Anwar Kena ‘Belasah’ Dengan BBC News

AIDCNews – 14/6/14 – Datuk Seri Anwar Ibrahim kena belasah dengan wartawan BBC News dedah UtaraNews.com merujuk wawancara Ketua pembangkang itu dengan BBC News pada 6 Mei di London.

UtaraNews menyenaraikan intipati Anwar dibelasah wartawan BBC News seperti berikut :

1. Anwar tuduh kerajaan kejam, tetapi pengacara berkata dia yang melawan sistem sedia ada. Sebagai contoh beberapa kali bukti dikemukakan di mahkahmah memang Anwar meliwat’.

2. Orang Malaysia sudah menyampah dengan Anwar dan demo jalanan kerana seperti Anwar ingin elak dari isu peribadinya.

3. Kata Anwar, dia menang undi popular. Ia tak di layan kerana sistem di England juga tidak mengira kemenangan melalui undi popular.

4. Anwar tuduh kerajaan kuku besi, tetapi tidak cukup bukti terus menukar kepada topik MH370. Pengacara perli “interesting you brought up mh370″ dan terus mengatakan Malaysia menanganinya dengan baik.

5. Kemudian pengacara menegur Anwar mengapa dia sanggup mempolitikkan isu seperti MH370 demi kepentingan politiknya.

“Maka beberapa hari (di London), Anwar balik ke Malaysia tanpa sambutan “hidup Anwar”. Yang menyambutnya Chegubard, itu pun kena tindakkan displin oleh PKR kerana buat laporan pemilihan PKR penuh rasuah. Apa kata macai? apa kata macai kepada macai (Pas)…???, “ulas portal itu.

9 Responses to “Anwar Kena ‘Belasah’ Dengan BBC News”

  1. shah

    Jun 15. 2014

    You ulang ĺagi i saman. Saman lah wartawan BBC tu. Bodoh punya nuar.

    Reply to this comment
  2. naw

    Jun 15. 2014

    Fakta kes liwat Anwar sudah diketahui barat. Fakta kekalahan PR dalam PRU13 pun sudah boleh dibaca. Kredabaliti Anwar membuat barat dan sponsornya sangsi tentang peluang Anwar seterusnya. Di Malaysia alkisah kepincangan dan pembohongan dalam pemilihan PKR semakin meruncing. Macamana nak selesaikan masaalah besar negara kalau huru hara dalam PKR sampai sekarang belum ada tanda2 boleh selesai?

    Reply to this comment
  3. RK

    Jun 15. 2014

    Barat kini seperti tak mampu lagi sembunyikan kekecewaan mereka dgn Anwar. Mungkin akibat terlalu percaya Anwar sepatutnya menang pd PRU13 dgn dana dan jentera yg disediakan. Bagi Anwar majoriti vote mungkin membuktikan skala impak serangan pembangkang dlm keadaan yg sgt baik. Tetapi bagi barat Anwar masih gagal mengubah keputusan. Paling menyerlah cubaan Anwar mempolitikkan keadaan di Malaysia disanggah pengacara sendiri. Saya rasa barat mahu Anwar lebih berterus terang bukan berdolak dalik dgn apa yg berlaku. Jgn tipu sponsor anda dgn pelbagai alasan yg tak masuk dek akal. Anda ingat Soros boleh terima ke alasan bangla/blackout punca tewas?

    Reply to this comment
  4. burrppp...

    Jun 15. 2014

    Bila ditanya “Kenapa agaknya kerajaan menyembunyikan fakta? ” Anwar Ibrahim jawab ” saya tak tahu…” Kalau tak tahu DIAMLAH bodoh!!

    Reply to this comment
  5. Lim Lynn

    Jun 14. 2014

    Isn’t Anwar Ibrahim sick about his Homosexual and support of LGBT?

    Reply to this comment
  6. cucubahaman

    Jun 14. 2014

    Sudah terlewat….Bangsa, Agama dan Negara sudah hancur!!!!

    Reply to this comment
  7. KoRok

    Jun 14. 2014

    Bodo laa wartawan nie…

    tanya laa soalan macamana dia boleh baik dari kena aids & arsenik dulu….( kan kerajaan mahazalim cucuk kat badan dia)

    aku sampai skarang masih terpikir ubat apa yg Jinbraun ni pakai…

    Reply to this comment
  8. sman

    Jun 14. 2014

    Anwar sudah tidak berguna lagi pada pihak Barat,sekarang masa mereka melunyaikan pandangan tinggi terhadap Anwar selama ini.Anwar bukan lah seorang yg bijak,itulah sebabnya beliau tidak memahmi situasi beliau dgn media Barat sekarang,.Sangkanya bila beliau di panggil utk wawancara,beliau akan mendapat advantage,sedangakan situasi sudah berubah.Apa yg beliau hujah di tempelak secara halus oleh pewawancara beliu dan di luar sana kalau hujah beliau di dengar pun ianya hanya akan di sambut dengan ‘pooraaah’.Tembelang belau sudah pecah sekadarkan malu bukan sifat beliau.

    Reply to this comment
  9. komandojihad2014

    Jun 14. 2014

    A.w.w. handai taulan. Dah puas al-Munafik ni balon pihak lain walaupun tiada sebarang bukti konkret. Kini giliran dia dibalon dan dimalukan. Cakapnya saja berdegar2 tapi tiada isi. Itulah di Bang Non al-Munafik Dajjal Junior yg nafsunya tiada taranya….. semua dia mahu balon….. takhta-harta-wanita-remaja jelita….. renung2kanlah.

    Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE