Pengakuan Saiful di Mekah

Saiful Bukhari memohon hidayat Allah selama 42 hari di Tanah Suci

AIDCNews – 7/12/10 – Kehadiran Mohd Saiful Bukhari Azlan menunaikan fardu haji di Mekah baru-baru ini telah menarik perhatian jemaah lain untuk bertanya sendiri dari hati ke hati tentang  kesnya yang sedang dibicarakan di mahkamah.

Saiful yang  mengikuti bersama jemaah dari Johor telah ditanya kebenaran kejadian liwat tersebut. Saiful mengakui, semua yang menimpa dirinya itu adalah benar.

Saiful bersama neneknya. Malam terakhir di Masjidil Haram.

Pengakuan Saiful itu dilaporkan oleh Agendadaily berdasarkan maklumat daripada Datuk Mohd Fuad Zakarsi, Timbalan Menteri Pelajaran yang turut mengerjakan haji bersama jemaah dari Johor itu. Klik di sini

Ini merupakan pengakuan dari mulut Saiful sendiri  di Tanah Suci Mekah dan tambahan pula ketika itu dia  sedang mengerjakan rukun Islam ke lima, maka adalah mustahil segala yang menimpa dirinya adalah rekaan atau dibayar pihak tertentu dalam apa dikatakan agenda untuk menjatuhkan Anwar.

Ramai umat Islam percaya, mereka yang menunaikan haji atau berada di Tanah Suci tidak boleh berkata sembarangan apatah lagi bercakap bohong kerana Allah akan membalasnya setiap daripada kata-kata itu.

Saiful kini telah selamat kembali ke tanahair setelah 42 hari berada di Tanah Suci.

Saiful Berdoa berdekatan Multazam(Pintu Baitullah)

“Kesempatan dan peluang berada di tanah suci saya gunakan dengan secukup-cukupnya untuk beribadah, berdoa dan memohon pada Allah SWT. Antara tempat-tempat mustajab yang saya berpeluang untuk berdoa; Wukuf di Arafah, Mina, Makam Rasulullah, Raudah, Multazam, Rukun Yamani, Gua Hira’ Jabal Nur dan banyak lagi”, tulis Saiful di blognya. Klik di sini

“Antara doa yang dipohon; agar terus diberi kekuatan untuk Istiqamah dalam menegakkan kebenaran, diampuni dosa-dosa, kesejahteraan dan keselamatan keluarga, Agama, umat, bangsa dan tanah air tercinta. Juga, mohon Rakyat dibukakan Hijjab agar diperlihatkan yang HAQ dan dilenyapkan segala yang batil!”

“Sudah dua tahun setengah saya menanti agar Kebenaran dan Keadilan dapat ditegakkan. Walaupun ia belum lagi selesai, namun saya redha dan bersyukur dengan segala bantuan yang Allah berikan. Banyak hikmah disebalik kelewatan, penangguhan demi penangguhan. Mungkin ramai yang telah dapat lihat hikmah disebaliknya. Itulah kebesaran Allah. Dia Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui”, tulisnya lagi

Dalam perkembangan lain, blogger Cucu Mat Kilau (CMK) yang pernah memfitnah Saiful [klik di sini] dengan mengatakan bekas mangsa liwat Anwar itu ‘terlantar sakit tenat’ ekoran sumpah laknat yang penah dibuatnya, turut mendapat musibah, apabila blogger berani mati PKR itu sendiri turut meninggalkan Anwar.

Ketika blogger CMK memfitnah Saiful di blog Pahang Daily Online pada tahun tahun 2009, blogger itu masih memuja Anwar, tetapi pada November lalu dia sendiri membuat keputusan meninggalkan ‘tokoh yang pernah dipujanya’ kerana dia tidak mahu lagi hipokrit dan menipu diri sendiri.

“Pemimpin yang rosak akhlaknya tidak layak untuk disanjung oleh rakyat apatah lagi mereka yang jelas cuba menipu dan mempermainkan parti sendiri”, tulis CMK di blognya. Klik di sini

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE