pun cakap, “Ala kelibat pun dah tahu itu Anwar, bentuk muka, cara berdiri, cara jalan. Berdiri sambil pegang seluar yg dah dibuka pun nampak gaya dia. Apa lagi tak percaya?”
    Tak terkata saya nak jawab sebab malu sangat.

    • sufian says:

      kalau betol la tu anuar.. nape itam putih? kah2.. lawak la korg ni.. ni lah kalau dok umah main internet jerk.. membace kurang. ilmu kurang.. satu hapa pun xtahu

      • Soundheart says:

        Nape hitam putih? laaa hang duduk kampong mana? Hang pergi kedai eletrik TANYA cina kedai tu macamana rupa kamera TV yang boleh tengok dalam cahaya kurang? Tanya nor…jangan hang gi marah cina tu bila dia jawab nanti………

      • Nenek Pak Udin says:

        Hang dengan si RIZALDO ni sama je, perasan pandai! Mengata orang lain kurang membaca dan kurang ilmu la.. Poodah!! Benci btol aku dengan golongan-golongan Sombong bodoh/Bodoh sombong macam ni.

    • pupu says:

      peduli apa! yang penting tak da ke video dia main dengan lelaki? entah mungkin menteri2 UMNO yg lain jangan harap tak da skandal dengan pelacur kelas atasan! cuma tak de video je berkenaan aksi mereka tu.Biasalah kan..kalau bini dah tua dan tak seksi. lebih2 lagi kalau banyak duit tentu dengan perempuan2 muda mereka lanyak je dan lepas tu bagi duit…pui!

  5. dengan terpecatnya anuar puluhan tahun yang lalu, adakah anda melihat malaysia semakin baik di bawah umno? saya jawab tidak! perlu diingat, umno sudah 50 tahun memerintah (mahathir). jika anda sudah bekerja slama 50 tahun, adakah anda masih tidak dapat menyelesaikan masalah anda? sudah tentu tidak. anda adalah pakar pengalaman selama 50 tahun. tapi tidak bagi kerajaan umno. semakin tahun semakin mereka menjadi bodoh! merekalah kroni yahudi cuma anda tidak pernah tahu dan dengar, knapa? sebab sesiapa di tv3 atau akhbar yg mendedahkan rahsia ini, akan dipecat! oleh siapa? oleh penguasa sekalian malaysia lah, siapa lagi? anuar? anuar apa kuasa? dia tidak pernah jadi PM, mana ada kuasa. dia dipecat kerana cuba menyelamatkan kita, tapi tiada siapa yang tahu, anuar tidak memilik tv1,2 dan 3 dan surat khabar.

    • Man dozer says:

      Podahh!! Hindu mathama gandi, kalau Malaysia tak makmur di bawah UMNO tak ada la pendatang Asing Negara di sekeliling Malaysia cari makan di sini melainkan Singapura.Kalau PR berpeluang memerintah aku agak kau mathama gandhi sekarang ni tengah minta sedekah di India.Rahsia apa yang kau hebohkan ni? Rahsia Anwar kongkek lelaki dan perempuan. Kau tau tak Mathama gandi ini rupanya juga seorang Gay kerana mempunyai teman lelaki semasa belajar guaman di Afrika Selatan dulu .(Ini facts yang baru terbongkar) Itu sebabnya kau guna nama ini sebab anwar ini akhirnya hanya akan disokong kuat oleh puak gay, kafir dan puak khawarij bengong PAS.

    • PARANGkontot says:

      Kroni Yahudi yer? Cuba tengok kawan siapa dalam dalam video ini. Patutlah Anwar beriya-iya nak tumbangkan kerajaan dan selalu menceritakan pergolakan di Timur Tengah.

      A Regime Change in Islamic World? Seperti apa yang sedang berlaku di Timur Tengah sekarang ini?
      Tumpukan perhatian pada min 1:35. 0:21, 0:45, 0:50,

      http://www.youtube.com/watch?v=u4MdyJDnSoI

      Sila teruskan PEMERHATIAN pada video di atas dan mungkin ada yang KENAl salah seorang “Handler” Anwar.

      Anwar terpaksa menimbul isu APCO sejak tahun-tahun kebelakangan ini kerana cuba mangaburi jejak langkahnya. Maka percayalah orang-orang yang kelabu ASAP macam kau ni kepada ANWAR YAHUDI…..

      p/s Video ini bukan dari RTM,Utusan,TV3, PDRM, atau mana mana badan yang Anwar tuduh kononya untuk menjatuhkan beliau tau……..

      • BUDAK PINTAR says:

        KENAPALAH KORANG TAK FIKIR GUNA OTAK..!!!!!
        ZAMAN YG SERBA MODEN SKRG NI VIDEO MOVIE LAKONAN WAYANG,FILEM SEMUA NAMPAK REAL, NAK BUKTI???? KORANG TENGOK FILEM POTONG KEPALA..BANGUNAN RUNTUH, KERETA DENGAN PEMADU ACCIDENT, BAGUNAN RUNTUH, TONTON FILEM (STAR WASH, DAN BANYAK LAGI FILEM BARAT SEBAGAI RUJUKAN.. SEMUANYA NAMPAK TULIN DAN REAL…ITU SEMUA CAMERA TECHNICAL !! KALAU MEMANG ADA PLAN NAK JATUHKAN ANUAR.. SETEKAT VIDEO MCM TU TAK HABIS WANG 1 JUTA UNTUK MEREKACIPTA.. CARI JER PAKAR BUAT FILEM DI NEGARA BARAT..BAYAR JA BERAPA DORG NAK. JANJI APA YANG KITA NAK ANUAR AKAN JATUH.. INI SEMUA TELAH D RANCANG OLEH PIHAK YANG TAKUT DENGAN ANUAR.

        • kak maz says:

          sapa pulak pihak yg takut dgn anuar tuuu????sebab APA org nak tersungkurkan anuar tu??? terlalu banyak nak dijawab bersama bukti2 yg sah.jgn harap nak jadi pm. bukan setakat dijatuhkan malah disungkur kan.

        • pikir la sikit says:

          Budak Pintar (Putar Alam). setakat video klip anwar tu kacang jer untuk pakar analisis video nak tentukan sama ada real atau cut n paste. Masalah, awak jugak yang x pecaya nanti…maklum la terlebih pintar n terlebih pakar. Haha…

        • PARANGkontot says:

          @ BUDAK PINTAR

          Kau Faham ke video yang aku post tu?
          Atau kau TENGOK tapi tak DENGAR yer…..?

          Kenalkah kamu MEREKA yang didalam FORUM tersebut? Adakah mereka sewenag- wenangnya DIBAYAR oleh kerajaan Malaysia? Malah PERKATAAN Malaysia pun mereka TAK disebut…….

          Host :–

          Karen Kwiatkowski, a specialist on the Middle East and retired U.S. Air Force lieutenant colonel who “spent her final four and a half years in uniform working at the Pentagon,” worked “from May 2002 through February 2003 in the office of the Undersecretary of Defense for Policy, Near East/South Asia and Special Plans” at the Department of Defense. Since retiring, she has become a noted critic of the U.S. government’s involvement in Iraq.

          Guess :–

          Dr Stephen J. Sniegoski, Ph.D. earned his doctorate in American history,with a focus on American foreign policy, at the University of Maryland. His focus on the neoconservative involvement in American foreign policy antedates September 11,and his first major work on the subject, “The War on Iraq: Conceived in Israel” was published February 10, 2003, more than a month before the American attack. He is the author of “The Transparent Cabal: The Neoconservative Agenda, War in the Middle East, and the National Interest of Israel”

          p/s Kalau Tak faham suruh abang kamu translate…… ;)

        • sufian says:

          nama je budak pintar.. tp xskolah tinggi rupenye.. org blaja multi media.. org tahu la benda tu mmg boleh di edit.. adoii kau ni nk ckp tp xtahu dasar.. ko tu mmg xckup ilmu nk edit video2.. len kali blaja dulu br ckp

          • Soundheart says:

            Tak Belajar Multi Media pun takx ape. Cuma perlu tahu raw footage and edited footage. Simple editing online pun boleh belajar. Yang perlu di edit adalah OTAK pencacai-pencacai Anwar ajer…..

            Kawan Anwar RAJA ZIONIST tu boleh diedit ke?
            Majalah TIME yang kawan baik Anwar t sanjung Anwar edit ke?
            PNAC edit ke?
            Iraq WMD fraud edit ke?

            Ohhh lupa pulak pencacai-pencacai Anwar telah dilatih setiap persoalan seperti di atas semestinya dari UTUSAN,TV 3, RTM, PDRM UMNO dan BM….

            8O :P

    • Nenek Pak Udin says:

      Aku kesian kat hang sebab hang tertinggal ‘train’. Jauh benar hang tertinggal ni. Segala coretan yang hang tulis tu bersifat dangkal, hanya sekadar memakai logik akal (logik ke?) dan emosi semata-mata. Alangkah lebih sesuai jika hang lemparkan pandangan kosong hang tu di warung-warung kopi berbanding di sini. Maaf ye. Sekadar nasihat.

    • Male Y says:

      Orang luar suma mengakui Malaysia makin maju, tapi encik mahatma gandhi ni je yg xmengaku Malaysia x maju lagi..saya rase encik ni baru keluar hutan kot..xpernah nampak kemajuan negara sendiri..kesian Malaysia ade rakyat yg kurang cerdik mcm mahatma ni..anwar tu penyelamat ke??

    • rajmunan says:

      ANUwar kau mmg takder tv1,2 and 3 tp dia ada paul wolfowitz, al gore and soros. kau ni cakap ats dasar aper ni? kau kenal ke si aljuburi ni yg kau ckap dia penyelamat negara…wei bro 1997 economic crisis setan aljuburi kau ni la dalang yg bawak masuk foreign funds from singapore and honkong attacked kita punya currency kau tau tak? dia gunakan phileo allied bank, sijuburi ni punya tau dia gunakan proxy. i was the employee there in the money market sector…Penyelamat kepala otak kau…kau jgn cakap la benda ygkau tak tau. penyokong mcm kau nila yg sadis sgt..dah la jahil pastu taknak dengar berita, tak baca suratkhabar…yg kau tau harakah…menyedihkan dan memalukan

    • yon76er says:

      Alahai Mathma…napa lah bodoh sangat…dia tiada kuasa masa nie…dulu masa jadi TPM TV3 tuuu sapa yg kontrol..!!!!!!!!!! pi tyn SiJuburi lah….

    • warisatuliman2011 says:

      Alo mama Mathama, ko ni betul mama atau menyamar nak burukkan nama baik suku sakat MGR? Kalo yer pun nak menyamar, eja betul sikitlah nama tokoh penting India tu, jangan main sondol ajer mcm raja liwat idaman ko tu. Apa pun, nampak rendah sangat tahap IQ ko, jadi tak usahlah nak sibuk2 bincang isu berat negara. Kalau tak suka dgn keadaan di M’sia yg jauh maju dari negara asal usul mu tu (itu pun kalau betul ko orang sana), balik sajalah kampung, tanam sirih dan jangan ganggu soal org2 Melayu dan Islam di M’sia. Blahhh sudahlah.

  6. cuba kita balik kepada pokok cerita. mula2 anwar disabit liwat dan dipecat dari umno, dipenjara dan didera, knapa? cuba fikir chua soi lek dgn jelas video seks, tapi tiada apa2 tindakan melain sukarela letak jawatan? jika benar anuar kroni yahudi, knapa bukan itu yg menjadi pokok cerita? knapa perlu dijijik kan dengan sodomi? knapa perlu diterajang dipenjara bertahun lamanya? fikir2kanlah.

    tanpa anuar, tiada siapa akan tahu apa yg berlaku dlm kerajaan sekarang. apa yg kamu lihat di tv dan surat khabar hanyala boneka yang direka dan dikawal oleh penguasa sekalian malaysia, iaitu kerajaan umno. sanggup manusia menuduh dan memfitnah tanpa saksi, tanpa bukti yg nyata. yang mana tidak ada seorang rakyat pun pernah melihat bukti yang cukup memuaskan. selagi saya tidak melihat bukti sahih, melainkan omong2 kosong, saya tidak percaya anuar sodomi. klu saya percaya, saya termasuk orang2 yg memfitnah tanpa bukti.

    • Ahmad says:

      lawak la kau ni, memalukan nama mahatma gandhi je. segala tohmahan ko tu ada bukti ke? jangan jadi macam RPK, susah payah dia sebarkan cerita konon2 Najib bunuh Altantuya sekali rupa2nya Anwar yang beria2 nak jatuhkan nama Najib. Bukti takde pun, fitnah melebih2. Tipikal PKR, kencing lebat ditambah penyokong taksub. Untungnya PKR ni diorang tak payah susah2 keluar duit, modal air liur je tipu sana sikit, tipu sini sikit, demo sana sini bagi masyarakat huru-hara.

      bukti sodomi nyata macam mana lagi ko nak, semua bukti ada kat mahkamah sana, apa kau nak video sodomi keluar baru nak percaya? kalau Anwar tak bersalah, kenapa tangguh2 dan tak nak bagi DNA?

      aku berani kata Malaysia memang semakin baik di bawah BN, bahkan masa anwar dalam BN lah mulanya kejatuhan moral politik, merebaknya politik wang dan politik fitnah. tu tak termasuk lagi dengan tindakan dia jadi pak turut IMF, dan sekarang ni pulak membawa unsur2 pluralisme. of course, orang2 BN pun banyak yang korup tapi banding dengan PKR yang dikepalai oleh penipu, baik aku pilih BN. even non-bumi pun prosper di bawah BN.

      kenapa ko tak direct je kata ini semua konspirasi umno? hahaha sebenarnya itu point ko kan? sori lah dulu2 zaman takde internet boleh la ko jaja cerita sensasi macam tu. agak2 berapa billion umno dah belanja untuk buat konspirasi ni eh, paul wolfowitz tu mesti diupah oleh umno untuk jadi kawan baik anwar kan.

      • bena says:

        ko ni yg memalukan..ape bukti yg ko ade nak kate mcm tu?sume tu ko tgk kat tv je..xyah la nak belagak mcm hebat..PKR x main duit mcm yg umno amalkan..dlm ayat ko pun ko dah kata umno ni banyak korup..tp still sokong lg..aku rasa ko ni slalu dpt projek ngan umno..sbb tu ko x kesah..janji perut ko kenyang..

        ko kata malayasia maju bwh bn???mmg la ko kate mcm tu sbb PKR blum memerintah lg..ko bkn tau pun ape PKR bleh buat?UMNO labur duit juta utk fitnah semata2..

        yg ko pcaye ckp RPK tu knape?klu dlu ko kate citer die tipu tp knape citer skang ko kate btol lak?dlu siap sumpah lg…then boleh lak reverse balik???kalau anwar sumpah pun korg caye ke?

        bg DNA???ni keje bodoh la bro..dlu anwar dah kena skali..xkan nak pisang buah 2 kali kot..sume tu bleh manipulate la…

        pluralisme???bro ko skolah agama smpai tahap mana???baik ngaji balik bro..pluralisme tu pun ko x tau pe maksud die..just ikut je ustz umno tu ckp..ko tgk la ustaz yg hebat2 g mane?diorg masuk PAS…

        ko nak sembang mcm la skang ni ko moden sgt..weh malu la sket ngan negare2 jiran..malaysia baru nak masuk fiber optik..thailand dah berzaman dah ade..lg laju..takat 20mbps ni ko nak kate malaysia moden?maju bwh pemerintahan bn????

        ni komen aku ni moderator jahanam yg bacul ni mesti x approve..PENGECUTT!!!!

        • Ahmad says:

          PKR main duit tu bukan rahsia lagi la, orang2 buta macam ko je yang tak nampak. tengok je pemilihan dalaman PKR, huru hara sampai Bekas Timbalan Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), P Jenapala keluar. Gobala pun dah keluar, dia kata pucuk PKR penuh rasuah. Fikir sikit, logik ke Azmin jadi ketua PKR Sabah. PKR adalah parti kroni, itu lah hakikat ko jangan nak dolak dalik lagi. yes memang ada orang UMNO yang korup tapi PKR jauh lagi korup. mudarat besar kalau duduk sama mereka.

          Apa yang PKR boleh buat? pemilihan dalaman pun huru hara, tabur janji2 tak realistik. hahahaha…

          Aku tak pernah percaya RPK pun, korang la badut2 PKR yang telan bulat2 apa yang dia tulis, sampai ustaz2 pun sebar2kan fitnah pasal kes altantuya…

          oooo takut manipulate ye, pergi la panggil pakar luar negara. bukan manipulate2 ni kepakaran PKR ke? nanti anwar boleh panggil Hindraf buat demo lagi….

          ko tanya aku pasal pluralisme buat apa, tanya la ustaz Anwar ko tu, alang2 tanya sekali kat ustaz2 PAS yang hebat2 tu apa pandangan mereka pasal ucapan pluralisme Anwar kat LSE. ko dah baca ke belum ucapan pluralisme Anwar? nah baca sikit ulasan: http://www.anwaraidc.com/?p=8817

          internet slow? itu masalah bilis sahaja.
          akan disambung kemudian…

          • Ahmad says:

            ok sambung sikit. nampaknya bena ni bengang kat BN sebab internet slow. tapi melepaskan marah dengan menyokong parti yang kucar kacir dan dikepalai oleh pemimpin yang suka berbohong adalah tindakan yang melulu dan tak berfikir panjang. cuba ko bandingkan ekonomi malaysia dengan negara jiran, tengok kadar pertumbuhan, gdp, dan jugak bertahan masa gawat tahun 1997. ko kena ingat, masa tu Anwar yang jadi pak sanggup nak suruh kerajaan pinjam dari IMF. cuba bayangkan kalau anwar jadi ketua negara, dia akan ikut telunjuk IMF dan penaja2 nya di luar negara sana.

            come on la bena, berfikir la sikit…

        • PARANGkontot says:

          bena,

          Gaya, hujah dan lenggok bahasa kamu menjadi PERSOALAN, di manakah DAN apa kehidupan kamu semasa Anwar MASIH di dalam KERAJAAN?

        • warisatuliman2011 says:

          Alo bongok, yg Anwar terima duit Zionis tu tak main duit ker, memang ko ni bongok habis!

      • Man dozer says:

        Woii Pariah Mathama Gandi,kau ni kafir ke Islam? Chua soi lek tu kafir, tentulah kalau dia nak buat seks dengan lembu ka kerbau ka tak menjadi masalah pada agamanya. Tapi ini anwar ibrahim al-juburi yang berkarekter alim taik kucing.
        Engkau banyak sangat baca Harakah sebab itu tak faham mengapa nuar sial tu dipenjarakan. Bukti-bukti sekarang cukup kuat dan sperm dalam bontot Saiful akan menyebabkan nuar sial kantui. Kau mesti tak tahukan DNA jenis apa dalam bontot saiful kan? Tulah pasal banyak sangat dengar ceramah Pas dan baca Harakah, minda kau tertutup bro.

      • rajmunan says:

        bro…penyokong pkr memang dh tertutup pintu ati,,,dh ada rakaman video pn dia masih sangkal. bukti dh nyata tentang hubungan aljuburi dgn yahudi dan ceramahnya yg menjual agama islam pn masih penyokong dia mcm si samdol ni tetap takkn percaya. dunia akhir zaman ramai umat akan terpedaya dgn dajjal. ni la contohnya.

    • puteradesa says:

      A.w.w. handai taulan. Buat apalah nak layan dua benak si Bena dan penyamar Mahatma Gandhi (dia eja nama tokoh ulung india tu pun tak betul) tu. Biorkan dua luncai tu terjun dgn labu-labu mereka yg jadi ejen Yahudi, pengampu Iluminati tetapi pengkhianat agama, bangsa dan negara. Amin.

    • yon76er says:

      Ahli Club Sodomi puya AYAT……klu ko sendiri kena sodom buru ko nak percayakan..tuu ajer bukti yg mampu menyedarkan ko spa AlJuburi sebenarnya…

  7. Ahmad says:

    Begini aje lah, sama ada video tu memang Anwar atau tidak, pada ku sama je. Aku tak akan undi Anwar sebab:

    1) Kaki pembelit, perlu ingat diktator2 biasanya pandai berpidato dan mempesonakan orang awam.
    2) Takde integrity, sanggup cuba membentuk kerajaan dengan cuba membeli MP supaya lompat masuk PKR
    3) Ciri2 salah guna kuasa dah ada sejak dalam UMNO lagi, politik wang dalam UMNO dimulakan oleh Anwar
    4) Bermuka2, depan melayu cakap lain, depan kaum lain cakap lain, depan orang Islam cakap lain, depan orang kafir cakap lain. Takde prinsip. Kalau dia betul2 perjuangkan Islam dari zaman mahasiswa, kenapa tak masuk PAS? Kemudian bila ditendang dari UMNO, kenapa buat PKR, instead of masuk PAS?
    5) Kronisme, membesarkan perut keluarga dan konco2 dengan duit awam. Keluarga dia jadi kaya raya lepas Anwar jawat Menteri Kewangan.
    6) Apa sumbangan dia kepada Malaysia? Masa waktu gawat dulu, Anwar jadi pak turut IMF, naikkan interest sampai banyak syarikat (termasuk bumiputra) gulung tikar. Sampai sekarang Anwar dengan Wolfowitz tu member kamcing.
    7) Tak patriotik, memburuk2kan batik negara bila berucap kat Indonesia. Orang macam ni ke kita nak angkat jadi pemimpin?
    8) Mulut banyak tabur janji, tapi apa yang dia dah buat? Mampu ke dia buat? Dari mana dapat duit?
    9) Banyak peluang untuk dia clear nama, boleh bersumpah, boleh bagi DNA, boleh tunjuk jam. ADA DIA BUAT??? Bukan susah pun. Bukannya dah boleh jatuh wajib untuk dia buat benda2 yang boleh clearkan maruah dia?

    Anwar ni dah semakin terdedah sikap lidah biawaknya. Tengok lah, 35 orang bekas orang2 kuat PKR dah tinggalkan dia, yang kuat membela Anwar sekarang adalah DAP. Aku rasa banyak komen2 internet yang seolah2 penyokong PKR ni sebenarnya agen2 DAP yang menyamar. Kita kena waspada.

    Aku terkilan sebenarnya sebab PAS diheret sama. Dalam PAS ramai orang yang berjuang dengan ikhlas, tapi dek kerana PAS dah kahwin dengan PKR, mereka buta2 sokong Anwar.

    Sama2 lah kita berdoa kebenaran akan muncul, wallahu a’lam.

    • hindu paria malaysia sila balik india says:

      gua sokong kata2 lu..

    • sufian says:

      pasal pas tahu yg mane benar la pas join pkr.. org pas sendiri tahu org umno kebanyakan nyer xsembahyang… jadi mane nk datang keadilan pada umno kalau org2 nyer sendiri xsembah allah.. hanya berjuang kerana melayu.. sepatutnyer kte berjuang kerana allah.. islam.. bkn kerana melayu

  8. ZAHARA says:

    HANYA ALLAH YANG NAHA MENGETAHUI. APA KITA KITA SEBAGAI UMAT ISLAM BERDOA AGAR ALLAH MEMBERI PETUNJUK YANG LUAR BIASA YANG MENDALANGI VIDEO INI. TUDUH TANPA SAKSI YANG 4 AMAT BERAT, MUNGKIN BETUL MUNGKIN SALAH. JANGAN DEK VIDEO TERSEBUT, UMAT ISLAM BERPECAH BELAH, SEBALIKNYA SEPATUTNYA KITA SALING MENASIHATI, MENCEGAH AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR. KEBANYAKAN DARIPADA KITA TIDAK PUN MEMPUNYAI AMALAN INI. SILAP HARIBULAN KITA LAGI BANYAK DOSA DARIAPDA MEREKA. MARILAH KITA SAMA-SAMA BERDOA AGAR ALLAH MEMBERI JAWAPAN YANG NYATA UNTUK MENYELAMATKAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA YANG SEMAKIN BERPECAH BELAH. DEK KERANA KUASA POLITIK SEMUA ORANG INGIN MEMENANGINYA TANPA MENGIKUT PERJUANGAN NABI YANG MEMERANGI ORANG KAFIR BUKAN SESAMA ISLAM. WALLAH UALAM. SAYA SAYANGKAN ISLAM, SAYA TAK NAK RAKYAT MALAYSIA BERSENGKETA SESAMA SENDIRI DALAM NEGARA SENDIRI. MALULAH DENGAN RAKYAT NEGARA LUAR. TAKUT AGENDA ORANG LUAR TERHADAP NEGARA KITA …..

    • Interrogator says:

      Musuh dalam selimut (Munafik) yang bertopengkan sifat warak tuh yang sebenarnya lebih berbahaya berbanding orang2 kafir yang secara terang2 menentang Islam..

      Ingat tuh – sampai ko mati..

      • rajmunan says:

        ni tengah tegah kemungkaran la ni..sebab ANUwar durjana tali barut yahudi yg terang2 musuh islam sedang cuba nk memerintah negara kita. andainya dia jadi PM silap2 cik zahara nk jumpa masjid pn susah

  9. tiptop says:

    sedih tgk org mlayu kita sama sendiri duk maki… bangsa len tggu ms ja… jgnla kita leka

    • MALAYsia says:

      skrg ni ada lg 1 perkara yg kita melayu kena ingat & Buat.
      menjelang PRU yg akan datang nnt, kita kena bersatu atas nama bangsa & agama, kerana di saat2 inilah kaum2 yg lain akan mengambil peluang, and if they start to rule the country, akan lenyaplah segala hak2 kita di Tanah Melayu ni.
      begini, kalau di tempat undi kamu, sekalipun yg bertanding itu bukanlah parti kamu Tetapi dia melayu, dan dia bertanding against al-kafirun, tolongla buat masa itu ketepikan politik & ketengahkan nasib bangsa.
      jika yg bertanding itu calon melayu BN tetapi kamu org PKR, tolong jgn memilih utk mengundi bangsa lain, sekalipun mereka itu dari pihak pembangkang sekalipun. begitu juga sebaliknya, kalau yg bertanding itu org PKR & kamu amat anti pd pembangkang, saya merayu atas nama negara kita supaya kita lupakan politik itu buat sementara waktu. GE yg akan dtg ini bakal menentukan nasib kita bangsa melayu. sekalipun kita majoriti di negara ini, tetapi bila kaum mereka yg memerintah, it is going to be really predictable apa akan jd pd bangsa kita. tolong ingat pesanan saya untuk pilihanraya yg bakal tiba.
      percayalah, kaum lain TIDAK AKAN mengundi bangsa kita walau apa jua berlaku. nisbahnya terlalu kecil & amat mustahil berlaku. siapa lagi utk diharapkan selain kita sendiri utk membela bangsa & agama. mereka dalam diam mempunyai target yg tersendiri, jd jgn terkejut kalau andainya kaum mereka menang majoriti, maka kaum tersebut yg terdiri dr pembangkang & kerajaan akan bergabung utk merombak & membentuk satu sistem baru yg tidak lg meletakkan bangsa melayu kita di keadaan selesa sebagaimana yg kita rs skrg. tolong pertahankan & bela bangsa kita, jgn biarkan penindasan & diskriminasi yg tidak sepatutnya berlaku menjadi realiti suatu hari nanti..

      • cina berlakon melayu says:

        Apa punya suggestion ni, Kita mesti menentang PKR kerana sannggup menjual Agama, Bangsa dan Negara semata-mata untuk meraih undi. Sebab melayu PR lah golongan Melayu berpecah.

        Yahudi telah menggunakan PAS untuk brainwash Melayu supaya membenci UMNO. Bila UMNO lemah, Melayu, Islam dan Malaysia akan tergadai.

        Melayu PR adalah pengkhianat, kalau mereka betul nak memperjuangkan nasib Melayu mereka akan keluar PR dan join UMNO…seperti ramai ex-PR.

        • wan says:

          tp ada betul jgk ckp MALAYsia tu. kalau majoriti kerusi parlimen bukan terdiri drpd bangsa melayu, hatta umno/pembangkang sekalipun tetapi kerana mereka Bukan bangsa kita (MCA,DAP,MIC dll..), bersiap sedialah kita menanggung risikonya akibat dari kelalaian kita, terleka, tak sedar apa yg sedang bergerak perlahan2 di depan mata.

          • sb says:

            Ini satu strategy pembangkan nak meraih undi orang diatas pagar.

            - Suruh orang Melayu undi PKR satu parti yang sanggup menjual hak Melayu/Islam untuk meraih undi. Menjual Malaysia pada kuasa barat/zionis. PKR hanya platform Anwar ke Putrajaya…tak lebih dari itu.

            - Suruh Melayu undi PAS yang terang terang satu parti ajaran sesat yang ketuanya dengan bangga sekali melafazkan kalimah sanggup menerima pertologan syaiton. Modal negara Islam dan hukum hudud hanyalah untuk memburukkan UMNO tak lebih dari itu. Penyokong peliwat dan penzina semata-mata untuk mendapat undi.

            Kalau kamu undi PKR atau PAS maksudnya kau telah dengan sahnya menyokong apa yang tersebut diatas.

            Kalau nak tolong Melayu janganlah undi PAS atau PKR yang terang2 tak mengendahkan nasib Melayu dan telah brainwash penyokong bodoh mereka supaya jangan sokong perjuangan Melayu.

            Lihatlah di Pulau Pinang…ada orang PAS/PKR yang membela nasib Melayu.

          • wan says:

            lah…kan jelasnya jika calon2 yg bertanding itu seorang melayu & lawannya adalah seorang yg BUKAN melayu. ini bukan soal mana2 parti mahu meraih undi tetapi untuk mengelakkan bangsa lain menindas kita sejurus saja misi tersembunyi mereka utk mengambil alih tampuk pimpinan & menakluk tanah melayu menjadi kenyataan. hak2 kita dahla semakin terkikis dek tuntutan2 persamaan yg ditimbulkan mereka sejak zaman Pak Lah lg, dan bangsa2 lain ini sedang bersatu di luar pengetahuan kita utk conquer the parliament, thus menjadikan kita nnt satu kaum yg menumpang di negara sendiri, segalanya akan dimonopoli.

            kalau yg bertanding tu both melayu jadi itu hak kamulah utk memilih parti mana yg lebih layak. kita skrg hny bercakap tentang bangsa secara keseluruhannya, jd mntk tolong apply bnd ni utk tolong diri kita jgk, bkn org lain.
            ingat, walaupun bangsa kita majoriti, tapi bangsa mereka bersatu. so kat situ kita dh kalah.. and itu yg kita takutkan kalau mmg terjadi mengikut perancangan mereka in the next pilihanraya.

      • PEMIKIRAN LIBERAL says:

        Jangan macam katak bawah tempurung, pemikiran cetek, Bukan Melayu akan ambil Tanah Melayu…….. I Manusia yang berfikiran dan menteliti macam orang zaman purba. Bangsa kamilah kena hidup, bangsa lain biar mati ? Ini ajaran agama satu syaitan?

  10. dihar says:

    jangan dok caro sgt hal ore xpsl2 buleh dosa jkering…..cari harta dulu byk payah2 jadi kastam heheeeee

  11. joe says:

    Kebanyakan orang islam di Malaysia skang ini semakin dibuai arus kemodenan. semua yang haram dihalalkan.takde lagi isu haram. perkara-perkara yang hukumnya dosa besar dijadi perkara remeh.fitnah dah jadi mainan. sesungguhnya Allah menerima doa orang yang teraniaya. semoga Allah melindungi kita semua dari laknat di dunia dan di akhirat. janganlah kita terburu-buru menuduh seseorang melakukan kemungkaran sekiranya ia belum dipastikan benar-benar berlaku. Amin……..

  12. azroy says:

    Jika video Anuar memang kenyataan,aku memang marah betul kpd Anuar…tetapi jika video ini adalah bertujuaan politik demi untuk menjatuhkan anuar,aku berdoa pada Allah supaya BN tumbang pada pilihanraya umum akan datang..aku tak masuk kepada mana-mana cuma sekiranya video tersebut memang sah kerja anuar,aku harap anuar lebih baik letak jawatan drp politik…rakyat malaysia yang beragama Islam tidak akan menyokong anda jika anda memang jenis itu. Rakyat malaysia juga akan marah pada kerajaan sekarang jika anuar tak bersalah!!

  13. wanis says:

    LEBIH BAIK TUNGGU DAN LIHAT JIKA ADA PENGKHIANATAN YANG BERLAKU DAN ADA AGENDA DAN KEPENTINGAN POLITIK, MAKA ALLAH AKAN MELAKNAT DUNIA DAN AKHIRAT.

  14. wani says:

    Kita tak boleh lagi menghukum seseorang itu salah selagi mahkamah belum memberi keputusan. Kita mohon kepada Allah supaya memberi petunjuk kepada hakim supaya membuat keputusan yang betul.

  15. azroy says:

    kita tak boleh lagi menghukum seseorang itu salah selagi mahkamah belum memberi keputusan.Dato seri Anuar, seandainya anda tak bersalah banyak-banyak berdoa kepada YANG MAHA KUSA dan jika anda bersalah bertaubatlah…dan minta ampun dengan YANG MAHA KUASA. Sekiranya Anuar tak bersalah jatuhkan hukuman yang setimpal kepada mereka yg buat fitnah dan begitu jugalah sebalikjnya…Amin.

  16. tengok2 says:

    Akhirnya isu skandal ini berjaya melagakan penyokong kedua2 belah pihak untuk terus berperang dan berdebat walhal video itu diperkataakan oleh pihak yang menontonnya adalah bukan DSAI. Nampaknya inilah sikap orang kita, mudah sangat melatah.

    • asrl says:

      rg yg tuduh perlulah sembahyang yg lngkap dan bukan dikalangan org fasik. dunia terbalik org yg menuduh buat sumpah kat a betul akan tetapi sepatutnya yg dituduh yg bersumpah.

      akhir zaman .Bila jadi mcmamni suruh rakyat pula buat penghakiman.. nampak dimana silapnya. vedio Chow sok lek diharam dari diedqr.. ini lain pula..semuanya terbalik

  17. Maha_D says:

    LEBIH BAIK TUNGGU DAN LIHAT PADA AKU SEMUA YANG BERLAKU ADA AGENDA DAN KEPENTINGAN SENDIRI ITU LAH HAKIKAT NYA

  18. Maha_D says:

    ANWAR TU ADA JER YANG TK BETUL MASA DUK KAT BN ELOK JER SEMUA HA…HA…

    • Adnan Mat Tahir says:

      Saya sokong sebagai org yg ada diberikan Allah akal fikiran. Yg menghebahkan salah seorang, RTC..ermphhhh..kelakar juga..

  19. KHALID says:

    lelaki yng menjadi mangsa anwar semua kehadapan dan bersumpah. bila kah anwar akan melakukan hal yng sama?

    • Sedar says:

      Kesian anwar. kat mana-mana tak putus-putus nama dia terpalit dengan liwat seks. Habih muka bini anak dn bapak dia terpalit arang..oops..bukan arang lagi ni, memang taik. Bapak dia yg tak buat apa-apa pun malu sama, mana tak nyer, sebut nama anwar mesti kena sebut nama bapak sekali, sbb anwar ada beribu-ribu orang, jd yng mana satu. Kesian..kesian..salah dia jugak. Kalau subuh-subuh lagi dia buat sumpah nafi kan senang. Orang kembali percaya dan kes tak panjang lama. Apahal yang takut sangat nak sumpah tu??? Bersalah ke?

      • mana kau tau dia x buat…tgu je lah pihak pengadilan buat keputusan…..

        • Agroo says:

          kw yg jahil, buta ilmu agama.. sumpah laknat bukan main ikut khendak orng je.. bsumph2 bukn suatu bukti bhawa kita x brsalah.. sbb tu anwar x sbarang bsumpah sbb dia sdikit sbanyk tau hukum agama. Alim ulamak pun nsihatkn dia jgn sbarng bsumpah

          • Steve says:

            Kalu taknak bersumpah… JAM TANGAN OMEGA MANA DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA???????????????

            Ish.. tergeram pulak aku…. minta maaf ye Agroo. Jangan le mengata orang jahil la… buta ilmu agama la…

            Kalau dia tunjuk jam Omega yang Kak Jijah simpan tu pun dah cukup dan tak de la kita bergaduh, mengutuk sesama sendiri pasal video seks ni.

            Tapi masalahnya JAM OMEGA TU SAMPAI SEKARANG DIA TAK TUNJUK??????????????????

    • sufian says:

      ang jgn nk jadi buta islam naaa.. ang kene tahu mane ade penuduh kene angkat sumpah.. tu kerja syaitan..

      • Soundheart says:

        Tak kena tuduh? Bukankah Puak-puak kamu tuduh Eskay penipu? Habis cam na nor…?
        :roll: :roll:

        • Encik S says:

          Tepat sekali Soundheart… setuju. Datuk Eskay kena tuduh bawa fitnah oleh pengikut dajjal B.A.B.I… Sebab tu la dia nak orang semua tahu dia tak bawa fitnah ke atas B.A.B.I dan berani bersumpah.

          Malaysiakini yang ditulis oleh orang kapir tu pun mula la mengejek kata kerajaan dah tak payah pakai mahkamah sebab dah ada kaedah sumpah untuk buktikan siapa bersalah.

          Wahai orang-orang kapiaq sekalian, korang jangan masuk campur urusan orang Islam melainkan korang ucap kalimah Laa ilaaha illallah dulu. Nanti korang kena timpa bala bencana dari langit sebagaimana bala bencana kepada tentera Abrahah baru korang nak menyesal..

          Dalam mahkamah pun dah ada sumpah sebelum beri keterangan,
          masa lantikan depan Agong pun ada sumpah supaya jangan khianat, so jangan nak putar belit dan buat orang Islam menyampah kat korang yang jahil tentang Islam yek…

  20. anak kerdau says:

    Kebenaran mulai terdedah. Tak kira macam mana cubaan mengubah skripnya, drama tetap akan terbentang. Nilailah dengan iman, bukan dengan akal apatah dengan emosi.

  21. Doa says:

    PLS READ THIS ARTICLE MENGENAI KISAH SEBENAR TENTANG VIDEO TERSEBUT,
    http://jalanpulang1978.blogspot.com/

  22. Ars says:

    Siapa nak video seks orang putih pula..bebas edar,tak kena tangkap juga. tengok datuk T bebas edar. video seks pelakon melayu pun ada.laku-laku..

  23. adik wak says:

    nmpknya kalau nak bg semua org percaya kena bawak semua org p tgok secara live la aksi dia ni

  24. anti male y says:

    video sex,video sex jgk aljub..besok kau jgn lupe bagi dna tau..dah nak kantoi kes saiful nie pandai kau create cite lainkan aljub..spinning sampai pening aljub…hehe

  25. adaakukisah says:

    Hebat org M’sia.Hari2 reka skandal.Palsu jadi betul dannsebaliknya. Tsunami politik lebih besar akan melaknat kita.Doa moga2 Allah lindungi kita semua daripada bencana.

  26. Hanee says:

    Tumpukan kes liwat Anwar dulu.. Pasal video ni kita cerita kemudian.. Biar gempaq satu2..

    • tukang tengok says:

      mari kita tumpukan…..
      Hari rabu hari apa? Dapatkan DNA. Karpal sila ketepi bapak hang nak lalu….

      Kita assume video ni buat sementara waktu sebagai political stunt terbaru dari Anwar…..

      Kita tak tau siapa datuk T, kita pun tak tengok video tu, report polis pun tadak, bicara mahkamah pun belum. So, kita put back the blame to Anwar dan kuncut2 dia…. Yg seperti biasa berkonspirasi tetapi menuduh org lain berkonspirasi.

      Ingat perkataan ini… POLITICAL STUNT oleh Anwar, takyah nak buat ramai lagi…. Lepas dapat DNA baru kita bukak cerita ni…..SETUJU?

  27. jomkalijomha says:

    MALAYSIAN memang dah pening dengan pemerentahan negara nya,
    KALAU BERKEMAMPUAN aku ludah bumi ini aku belah ke negara lain lagi bagus………

    • Hanee says:

      Bukan dengan pemerintah negara, tapi dengan ex Pemerintah negara.. iaitu the great ‘anu’war berahi… Pasal dia sekor semua orang jadi fade up..

    • tukang tengok says:

      Pemerintahan masih ok. Yg tak dpt memerintah tu yg buat pening kepala….. Macam2 perangai.

    • Man dozer says:

      jomkalijomha, kau lebih baik ludah ke-langit dan air liur basi kau tu jatuh ke muka, jangan salahkan pemerentah, salahkan orang yang berangan-angan besar nak jadi pemerentah.

      • zolzeytec says:

        apalah salah pemerintah? yg rajin akan senang.. yg malas akan papa.. takkan nak salah kerajaan kot? jgn terlalu proANWAR sgt.. kita belum dpt menilai kepimpinan beliau lg, ntah baik ntah tidak? adakah dia teriniaya @ sandiwara meraih simpati? kejamkah kerajaan kita? buktikanlah dimana jika kerajaan kita kejam? kalau kita yg bodoh takkan itu pun salah kerajaan juga? fikirkanlah wahai saudaraku yg telah hilang pedoman memilih kebenaran……….

        • Tunduyutung says:

          Sila datang ke sabah, berapa ramai orang miskin, berapa ramai pendatang asing dapat ic biru, berapa ramai orang semenanjung kerja di pejabat persekutuan sedangkan orang sabah banyak yang layak kerja di bahagian persekutuan, terutamanya bahagian tertinggi pentadbiran, sila kira bilangan polis dari semenanjung bekerja di sabah dan berapa ramai belia dari sabah merempat di KL, berapa banyak pendapatan sabah boleh dapat hasil dari minyak, kelapa sawit, pelancongan dan lain-lain yang di hantar ke persekutuan dan sabah adalah negeri termiskin di malaysia…siapa yang kejam :)) kerajaan sepatutnya settle masalah di sabah bukan masalah si ANUAR. mcm budak2, kesian budak2 zaman sekarang, senang2 tgk tajuk akbar skandal seks pemimpin. nama negara islam, isu mcm ni pun nak kecoh sedangkan byk benda lain blum settle. Datuk Chua Soi Lek buat seks video pun masih boleh naik sebab masih dalam tonggak Be End, Anuar pulak contra…lojiknya sama2 salah. apa pun sekadar beritahu bahawa kerajaan tidak serius untuk menjaga kebajikan sebenar di SABAH..

          • hmm ada benarnya…

          • Fuckatan Buntut says:

            Errrr – Isu penting/main issue nih ! :

            Macam mana mahu menjadi pemerintah/pentadbir yang berkesan dan memikirkan serta membela nasib rakyat – kalo dah menjubo jer kerjanya ???

            Keh keh keh keh…

          • mahkamah mahsyar says:

            hakim yg btl2 adil adlah ALLAH,stiap mnsia akn dnlai olehNYA…jgn nk mgata sp2 kt x tau apa2.hya tuhan yg tau kbnran…ini adlh kje syatan dan kt smua pun jgn jd mcm setan jgak…bdosa smua 2….

          • puteradesa says:

            A.w.w. handai taulan. Dah lupa ke Allah s.w.t. dah lantik kita jadi khalifah di dunia. Jadi, kenalah juga ada mahkamah dan hakim di dunia. Cuma, jangan salah guna kuasa atau aniaya manusia lain apatahlagi bersekongkol dgn musuh2 agama, bangsa dan negara utk penuhi cita2 sendiri. Mahkamah masyar tu utk pengadilan di padang masyar, bukan di dunia. Salam.

  28. klewe says:

    ya allah..tunjukkan kami semua rakyat malaysia perkara yang sebenar..amin..

    kalau seluruh umat islam doakan begitu insyallah akan terbongkar semua rahsia disebalik kontroversi kat negara kita ni..

  29. dedek says:

    Bila agaknya masuk youtube, nak jugak kita lihat benarkah atau fitnah.

  30. bos says:

    best bantai jantan n bantai perempuan what a great life

  31. Maba says:

    Kelakar rasenya yang buat video tak ikut perkembangan, Datuk Seri Anwar dituduh gay buat skandal seks secara normal dengan perempuan. Patutnya mereka lakonkan video tu dengan budak gay baru tuduhan kes sebelum ni liwat 2 kali membuktikan dia gay. Memang desperado lah ni.

    • seichanakamura says:

      Di sini patut rasanya dihuraikan kekeliruan yang mungkin berlegar di fikiran penyokong DSAI mahupon pihak yg satu lagi. Terma gay ini pada maknanya secara ringkas adalah merujuk kepada minat atau pun tarikan seorang lelaki terhadap lelaki yg lain.

      Di dalam kes DSAI ini, beliau tidak boleh dilabelkan sebagai seorang gay kerana diyakini beliau juga mempunyai nafsu terhadap wanita seperti lelaki-lelaki normal yg lain. Ini dibuktikan dengan kehadiran Wan Azizah sebagai isteri beliau dan juga Shamsidar Tahrin sebagai skandal beliau.

      Maka, bolehlah dikategorikan DSAI ini sebagai seorang BISEKSUAL yang mana minat atau nafsu beliau boleh meluap-luap jika melihat kedua-dua spesis tersebut.

      Diharap dengan penjelasan ringkas ini dapat memberi satu perspektif baru dalam membantu saudara berfikir secara matang. Terima Kasih.

      • mannman03 says:

        Si ‘Maba’ tu mcm tak tahu istilah bahasa tapi nak komen jugak. Itulah gara2 manusia yg taksub kpd pemimpin yg sanggup jatuhkan maruah agama, negara dan bangsa….. Beritahu pemimpin kesayangan dia tu supaya nantikan sahaja balasan Allah s.w.t.

        • Sedar says:

          Jaga bontot masing-masing. jangan sampai dinodai. Pastikan anda dara bontot sampai akhir hayat. Dunia akhir zaman, segala macam dah terbalik.

    • PARANGkontot says:

      Hang tau tak maksud anata GAY,dan BISEXUAL?
      Kalau dia GAY tak mungkin dia boleh BERSAMA Wan Azizah, Shamsidar dan entah berapa BANYAK perempuan lain. Kamu perlu HIDUP lebih LAMA lagi dan pergi BELAJAR dari BUKU dan PENGALAMAN. Jangan MERAPU tak tentu pasal kerana ianya MEMBUAT kamu kelihatan CETEK dan RENDAH ilmu PENGETAHUAN.

    • Rimau says:

      @maba. aku rasa hang patut banyak membaca. Sila pergi tidak jauh di bilik sebelah saja. Kolumnis tu dah ulas panjang lebar tentang biseksual berdasarkan komen orang yang arif tentang hal tersebut. Anwar ini biseksual

      http://www.anwaraidc.com/?p=8181

    • pakailutut says:

      ko ingat dsai GAY ni tenggek buntut je keja dia..bertimbun dah anak dia tu…BODOH lah ko ni, berfikirlah pakai otak, jgn pakai kepala lutut…

      • sufian says:

        haish.. sian anuar.. moga2 korg sume akan tahu kebenaran nya kelak.. br kau tahu korg sedang sebar fitnah

  32. Man dozer says:

    Aku setuju dengan pendapat anak kerbau dan ubuntumsia, kita jangan terlalu ghairah dengan Video ini. Mungkin ini adalah jalan terakhir anwar sial tu nak menfitnah BN bila Video tersebut didapati palsu. Tumpukan perhatian pada kes liwat yang sedang berlansung sekarang dimana anwar sial tu dah hampir kantui. Bila dah selesai kes mahkamah dan anwar sial tu dah masuk ke hotel Sri Buloh Inn, bolehlah kita tengok video tu sambil makan kacang. Satu lagi korang perasan tak di press confrence anwar petang ni aku tengok muka jijah yang confuse tu. Bila aku tengok muka dia aku pun confuse juga samada nak kesian, menyampah, meluat atau kelakar.

  33. berakal says:

    ish ish..apsal la lama sgt kes Dato’ Anwar nie.padahal kes liwat jer…pastu timbul video seks nie plak…padahal byk lagi kes lain yg melibatkan org2 tertentu senyap mcm tue jer..cthnya Kes bunuh Al-tantuya, dato susilawati, kes ahli politik pasal seludup pasir. Langsung tak de pendedahan..siapa benar wallahualam…

  34. comolot says:

    setuju dengan anak kerdau. harus berhati-hati kerana anwar ini dilatih oleh yahudi. ini mungkin jalan akhir anwar untuk mengalih perhatian kes liwat

    • JambuAir says:

      kompom ker anwar tu dilatih oleh yahudi? kalau ada bukti post la kat sini nak tengok.
      Pilihanraya sarawak dah hampir, kalau x kerja UMNOBN sape lg?? musuh politik biasa la.
      Kes liwat tak perlu nak dialih perhatian sbb mmg sah dah jd kes mahkamah..

      Mcm mana kes KM sarawak yg songlap kayu balak & tanah utk family dia?? Nape tak tanyer MACC knape x ambik tindakan?? oo sbb KM Sarawak org BN..

      Politik murahan..

      • kekuda says:

        rasanya dah banyak post kaitan anwar dgn yahudi kat sini..

      • pakailutut says:

        ckp baik2 bro..nanti kena saman KM swk, tak cukup mkn bro nak bayo….sabar bro…ckp tapis2,,

      • Ahmad says:

        Bro, baca artikel2 kat sini pasal betapa rapatnya Anwar dengan yahudi. Anwar sedap2 dok fitnah APCO tu agen yahudi, sekali kantoi kelam kabut pegi US minta ampun dengan Yahudi kat sana.

        Itu belum campur lagi dengan pemikiran pluralism agama

  35. anak kerdau says:

    Jangan cuba alih perhatian daripada isu DNA Anwar Ibrahim di Mahakamah Tinggi. Pendedahan ini kelihatan terlalu dirancang. Siapa Datuk T?

    Ada kemungkinan apa yang dipaparkan adalah palsu. Jika palsu, mudahlah Anwar menyatakan bahawa jika video perempuan Cina palsu, tentulah tuduhan meliwat Saiful juga palsu. Mudah Anwar berkata, ”sebab itulah saya tidak mahu beri sampel DNA saya kerana saya tak mahu jadi mangsa komplot untuk membunuh karier politik saya.”

    Lihatlah komen `ubuntumsia.’ Siang-siang lagi sudah tuduh BN yang buat angkara. Jika terbukti tuduhan `video perempuan Cina’ ini palsu, akan muncullah lebih ramai ‘ubuntumsia’ menyerang BN dan membela Anwar.

    Seharusnya kita semua jangan percayakan video ini. Ia penuh misteri, siapa Datuk T? Kita mahu tahu siapa yang mengatur pendedahan ini.

    Video ini tidak penting. Yang penting dan amat relevan ialah tuduhan meliwat Saiful di Mahkamah Tinggi. Kenapa Anwar enggan menyerahkan DNAnya? Ini persoalan pokok, bukannya video perempuan Cina ini.

    Saiful berani membuat aduan polis dan mendedahkan dirinya kepada pelbagai tohmahan. Jika video perempuan Cina ini tulen, dalangnya hendaklah tampil membuat pengakuan terbuka macam Saiful. Fikir-fikirlah saudara sekelian. Jangan alihkan perhatian daripada isu DNA Anwar.

    • ubuntumsia says:

      anak kerdau,
      nampak sangat yg awak tak baca semua tulisan saya. Kalau diteliti, saya tidak menyebelahi mana2 pihak. Saya menulis berdasarkan andaian saya yg belum lagi melihat kebenaran atau kepalsuan video itu.

      Malah dalam kes liwat saya juga tidak menyebelahi mana2 pihak. Sepatutnya dalam hal seperti ini (clip video belum dilihat), kita harus bersikap objektif. Jangan kerana taksub dengan fahaman politik, kita lupa untuk melihat ‘yang satu sisi lagi’.

      Bersikap objektiflah dalam menilai sesuatu perkara. Kalau Pakatan tersilap dlm sesuatu hal marahkan mereka, kalau BN bersalah dlm sesuatu perkara tegurlah mereka. Kalau sesuatu hal itu kita belum saksikan sendiri kesahihannya, gunakan akal rasional untuk menilainya. Jangan berat sebelah.

      • Soundheart says:

        @ubuntumsia
        Relax bro, sometimes kalau kita get excited kita overlook contex especially kalau komen yang panjang. Aku pun kaldang-kadang overlook kalau get excited, so chill out bro…..:cool:

    • tukang tengok says:

      point to ponder

  36. iam30 says:

    Dia mengaku ke tak mengaku ke dia tetap tak akan jadi PM :)

  37. ubuntumsia says:

    Antara andaian-andaian di bawah, salah satu mesti betul:
    1. Fitnah BN terhadap Anwar. Pelaku adalah orang lain tapi diganti dgn wajah Anwar dgn software teknologi tinggi tertentu.
    2. BN memasang hidden cam & pelaku itu benar-benar Anwar. Ini adalah pelan kedua jika tuduhan liwat dirasakan tidak mencukupi.
    3. Super imposed itu dilakukan oleh pihak Anwar sendiri. Tujuannya untuk memerangkap kerajaan. Apabila terbukti video itu palsu, sudah pasti yang ‘terkena’ adalah BN. Ini sekaligus menambah simpati rakyat terhadap Anwar & secara tidak langsung, kes liwat itu juga akan dianggap oleh rakyat sebagai satu konspirasi juga.

    Saudara-saudara setuju dengan pandangan saya?

    Saya meragui beberapa perkara di sini. Menurut Datuk T, dia melihat banyak wayar terpasang di belakang meja solek. Begitu mudah ditemui? Hanya sekali selak, sudah terlihat wayarnya? Kalau ia dirancang oleh pengkonspirasi, sudah pasti mereka mengupah orang yang benar-benar pakar elektronik sehingga begitu sukar mengesan wayar-wayar tersebut.

    Perkara kedua yang meragukan saya, begitu mudah sekali identiti pelakunya didedahkan dan pada masa yang sama dilakukan ugutan supaya meletak jawatan. Siap bagi ‘clue’ lagi; “jika pemimpin itu dan isterinya”.Bagaimana mungkin mahu meletak jawatan kalau identitinya sudah terdedah. Meletak jawatan bermakna MENGAKU SALAH! Aneh bukan.

    Perkara ketiga, pastinya Anwar sedar yang segala pergerakannya sentiasa diawasi oleh musuh-musuhnya. Melakukan skandal di bilik hotel pasti mengundang risiko. Sesiapa pun yang punya niat berskandal di hotel, lebih-lebih lagi VVIP pasti akan merasa was was berkemungkinan CCTV dipasang. Atau sekurang-kurangnya punya orang kepercayaan untuk memeriksa bilik tersebut (sudah pasti wayar di belakang meja itu mudah dijumpai).
    Dan agak menghairankan, Datuk T pastinya orang kepercayaan Anwar. Sejurus terlihat wayar tersebut sudah pasti dia melapor kepada Anwar & dengan keupayaan Anwar, pasti rakaman itu mampu dibinasakan pada masa itu juga.

    Adakah Datuk T talam dua muka yang menjadi ejen BN? Atau adakah Datuk T berkomplot dengan Anwar berlakon untuk menjayakan andaian saya yang ke 3 di atas?

  38. anti male y says:

    hahaha..kalau betul dalam video tu dia dapatlah rakyat malaysia saksikan lagi skali lakonan si anu-war ni..aljub aljub

  39. PARANGkontot says:

    “Saya diminta mendapatkan jam tangan di bilik tersebut Oleh kerana saya tidak nampak jam tangan pada meja saya memeriksanya di belakang tempat persolekan Saya terkejut melihat banyak wayar di belakangnya ” kata Datuk T.. Datuk T mestinya orang kepercayaan Mr Y dan mungkin juga inner circlenya.

    21 Februari tahun bila? Tahun ni?

    Adakah ini kena mengena dengan perjumpaan tertutp PKR Gombak baru-baru ni?
    Who benefits the most jika Anwar dan Wan Azizah letak jawatan?

    Persoalan yang perlu diteliti dan tidak akan BERAKHIR setakat video ini sahaja

    • Soundheart says:

      “Datuk T mestinya orang kepercayaan Mr Y dan mungkin juga inner circlenya”.
      Mungkin juga sebagai Diversion isu DNA Anwar……..Kita tunggu dan lihat…..

      • PARANGkontot says:

        Betul. Jangan cepat melatah. What ever it is stick to the main objective!
        Isu DNA perlu menjadi agenda utama.

        Jika isu DNA dia boleh spin sampai cecah telinga ini kan pula isu Video. Diharap Bloggers stick on main your objective, DON’T be deluded with the current event. Anwar is known to be the master of deception.

  40. Anoogerah Toohan says:

    I hope the video is genuine so that the fools that believe in Anwar will repent.

  41. pemudapemudi says:

    satu demi satu hijab dah terbuka.mungkin sebab doa2 rakyat yg nak kan kebenaran.kita tunggu kebenarannya

  42. mangkuk says:

    21Feb thun bl… klau thun ni ikut rekod nuar ada ceramah kat ampang mgkin abih ceramah dia
    p servis s kot mcm yg dia buat kat sepol abis meeting p balun

  43. Mae says:

    Kenapa la takut sangat kalau orang tau .. tengok tu Soi Lek, masih dilantik pemimpin jugak, malah makin teguh. Orang sekarang tak kisah sangat. Yang bising tu yang tak setuju, yang mendiamkan diri dan tak kisah tu lagi ramai dari yang bising.

    • Fuckatan Buntut says:

      Apasal ko nak sangat membuat perbandingan diantara seorang kafir dengan muslim (Berlatar belakang kan ABIM lage) ???

      Kan beza tuh !

      Kalau dia ngaku – MAMPUS ! Masa hadapan karier politiknya bakal hancur dan dia bakal direjam sampai MAMPUS !!!

      Keh keh keh keh keh..

      (Brengset !!! – nak bawa fahaman pluralisme la tew) :lol:

    • Ahmad says:

      Soi Lek dilantik semula oleh orang2 MCA. Anwar tu orang MCA ke?

      Soi Lek bukan orang Islam, moral dia tak sama dengan Anwar.

  44. r0 says:

    thestar kata

    “possibly an East Asian.”… East Asian tu termasuklah Monggolia. Adakah mangsa terbaru lelaki Y ni dari monggolia. Ada kene mengena ke mangsa monggolia lama dengan yg baru ni. Harap2, yg ni tak hilang sama.

  45. Zakariah says:

    mmmm..gila seks betullah mamat ni…tak padan dah tua! Tak insaf2! Ingatlah, dunia kata pergi, kubur kata mari..taubatlah

  46. tukul says:

    fuh yoo..ganaz….

  47. anu war says:

    ha ha ha h ha ha ha
    fitnah hotak lu der fitnah hotak lu
    lu sanjung lu junjung la lu punya anuwar tuuuu.
    cium bontot dia
    anugerah tuhan puiiii
    anuwar udah2 laaa tu anuwar jelek la perangai rakus lu tu

    • zaki says:

      saudar… kita sesama melayu jgn rakus tuduh menuduh.. kita perlu ingat sikit negara kita ramai lagi bangsa asing selain melayu sendiri yang saling hentam-mneghentam… apa kita dapat.. biar allah yang menhukum orang yang bersalah…. kita berpegang pada bimbingan al.Quran… kalu anuar itu benar melakukan perkara tersebut hukuman tetap ada tapi…. saudara kalu anuar itu tidak melakukan Masya Allah tuhan yang lebih mengetahui bahawa saudara telah membuat fitnah terhadap bangsa sendiri sedangkan bangsa lain di negara kita senyum puas dapat melagakan kita orang melayu.. jagan sampaikan keturunan melayu pupus ke akhir zaman,, ramai lagi saudara kita dan ahli keluarga kita perlukan perlindungan dari kaum nya sendiri… jangan di harap pada bangsa asing yang mahukan malaysia ini jatuh ketangan mereka… cuba renungkan sejenak… saudara anuar adalah kaum kita.. samada dia patut di hukum atau Allah sahaja yang maha mengetahui…anuar adalah keturunan kita juga.. satu bangsa satu agam kita sama-sama menjadi Al.quran dan agama sebagai pegangan dan Allah adalah tuhan kita semua….

  48. sabas says:

    Bestlah kisah politik kat Malaysia. Siapa buat filem atau novel kisah Anwar boleh jadi jutawan.

  49. Entahlah says:

    Video pulak…

    Lepas Si Seefool @ Sayfool tak berapa nak jadi…

    Mek Ummi pun tak laku laku…

    Fitnah baru pulak…

    Apa lah nak jadi M’sia ni…

    • tukang tengok says:

      HAhahahahahHAHHAHAhahahahHAHAHAHAhahaha haHAHAHAHA hhahahahahhaha
      Nak gelak betui aku….haahaha hahaha ahahaaa haa aha aah hhaaaa haaaa

      • kuntakintemelayu says:

        aku pon nak gelak sama…HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
        HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

        • Entahlah says:

          He he

          Tak kan gelak aje kot…

          Macam gelak kat diri sendiri aje…

          …Muka dalam video tu macam muka Anwar…tapi perut dia boncit pulak…

          Keh keh keh

          • tukang tengok says:

            gelak la ramai2……..raja drama……skrg dah jadi raja lawak…….. hahaha gelak gelak… hahahhahaha

    • huhu says:

      kah kah kha kah kah kah kah kah….adoi sampai terguling2 aku gelak….kah kah kah kah kah (sambung gelak)

    • Soundheart says:

      Soalan: Nama kau sipolan bin sipolan
      Jawab: Entahlah

      Dah makan ke belum?
      Jawab: Entahlah

      Bini kau kerja kat mana?
      Jawab: Entahlah

      Anak kau sekolah kat mana?
      Jawab: Entahlah

      Hantamlah Labu!!!………Teruskan dengan kelabu mu itu, tapi pandai pulak nak menjawab persoalan politik?
      Jawab: Entahlah

      Kwang,kwang,kwang……..:roll:

    • Man dozer says:

      Entahlah entahlah, puak khawarij macam hang ni kalau anwar tibai bontot hang pun, hang akan repot polis kata ada orang Babi dua serupa macam anwar dah tibai bontot hang betul tak? Sembahyanglah minta pentunjuk janganlah jadi macam pemimpin puak khawarij sanjungan hang doa minta turun bala pada sesama Islam.Boleh aku tumpang gelak haahaaahaahaaahaahaaahaahaaahhaa…

      • ptw34ef says:

        best giler main label-label orang ni. rasa cam mulia pulak… wakaka

        • Entahlah says:

          Biasalah…

          Manusia kurang agama lah katakan…

          Suruh orang sembahyang pulak tu…lawak, lawak…

          Kita, kalau org islam ni…macam mana kita marah pun…kita tak sanggup nak kata saudara seislam kita dengan gelaran babi dsb…

          Kesian pada mak awak yang beranak kan awak…

          • Man dozer says:

            Puak khawarij yang perasan alim, kalau bukan dari puak mereka akan kata kurang agama, apa bezanya pelanduk dua serupa dengan babi dua serupa. Aku pun kesian kat mak hang sebab lahirkan seorang yang tak boleh berfikir secara lojik hanya berfungsi seperti burung kakaktua. Apa yang orang ceremah bagi itulah yang diulang balik.

          • Entahlah says:

            Biarlah awak kata kawan tak pandai, tak boleh berfikir…

            Takpelah…

            Tapi kawan tak sanggup nak gelar sahabat2 seagama islam, dengan gelaran BABI…

            Nau’zubillah Himinzalik…

            Bawak2 mengucap Bro…

        • Man dozer says:

          Itu sajakah hujah hang, memanglah aku rasa lebih mulia daripada pemimpin pujaan hang tu yang berlagak mulia, tapi perangai mengalahkan Raja Munafiq.

          • Man dozer says:

            Aku tak kata dia Babi tapi ubah perumpamaan dari pelanduk dua serupa ke Babi dua serupa, yang tu pun hang nak dah nak keluar fatwa haram dan berdosa dah ka.Sikit-sikit nak suruh orang mengucap,tak payah ingatkan aku,memang aku akan mengucap 9 kali sehari dalam sembahyang. Memang hang ni species Bob lokman yang rasa hanya bila masuk Pas sahaja yang sembahyang dan masuk syurga.POOODAH.

          • jeng2 says:

            biarlah lah man budak2 ning baru nak tumbuh gigi susu, bukan dia tahu perangai anuar, yang Yb kene tangkap basah, peg khas kene tangkap basah tak pula bising, yg nampak salah orang, yg aku heran semua geng PR terlibat ngan aktiviti seks gileer oooo, kau bayangkan la man kalau jadi pemerintah habis la siayu malaysia mereka konker, kah kah kah, jgn jeling salah orang je tgk2 la salah abang2 korang, pesan la jgn sampai bunuh orang mcm kat perlis tu,kesian

  50. atip says:

    huuuuu…aiiiii…..!!!!!!!

Leave a Comment

 

— required *

— required *