Empat Pengawal Peribadi Anwar Dari Filipina Didedahkan..

Sel13.com – Keempat-empat pengawal peribadi Anwar Ibrahim yang didatangkan dari Filipina itu telah pun dikenalpasti.

1. Daniel Cruz

Berkhidmat selama lima tahun sebagai Pegawai Kes dengan National Intelligence Coordinating Agency (NICA) dan lima tahun sebagai Penyiasat Penjenayah dengan US Drug Enforcement Administration (DEA) di Kedutaan Amerika Syarikat di Manila. Dia merupakan warganegara Filipina pertama yang menjalani Kursus Hostage Rescue and Explosive Entry di Tactical Explosive Entry School (TEES) di Memphis, Tennessee pada tahun 1992 dan Combat Tracking Level 1 & 2 Courses di bawah Tactical Tracking Operations School (TTOS) yang diadakan di Guam di bawah US Marshals Service (USMS) Program pada tahun 2002.

Dia merupakan perintis ‘Pinoy Peek’, sejenis kaedah penurunan tali yang sekarang ini digunapakai secara meluas di seluruh dunia. Dia juga merupakan ahli National Tactical Officers Association (NTOA) dan The International Association of Bomb Technicians and Investigators (IABTI) semenjak 1992.

Telah mengendalikan latihan di seluruh dunia untuk suku pertama tahunan bagi Kewaspadaan Ancaman dan Perlindungan Peribadi untuk wartawan lapangan GMA1 Network News termasuklah sebagai Hakim Mahkamah di bawah Philippine Judicial Academy (PhilJA) dan telah mengendalikan Kursus Penurunan Tali PSO dan Taktikal secara tahunan untuk kebanyakan anggota SWAT dan PSO Banko Sentral ng Pilipinas (BSP) semenjak tahun 2004.

Dalam bidang Operasi Perkhidmatan Perlindungan (PSO), Daniel Cruz pernah berkhidmat kepada Bill dan Melinda Gates. Sekarang ini dia berkhidmat dengan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim semenjak Pilihanraya Kecil Permatang Pauh pada tahun 2008.

Dia telah menulis dua artikel taktikal berjudul, “Tactical Rappelling: The Pinoy Peek – A New Ingress/Egress Technique Developed in the Philippines (1994) dan First Explosive and Tactical Entry Course in the Philippines (1995). Kedua-dua artikel tersebut telah diterbitkan oleh Tactical Edge, sebuah penerbitan tiga bulan sekali dengan penerbitnya adalah US National Tactical Officers Association.

Daniel Cruz sekarang ini merupakan Konsultan Sekuriti Senior untuk Orion Support Incorporated. (OSI)

2. Noel Del Rosario

Noel telah berkhidmat dengan Pasukan Polis Kebangsaan Filipina selama lebih dua puluh tahun dengan tugas utamanya adalah dalam Special Weapons And Tactics (SWAT). Dia telah menghadiri banyak seminar latihan dan worksyop di seluruh Filipina dan di seluruh dunia, terutama dalam memperkemaskan skil penggunaan senjata, penyiasatan, mempertahankan diri dan beberapa skil menentang terrorisme.

Dia pernah memenangi kejuaraan menembak dan mewakili Filipina dalam International Practical Shooting Confederation (IPSC) dan di International Defensive Pistol Association (IDPA).

3. Alfred Sese

4. Bong Oteyza

Malam tadi, keempat-empat pengawal peribadinya ada bersama-sama Anwar Ibrahim ketika Ketua Umum PKR itu berceramah bersama-sama beberapa orang bekas pegawai tinggi ATM di Taman Rekreasi, AU3. Turut hadir dan memberikan ceramah adalah Ibrahim Yaakub, bekas calon PKR Parlimen Setiawangsa merangkap Ketua Staf Pejabat Anwar Ibrahim, Dr Tan Kee Kwong, calon PKR Wangsamaju dan Anwar Ibrahim sendiri.

Secara keseluruhan, ucapan-ucapan mereka lebih menjurus dan menekankan tentang apa yang mereka dakwa sebagai kronisme dan korupsi serta nepotisme termasuklah dalam isu Projek Kapal Selam, NFC, penahanan Nick Xenophon di LCCT, isu pembinaan KLCC, pembelian kapal selam, kehilangan enjin jet dan isu duit LTAT.

Dengan keempat-empat pengawal peribadi Anwar Ibrahim dan keempat-empat pula bekas pegawai tinggi ATM berada setempat, adakah Anwar Ibrahim sedang memberi isyarat kepada pegawai-pegawai ATM yang lain terutama yang memang mempunyai ‘kes’ agar bekerjasama dengannya kalau mahu selamat?

Persoalan terbesar ialah, apa sebenarnya hubungkait antara keempat-empat bekas pegawai tinggi ATM itu dengan keempat-empat orang pengawal peribadi Anwar Ibrahim yang kini diketahui bukan sebarangan pengawal peribadi? Apakah buah dan rahsia yang telah digunakan oleh pengawal-pengawal peribadi Anwar Ibrahim itu sehingga empat orang bekas pegawai tinggi ATM terpaksa menurut sahaja bagaikan anjing sawan?

Untuk apa Anwar perlu mengupah pakar bom, pakar penembak tepat, pakar taktikal, pakar serangan terroris dan segala macam pakar lagi? Walhal belum pernah di Malaysia berlaku sebarang serangan terhadap figur-figur politik dengan Anwar Ibrahim sendiri sebagai buktinya yang bebas bergerak ke sana ke mari? Adakah kehadiran mereka berempat membuktikan bekas petugas keselamatan seperti anggota tentera dan polis di Malaysia tidak mempunyai kelayakan serta kehebatan seperti keempat-empat pengawal peribadi Anwar Ibrahim itu, walhal dari segi kejayaan, ATM dan PDRM jauh lebih berjaya membanteras ancaman terhadap keselamatan negara dan jenayah berbanding tentera dan polis Filiipina.

Apakah keempat-empat pengawal peribadinya itu mempunyai kaitan dengan keengganan Malaysia untuk melatih tentera Marin Amerika Syarikat di hutan belantara sini? Apakah keempat-empat pengawal peribadi itu bekerjasama pula dengan keempat-empat bekas pegawai tinggi ATM dari keempat-empat sektor secara lebih akrab?

Keempat-empat pengawal peribadi Anwar Ibrahim itu aktif berada di banyak tempat sepertimana yang dipaparkan dalam gambar-gambar di bawah.

Empat pengawal peribadi upahan dari Filipina bersama-sama pengawal peribadi Anwar Ibrahim yang lain.

83 Responses to “Empat Pengawal Peribadi Anwar Dari Filipina Didedahkan..”

  1. ibnu

    May 22. 2013

    akan sampai juga masanya… kita tengok nanti. Hanya yang diberi daulat akan berkuasa. Kebenaran akan terserlah.. tunggulah

    Reply to this comment
  2. jebat

    Mar 07. 2013

    Allah bg ubat untuk umat manusia , tapi manusia ni belagak , taknak , nak pakai ubat sendiri . tgk la hari2 , maksiat berleluasa di negara kita , buang bayi sana sini , dah tu pemimpin hina nabi , taknak hudud , negara islam rupanya malaysia ni , power la sgt .

    Reply to this comment
  3. HAMSOR

    Mar 07. 2013

    Bro Madani dan Ana, persoalannya kenapa BG Philippines?? Sepatutnya pakai BG Malaysian..ataupun kalau tak percaya sgt, mana2 negara lain la..tapi kenapa Philippines?? tu persoalannya, tambah2 dgn hubungan rapat Anwar dgn Joseph Estrada dan Misuari…so, ada apa2 konspirasi ker?? kalau tender utk A380 boleh jadi isu kenapa PETRON bukan Petronas atau BHP, kenapa penyokong kerajaan tak boleh persoalkan isu BG Anwar?? sampai skg Anwar ta jawab pasal jumpa Misuari tu..tiba2 claim pulak yg paper Inquirer bagi dia peluang nak bersihkan diri, tapi dia busy sampai takleh buat interview (sibuk kempen kot)..

    Reply to this comment
  4. lola

    Mar 07. 2013

    lawak nye korg…. korg sedar x korg semua ni ISLAM???
    yg bercerita dlm ni semua ISLAM???
    bergaduh dalam ni pun semua ISLAM??
    SIAPA korg?????

    Reply to this comment
  5. enamkay

    Mar 05. 2013

    A’kum, Kepada pengikut, penyokong PR dan pemimpin PR yg beragama Islam dan yg taksub dgn Anwar Ibrahim. Aku nak cabar korang buat solat hajat agar pelakon lelaki sebenar dlm video chinadoll beserta yang bersekutu dgnnya dilaknat tuhan dunia dan akhirat..aku rasa kalau betul nak cari kebenaran ini pendekatan terbaik krn Allah maha mengetahui, memandangkan Anwar enggan bersumpah.

    Reply to this comment
  6. kesian

    Mar 03. 2013

    al-madani…nak tanya …kalau seseorang perempuan belum berkahwin…tetapi telah mengandung…adakah dia dikira berzina???

    Reply to this comment
    • al-Madani

      Mar 07. 2013

      soalan macam ni nampak sangat taktau hukum Islam. perempuan mengandung sebelum nikah tidak boleh dikira berzina sewenangnya. tetapi ia merupakan qarinah yg kuat. jika dibawa ke mahkamah dia hanya perlu menafikan perzinaan, gugur hudud keatasnya. dia blh nafi zina dengan kata dia dirogol, disetubuhi secara tidak sedar dan seumpamanya. bahkan ulama pernah mengandaikan perempuan blh mengandung jika mandi dalam kolam yg ada mani lelaki didalamnya lalu mani/sperma masuk secara semulajadi kedalam faraj wanita tersebut dan ia mengandung. dalam sejarah perundangan islam ada ulama yang berpandangan perempuan sebegini blh kena hudud jika alasannya tidak munasabah. sebenarnya panjang gak jawapan ni kalau nak diletak rujukannya sekali dan beberapa pandangan lain. pendek kata HUDUD AKAN GUGUR KALAU ADA SYUBHAH. wallahuaqlam

      Reply to this comment
  7. ABUYA

    Mar 02. 2013

    Orang kalau takut mati macam tu la… Nak jadi Sadam Malaysia le tu.

    Reply to this comment
  8. KadukTechnoLogik

    Mar 02. 2013

    ohhh rupanya ade orang pinoy…… pokcik tengok ape pasal budak pinoy urut lelaki pun berduyun2 datang kolompo penang ipoh jaybee tu….. ade projek paspot pulak ker?

    Reply to this comment
  9. Anti TianChua

    Mar 02. 2013

    Si Al- Madani cakap mcm org x hotak. Aku rasa ko tgk anwar muka jambu kot…. Hehehe… Jangan tengok muka saja bro… Tengok perangai… Anwar x pernah menafikan apa yang dia buat…. U all saya yg membabi buta menafikan tindakan anuar tu….huhuhu. Pakai hotak sket la bro…

    Reply to this comment
  10. anwaraljuburialkuburi

    Mar 01. 2013

    Kesian si al-madani ni kwn,beribu2 org menonton wayang gambar si al juburi ni mengamput china doll di youtube…..tak perlu 4 org saksi.aku pn kena kencing dgn si anwar laknat tullah……mudah2an dia terseksa matinya sebelum sempat ke lubang kubur atau ke lubang jubur…..Wakakaka……

    Reply to this comment
  11. iemashukri

    Feb 20. 2013

    selama ini saya melihat tidak ada seorang pun pengikut anwar yg mempertikaikan mana dia dapat sumber kewangan yg begitu banyak. bahkan mereka x habis2 mengata kerajaan. yes..no body perfect tpi sekurang2 nya kita tau kerajaan guna duit rakyat untuk itu ini..tapi anwar? dia guna dut siapa? tidak gusarkah kalian andai dia menggunakan wang dr sumber yg dikhuatiri boleh mengancam negara….

    Reply to this comment
  12. al-Madani

    Feb 20. 2013

    salam saudara usin

    tamsilan yang anda buat ada lgiknya.tetapi anda kena faham bahawa dalam perkara yang sudah ada nas tak perlukan tamsilan yang perlu hanya keimanan dan keikhlasan untuk mengikut syariat yang diturunkan. bukan syariat saiful yang tak berak 2 hari kunonnya simpan bukti, tetapi rektrumnya kosong bila diperiksa sedangkan dia makan karipap kunun lepas kena liwat. bolehkah manusia biasa tak makan dua hari saje-saje atau dia makan tp tak dihadam lalau tak jadi najis atau usus dia panjang sangat hingga najis terlingkar kat dlam. keraguan sebegini kalau dalam islam dipanggil tohmah yang memberi kelebihan kepada OKT. sumpah laknat hanya untuk kes li`an, itu syariat Allah. sape suruh saiful sumpah tu yg jahil. org munafik di madinah zaman nabi juga bersumpah dengan nama Allah kepada Nabi dan Sahabatnya tetapi baginda membiarkannya. Eskay sah-sah berdosa besar kerana dia mengaku pembekal pelacur. iqrar begini adalah bukti tertinggi tarafnya dalam undang-undang Islam. dia boleh dihukum kerana mengaku secara sukarela. dosanya sama dengan penzina kerana berdasarkan hadis sesiapa yang memulai sesuatu perkara jahat dia dapat dosanya dan dosa org lain yg lakukannya. sama dengan undang2Malaysia bagi org bersubahat boleh dihukum dengan hukuman pelaku perbuatan.cth razak baginda akan dihukum sama dengan sirul dan azilah jika dia didapati bersalah tetapi beliau didapati tak bersalah dalam kes bunuh altantuya, dia dituduh bersubahat. hati saya sentiasa tenang apabila ikut hukum Allah dan sunnah rasulullah. saya ikut khutbah terakhir Nabi Mohd saw yang mengharamkan kita mencemarkan maruah umat islam lain. cara mencemar maruah paling senang ialah manuduh seseorg dengan skandal seks. wassalam sdr usin

    Reply to this comment
    • DH Daniel

      Feb 20. 2013

      al-Madani jawapan tidak jelas. Kamu beriman kepada Allah versi Anwar Ibrahim/ Lim Guan Eng (Kenyataan PR 8 Januari 2013) ke ikut penjelasan Surah Al-Ikhlas? Janganlah melencong pula ke isu rasuah, isu qazaf lah. Saya hendak dengar mengenai pendirian kamu mengenai penggunaan nama suci Allah ini. Tuhan kamu jelas ke Allah Yang Maha Esa. Ke ikut YB Anwar Ibrahim/ Lim Guan Eng? Jawablah janganlah suruh saya bincang qazaf lah pulak, rasuah lah pulak. Itu kita boleh bincang forum lain juga.

      Reply to this comment
      • al-Madani

        Feb 21. 2013

        Saya beriman dan beribadah kpd Allah yang esa, tiada anak dan tidak diperanakkan, ALLAH yg tidak ada keserupaan dengan sesuatupun. Saya berakidah dengan akidah ASWJ aliran Ashaa`irah.
        Sesiapapun boleh guna kalimah Allah dengan maksud ALLAH IALAH TUHAN YANG ESA, BUKAN TRINITY. Orang kristian dimana-mana jua gunalah nama Allah ikut suka kamu tetapi Allah yang kamu maksudkan tak sama dengan Allah dalam agama Islam. Kristian telah syirikkan Allah mereka adalah kafir yg nyata. kristian diMalaysia adalah muwatinun bukan kafir harbi.

        Bible hendaklah dilarang cetakannya dlm BM oleh KDN, kalau KDN tak bertindak menterinya bacul dan patut letak jawatan segera. dakwah agama selain islam kepada org Islam mesti disekat dengan undang-undang yang tegas. kerajaan mesti bertindak tanpa kompromi. PAS, PKR yg muslim dan semua rakyat malaysia perlu patuh dengan dengan undang-undang negara.

        UMNO yang memerintah wajib melaksanakan undang-undang Islam, kalau masih tak mampu selepas 50 tahun saya anggap tiada maruah org islam dalam UMNO. sila beri peluang kpd org lain.

        umno gagal martabatkan mahkamah syariah, nasib baik DSAI dan al-Marhum Ahmad Ibrahim berusaha gubal pindaan perlembagaan per 121 1 (A)

        UMNO bersalah kerana gagal memberi pendidikan Islam yang menyeluruh kpd org Islam.

        terang tak sekarang kenapa saya sokong DSAI dan PR

        Reply to this comment
        • Anwar Ibrahim

          Feb 21. 2013

          Bila pula aku berusaha gubal pindaan tu. Tolong lah periksa fakta al Madani ooooi. Kalau hendak bodek pun berpada-padalah. Kebanyakannya aku ambik kredit usaha orang lain. Maklumlah aku ganya lulusan ijazah am Pengajian Melayu. Tapi takpa nanti aku jadi PM selesai semua masalah. Tunggu aku jadi PM selesai masalah.

          Reply to this comment
        • ghabar baba

          Mar 01. 2013

          PKR = PARTI KELENTONG RAKYAT

          PARTI KENCING RAKYAT

          Reply to this comment
        • sayyo

          Mar 07. 2013

          ko apahallllll,dah tak ada otak ka?jangan salah kan org la woi….dsai tau pr ka…ble bla la…..bukan salah umno pun klu org2 islam kurang pendidikan islam, yang salah tu adalah ibu bapa dorang yang tak ambil peduli tentang agama dan anak2 dorang.sama la macam kau.ibu bapa kau tak pernah kot ajar islam sebenar.baik kau pe masjid dengar ceramah iman dari cermah pkr,dsai tau pas. ada faedahnya lagi dari dajal2 ko sokong tu…

          Reply to this comment
  13. jebon

    Feb 19. 2013

    hahaha

    Nuar takut dgn bayang2 sendiri….kang ambik BG Melayu banyak rahsia boleh pecah…ambik BG Kristian…sume ok..pluralisme..LGBT….etc

    Reply to this comment
  14. Cocky Arrogant Tokong

    Feb 19. 2013

    Patutlah anwar tak angkat ikrar Rukun Negara pada malam 30.8.2012 di Shah Alam.. tak setia pada negara.. ambil bodyguard pilipina….Phuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

    Reply to this comment
    • Ferdinand Marcos

      Feb 19. 2013

      Kecuali yg botak tu, bodi guard Anwar ni jambu2 belaka. Ehem ehem ! Pandai Abg Non pilih.

      Reply to this comment
  15. wees

    Feb 19. 2013

    nuar banyak buat jahat…tu pasal pakai bodyguard ramai2…takut ngn bayang2 sendiri, sering rasa tak selamat…sian sian.jiwa kacau

    Reply to this comment
  16. basry

    Feb 19. 2013

    Saya tidak fikir bodyguard Anwar ini lebih baik dari UTK dan komando negara kita.
    Pengambilan bodyguard ini membuktikan Anwar sememangnya menyanjung apa sahaja yang datang dari negara luar (termasuk ideologinya).
    Anwar sememangnya tidak ada kepercayaan terhadap kesetiaan dan kemampuan warga negara sendiri.
    Jadi untuk apa Anwar masih berada di Malaysia jika dia sendiri sudah tidak percaya kepada negara sendiri..?

    Reply to this comment
  17. Pemerhati Gelagat

    Feb 19. 2013

    rrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Reply to this comment
  18. Lim Lynn

    Feb 19. 2013

    Untuk apa Anwar perlu mengupah pakar bom, pakar penembak tepat, pakar taktikal, pakar serangan terroris
    Mungkin Anwar Ibrahim tak mahu mati apabila CIA salurkan dana Terroris tetapi seluruh Malaysia jadi sasaran Terroris.

    Reply to this comment
  19. faisal

    Feb 19. 2013

    ape nak heran…
    bayar bodyguard sebulan pun xkurang 180k..

    Reply to this comment
  20. sman

    Feb 19. 2013

    Selepas kes sodomi 2 berlaku dan semasa pilihanraya kecil Permatang Pauh,sebahgian dari mereka sudah berkhidmat sebagai pengawal pribadi Anwar.Pada masa itu khabarnya mereka di upah oleh Astrada utk menjaga keselamatan Anwar.

    Reply to this comment
  21. Matt

    Feb 18. 2013

    Tkde jatidiri dan tkde rasa sayang bangsa dan negara agaknya orang tua ni. Bodyguard pun orang asing dan kafir. Kalau jadi PM agaknya pa benda nk buat pun dia mintak nasihat orang asing, mungkin terjajah kali kedua la kita..

    Reply to this comment
  22. Ana

    Feb 18. 2013

    Memang patut Anwar guna bodyguards professional mcm tu. Anwar adalah ancaman kpd survival sebilangan ‘political mafia’ yg selama ini mentaqdarah harta milik negara. memfaraidkan sbgh wang pembayar cukai, dgn excessive mark up price setiap projek JKR. Anwar has promised to abolish these leakages of public fund. Anwar sbg catalyst yg membolehkan Pas, PKR & DAP yg berlainan ideology berpakat dlm PR utk meruntuhkan hegemony BN, tentulah banyak musuh, dlm & luar, contohnya: ‘ mole’ implanted by political rival into the party ( contoh: Saiful Bukhari Azlan). 4 org Brigedier General bersara dlm ceramah PKR di U3, tentulah akan memeriahkan suasana politik skrg, ramai yg ‘god fearing’ personal masa dlm perkhidmatan tentera. Bagaimana Boustead, dimilki LTAT yg terlibat dlm BHP petrol station boleh gagal dlm pengambilalihan Esso & Mobil & refinery di PD, sedangkan kepentingan Malaysia perlu diutamakan, dimenangi oleh San Miguel Philippines melalui Petron. Petron dimiliki oleh ahli keluarga Penasihat Petronas. Petron mendpt hak supply fuel utk Airbus 380 Malaysia airline, bukan syarikat negara Petronas. Walaupun commercial dealing antara willing seller & willing buyer, LTAT melalui BHP sepatutnya boleh mengambilalih Esso Mobil di Malaysia, LTAT mempunyai capital & experience dgn BHP….. dll.

    Reply to this comment
    • Zapata

      Feb 19. 2013

      semua kerajaan ada masalah..akan tetapi kerajaan PR tak tunai janji..baik pilih kerajaan yg sanggup mendengar apa yg rakyat mahu instead daripada kerajaan yg mengatakan Manifesto pilihanraya tidak perlu ditunaikan..so basically PR boleh cakap yg mereka boleh hapus ini-itu, buat ini-itu akan tetapi benarkah mereka akan melakukannya? cuba pikir betul2? dulu janji nak hapuskan tol Sg Nyior kat umah saya ni bila menang Parlimen Bagan..tp bila dah menang, apa dia buat?
      buat tak tahu laa…sampai skrg ada lg tol tu..dia boleh bg alsan mcm2 skrg tak bole buat..kenapa dulu tak nak pulak bagi alsan itu ini bila buat janji? so buat janji mmg PR pandai..salah satu ciri2 orh munafik..sesiapa yg suka dibohongi, sila lah undi PR..takda masalah..cuma akidah anda juga mungkin akan tergugat dgn menyokong mereka..

      Reply to this comment
      • sayyo

        Mar 07. 2013

        betul2,dorg sokong pembangkang sebab nak jadi macam rakyat indon dan pilipin yg hidup makan rezeki d negara orang.dorang ada kerajaan pun tak ada guna lansung,sehingga membuat rakyat dorang jadi pendatang tanpa izin.dorang ni tak tau bersyukur dan tak pakai otak,sbb dorang dah makan tahi anwar n pr kot whahahaha……dari aku kecil sampai sekang,memang aku tak suka dgn si dajal anwar tu,mata dia pun dah menunjukkan dia tu org yg tak jujur.

        Reply to this comment
    • usin lempoyang

      Feb 19. 2013

      ooo..begitu yer? Habis yang menyondol bontot saiful dan tak berani bersumpah laknat itu..siapa? habis yang menyondol china doll itu pulak siapa??..(..zaman teknologi sekarang, video china doll itu tak ada siapa yang dapat menafikan..hanya orang buta kayu shj yang tak sanggup mengakui..).
      Anwar nak bebaskan korupsi? Heyyy…betul ke awak nie?? Anwar sesuci embun pagi..tak pernah terlibat korupsi?? heeyyy…apa ni? Yang dia kena penjara bertahun-tahun dulu..amende nye saudara?
      Anwar teringin sangat nak jadi PM, tetapi percayalah, takdir Allah beliau tidak layak untuk mendapatkannya. Anwar telah menzalimi dirinya sendiri (..walaupun sering berteriak-teriak beliau dizalimi oleh oleh kerajaan..).
      Sekarang Anwar tidak aada kepercayaan kepada kerajaan, lalu beliau beralih kepada Yahudi..Amerika dll. Apakah manusia seperti ini patut menjadi PM kita? Hentikan lahh!!

      Reply to this comment
      • al-Madani

        Feb 19. 2013

        usin kau bodoh ke ape, apa sumpah-sumpah dalam kes jenayah camtu. bawalah bukti kalau kau ada. bukti dah kantoi di mahkamah dunia lagi, di akhirat nanti allah yang tahu. kalau ikut hukum islam org macam kau dah kena qazaf. BERTAUBATLAH

        Reply to this comment
        • basry

          Feb 19. 2013

          Bukti tentang Anwar pro Yahudi, bukti Anwar berkawan dengan Wolfofitz, bukti Anwar berfahaman pluralisma, bukti Anwar menggadaikan nama Allah dan lain-lain lagi ada besepah-sepah dalam internet melalui siaran media luar negara.
          Hanya yang buta seperti Al-Madani sahaja yang tidak nampak

          Reply to this comment
          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            bukti sepah-sepah tak cukup standard nak dibawa ke mahkamah, kesian org macam basry ni sebab hanya bergantung bukti internet dan media. kalau media tu utusan malaysia lagi teruk sebab banyak kali kalah dimahkamah. 2 kes liwat dah kalah masih tak insaf

        • Benci Anwar

          Feb 19. 2013

          Tak payah suruh orang lain bertaubat… suruh ‘ayahanda’ awak tu bertaubat dulu… dia banyak sangat putar belit dan putar alamnya.
          Cakap kerajaan banyak menzalimi rakyat.. zalim apanyaa???? zaman dia pegang kuasa dulu, tanya dia berapa banyak duit rakyat yang dia songlap??? berapa banyak saham yang dia bagi kat kroni-kroni dia???

          Kerajaan sekarang mmg la tak sempurna, tapi sekurang-kurangnya mereka masih mampu mewujudkan keamanan dan kestabilan ekonomi. Bukan mcam ‘ayahanda’ awak tu.. gila kuasa, tak dapat cara baik, buat demo sana sini, buat kacau.. mcm tu ke nak jadi pemimpin?? kalau betul2 anak jantan, lawan betul2 masa pilihanraya nanti, jangan buat janji kosong… janji nak turunkan harga minyak, dia tak fikir langsung apa benda yang dia cakap. harga getah yang berada dalam kawalan kita pun tak mampu nak kawal, inikan pulak harga minyak yg dikawal oleh negara lain? biorr betulllll…

          aku mmg tak pecaya si anwar ni boleh mentadbir negara dgn baik.. Tgk cth kes saiful bukhari sudahlah.. orang tu baru buat report polis, dah mencicit lari ke kedutaan turki… pengecut!!!

          Klu ditakdirkan dia berkuasa, dan tercetusnya kekacauan (in case la), aku tak rasa dia akan menyelesaikannya..silap hari bulan dia lari ke oversea, tinggal lah balaci2 dia terkontang kanting nak settlekan huru hara (ajaran dia jugakkan??).. orang duit byk, sponsor yahudi berlambak..tak mustahil dia akan buat mcm tu.

          Reply to this comment
        • Guitar Player

          Feb 19. 2013

          Anwar kata kalau ulama suruh dia bersumpah baru dia nak bersumpah, bukan main lagi berdegar2 dia punya gebang habis bergegar loudspeaker besi masa tu. Punya la dia tekan habis ayat supaya terlopong pentaksub2 dia.
          Kalau betul lelaki sejati janganlah jadikan ulama sebagai dinding, selama ni pun habis digunakan keluarga sendiri dan rakyat sebagai tembok untuk menutup kesalahan dan perangai buruk diri sendiri, tak payah cakap lebih2, kalau berada di pihak yang benar bersumpah je la apa nak takut, dengan Allah tuhan sendiri pun, bukan dengan makhluk yang tak berkuasa.
          Kalau tak berani nak buat, saya ulang kalau tak berani nak buat tunggulah bala yang diundang sendiri turun dengan mencurah2 apabila tiba masanya nanti.

          Reply to this comment
        • usin lempoyang

          Feb 19. 2013

          Sdr Al-Madani..saya simpati pda anda..
          Wassalam

          Reply to this comment
          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            saya tak perlu simpati anda, org menuduh org berzina tanpa 4 saksi adalah fasik, tidak diterima kesaksiannya, wajib diqazaf dan balasan diakhirat lebih teruk lagi. kecuali yang bertaubat. itupu tak layak jd saksi lagi. saya merujuk ayat 4 surah al-Nur. boleh ke en usin lengoyang beri rujukan…..

          • basry

            Feb 19. 2013

            Suka hati kau lah al-madani. Engakau dakaplah Anwar tu elok-elok.. Eee.geli..

        • DH Daniel

          Feb 19. 2013

          al-Madani, tumpang tanya sikit. You ikut Allah yg mana? Allah versi Pakatan Rakyat 8 Januari 2013 ke versi Allah Yang Maha Esa? Kami umat islam jelas Allah SWT itu Yang Maha Esa, Yang Tidak Beranak dan Tidak Diperanakkan. al-Madani mseti ikut DAP dan PKR kan?

          Reply to this comment
          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            saya tak ikut versi siapa2 atau versi makhluknya. saya ikut ayat Allah swt dalam surah al-Ikhlas. dalam quran ada banyak ayat lain. tolong ingatkan/tazkirahkan diri anda dan rakan-rakan prosedur ayat allah bila nak menuduh org berzina/liwat

        • anonymous

          Feb 19. 2013

          al-madani, kau ada bukti ke anwar tak buat semua tu?

          Reply to this comment
          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            sian basry, pakai modal org, saya tak kata lu org umno tp cacai umngok, nak jd kampetai masa zaman jepun tak perlu jd org jepun cukuplah jd cacai jepun. fikiran sapa yang sempit, saya juga tak kata bekas KPN tu org umno, saya kata dia telah menyerang DSAI. RCI dah buktikannya dan dia telah didapati bersalah dan masuk penjara. kalau lu takbleh faham gak pi masuk sekolah balik

          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            maaf reply tadi tu utk basri. ni jawapan soalan anda.
            saya ada bukti. tuan faham tak standard bukti?, tuan ada tak basic ilmu undang2 islam dan undang2 inggeris.? kalau ada saya yakin tuan takkan tanya soalan ni. nampak bodo.

            saya bagi lacture sikit, beban bukti terletak pada pihak penuduh dlm kes jenayah di malaysia pendakwaraya la. prinsip islam kata al-Bayyinatu ala al-Mudda`i wa al-Yamin ala man ankara. bukti dalam kes zina dan liwat plak perlu capai tahap beyond reasonable doubt@melampaui keraguan munasabah. islam hanya terima iqrar (mazhad yg lebih tegas) tp secara umum qarinah boleh diterima tetapi perlu sampai tahap yakin. tahap zann al-Ghalib boleh diterima dalam kes2 tertentu bukan zina/liwat

          • anonymous

            Feb 20. 2013

            ai-madani, anda nampak cerdik tapi tak faham dan tak menjawab soalan saya.

      • Ana

        Feb 19. 2013

        Anwar kena penjara atas kesalahan salah guna kuasa kononnya gunakan kedudukan meminta polis “gempaq” penuduh nya & Umi Hfilda dlm kes Liwat I. Tiada satu pun kes dia songlap duit rakyat dibuktikan di Mahkamah, walaupun ada akuan bersumpah Dato Abd Murad, Timb gabenor Bank Negara, menuduh Anwar simpan berbillion duit. Kalau rasuah atas salah guna kuasa polis, bukan libat kan duit, Anwar kena 6 tahun jail, berapa lama agaknya nak dijail kan pesalah rasuah, bila PR ambil alih kerajaan pusat, orang yg ambik duit Petronas RM 1.8 billion, org salahguna duit NFC RM 250 juta, Orang yg ambik komisyen RM 500 juta duit scopene?

        Reply to this comment
        • usin lempoyang

          Feb 19. 2013

          Ralat. Sungguh bagai dikatakan oleh Sdr. Ana. Anwar kena penjara dulu atas kesalahan rasuah gunakan kedudukan meminta polis “gempaq” penuduh nya & Umi Hfilda dlm kes Liwat I.
          Namun begitu Sdr. Ana, kesalahan tetap lah kesalahan. Apalagi keslaahn itu ada berkaitan dengan perbuatan yang sangat jijik lagi memualkan.
          Sdr. Ana, sedarkah kita bahawa belum pernah lagi terjadi dalam sejarah kemanusiaan di negara ini, seorang manusia yang cerita tentang kekejiannya begitu menjadi sorotan ramai lagi berpanjangan. Liwat 1, Liwat2, China Doll, senarai beberapa akuan bersumpah oleh ‘orang kena liwat’, pluralisme, penyokong keselamatan @ pembodek yahudi, menghalalkan kalimah Allah, dan lain sebagainya! Apakah orang ini layak untuk dijadikan pemimpin? Untuk memimpin diri sendiri juga gagal, masakan mahu memimpin umat.?

          Reply to this comment
        • Benci Anwar

          Feb 19. 2013

          Sah2 awak ni tak baca penghakiman kes liwat si anwar yg pertama ni, kan? 2 dari 3 hakim yang menjatuhkan hukuman mmg bersetuju kejadian liwat yg membabitkan anwar memang BERLAKU, tetapi disebabkan kesilapan teknikal (tarikh, masa kejadian tak dapat dinyatakan dengan tepat. kalau dah kena byk kali, siapa yg boleh ingat!!) maka dorg pun bebaskan anwar dari tuduhan tersebut.

          Cuba fikir logik la weii, pernah ke timbalan gabenor kena penjara sebelum ni kat malaysia? takkan dato’ murad suka2 nak buat akuan bersumpah kalau benda tu tak berlaku. Umi hafilda pun dah tunjukkan bukti berapa byk anwar rembat share utk diberikan pada kroni2 dia. mcm mana azmin yang tak kerja bertahun2 selama si anwar tu dok dlm penjara, boleh jadi kaya raya, siap ada rumah mcm istana, pakai keta besar, anak2 dia mampu pakai LV. Bini dia pulak, duduk goyang kaki tapi share byk….

          Lagi ‘membanggakan’.. ada hubungan pulak dgn yahudi mcm george soros… org mcm ni, tak mustahil akan menggadaikan bangsa dan agama sendiri semata2 nak jadi PM. ni pun sekarang, dah nampak petanda2 dia nak menggadaikan agama dengan menghalalkan penggunaan nama Allah untuk bukan Islam. Org mcm ni ke yg kita nak ambik sebagai pemimpin??

          Reply to this comment
          • Ana

            Feb 20. 2013

            Saya baca penghakiman tu, tp perlu dinilai, semua asas 3 hakim berdasarkan apa yg telah didedahkan secara berat sebelah dlm fakta pendakwaan di Mahkamah Tinggi, bukanya perbicaraan semula. Ada fakta yg di expunged from record, kerana Agustin Paul dpt fakta DNA tilam dibuktikan palsu setelah didpti ASP Rodwan merenjis plasma darah Anwar ketilam, walaupun DNA Anwar, tp sample fabricated. Evidence ini was expunged from courts record. 3 hakim Mahkamah Persekutuan tidak menilai penipuan ini kerana record tiada lg, kes pendakwaan runtuh, Agustin Paul selamat kan kes pendakwaan. Ini Belum lg typographical error, yg diakui oleh TS Mokhtar, 2 Kali tukar tarikh, sbb Tivoli Villa Belum siap, hingga Musa Hassan beri tarikh baru kpd Azizan. Temberang Atas dunia bolehlah, kat Padang Mahsyar, mulut dikunci, seluruh anggota

          • Ana

            Feb 20. 2013

            Saya baca penghakiman tu, tp perlu dinilai, semua asas 3 hakim berdasarkan apa yg telah didedahkan secara berat sebelah dlm fakta pendakwaan di Mahkamah Tinggi, bukanya perbicaraan semula. Ada fakta yg di expunged from record, kerana Agustin Paul dpt fakta DNA tilam dibuktikan palsu setelah didpti ASP Rodwan merenjis plasma darah Anwar ketilam, walaupun DNA Anwar, tp sample fabricated. Evidence ini was expunged from courts record. 3 hakim Mahkamah Persekutuan tidak menilai penipuan ini kerana record tiada lg, kes pendakwaan runtuh, Agustin Paul selamat kan kes pendakwaan. Ini Belum lg typographical error, yg diakui oleh TS Mokhtar, 2 Kali tukar tarikh, sbb Tivoli Villa Belum siap, hingga Musa Hassan beri tarikh baru kpd Azizan. Temberang Atas dunia bolehlah, kat Padang Mahsyar, mulut dikunci, seluruh anggota jadi saksi… Boleh lg temberang ke?

          • Ana

            Feb 20. 2013

            Polis dibawah arahan PM Dr M bekerja kuat utk pastikan Anwar dipenjarakan, tp tiada bukti rasuah duit rakyat, yg mereka dpt hanyalah bukti ‘ gempaq’ menggunakan polis umi hafilda yg memfitnah Anwar dlm surat layang kpd Dr M. Pd masa itu Anwar adalah ancaman kpd kedudukan Dr M & kepentingan perniagaan anak anak nya.

        • sman

          Feb 19. 2013

          ‘Gempaq’ nampak macam perkara kecil bagi Ana,tapi bagi saya saya merasakan ianya satu penyalahgunaa kuasa yg sangat besar,kerana perkataan tersebut di gunakan utk melindungi perbuatan jenayah sodomi yg hukumnya sebat dan 20 thn penjara,oleh seorang yg bertaraf TPM..Jenyah tersebut pula bukan sekali malahan berkali-kali.Ditambah pula pendedahan Ummi mengenai Zina dgn isteri org(abang kandungnya sendiri).Saya mendengar penjelasan Ummi secara bersemuka dan beliau juga mencritakan bagaimana beliau di ugut oleh sekumpulan polis di rumah Dr.Rastina demi mematuhi arahan ‘gepaq’ oleh seorang TPM.Di zaman yg penuh dgn teknoligi cangih sekarang sepatutnya sebagai membuktikan Anwar tidak bersalah dan demi membersihkan nama belaiu,apa salahnya kalau di minta Anwar membuat ujian DNA secara telus sekali lagi.Tentu saja beliau tidak akan bersetuju,bak kata org tua-tua berani kerana benar takut keranasalah’ .Saya sebenarrnya amat takut sekiranya Paktan memerentah kerana sikap sebilangan besar penyokongnya seperti Ana,yg sentiasa memandang keil atau terus mengatakan ‘fitnah’ jika berkaitan dgn kesalahan pemimpin mereka.Mereka sendiri tidak mahu mendengar dan tidak mahu menyiasat,hanya bergantung kepada penafian oleh pemimpin kesayangan mereka.Semuga Allah menjauhkan mereka dari mendapat kekuasaan.

          Reply to this comment
          • al-Madani

            Feb 19. 2013

            mengapa anda percaya kpd umi sedangkan Allah telah menetapkan org yang menuduh/dedahkan supaya membawa 4 saksi. hebat umi tu kannnn tak perlu ikut hukum lagidah. tenung lama sikit muka umi tu dan buat kesimpulan berasaskan agama. kehulu hilir tak tutup aurat yang wajib atas dirinya tetapi bila nak tuduh org siap bersumpah, kesian org yang percaya calkap dia.

            tutup aurat tu tak wajib bagi umi ke? kalau ikut disiplin periwayatan hadis cakap umi adalah Maudhuk atas dua sebab

            1. melanggar nas qat`ie (al-Quran)
            2. umi sentiasa melakukan dosa (fasik) tak tutup aurat

          • Ana

            Feb 20. 2013

            Sman, umi hafilda tu gilakan Anwar masa dia muda dulu, tp cinta tak berbalas, Anwar setia dgn Wan Azizah. Sbb tu dia sanggup fitnahkan Anwar. Tengoklah blog Srikandi milik umi, bahasa yg dia pakai pun rasa takut nak membaca, tak matching langsung dgn bahasa seorang perempuan Melayu yg biasanya sopan & beradab, bukan kotor & lucah.

          • sangkuriang

            Feb 20. 2013

            Ummi hafilda telah membongkar segalanya pada Karpal sinki
            dan pada 22 Okt 1997,Karpal Singh telah mendedahkan dalam Parlimen dia ada bukti Anwar seorang peliwat !!! semua ada dalam hansard. Dalam ucapan di Federal Hotel selepas itu,Karpal Singh menyatakan dia ada bukti dan dokumen Anwar kaki liwat !!! kenapa Al jub tak saman si kapal tu ttp sebalikhya melantiknya sebagai peguam liwat 2

          • Karl

            Mar 05. 2013

            Al madani,

            Wah-wah menyalahgunakan “4 orang saksi” nampak. Itu kalau nak dihukumkan menggunakan hudud la samdol. Hukum Allah itu luas dan penuh keadilan, kalau 4 orang saksi tak ada, maka akan pergi ke qisas dan juga ke takzir. Bukannya takda 4 orang saksi tak ada, terus lepas macam tu je. Sebab tu namanya Hukum Allah, bukan hukum lu. Kalau itu lu punya hukum, memang senang2 lepas la samdol. Haduh, itu la bila ambik dalil sekerat2 untuk kepentingan diri. Bertaubat la Al Madani, selagi masih ada nyawa.

        • XX-pkr

          Feb 20. 2013

          aik..makin lama si ana ni bunyi macam al madani plak..musang tak selama2 bleh menyamar jadi ayam..dulu jadi bersih4 then tukar watak baik jadi anak..last2 jadi al madani

          al-madani@ana@bersih4 tak guna awak melalak di sini..hujah2 awak tak leh yakinkan orang..awak hanya buat kerja sia2

          Reply to this comment
          • usin lempoyang

            Feb 20. 2013

            Sikap Sdr Ana dan Sdr Al-Madani memang sukar untuk terima kanyataan. Saya tamsilkan begini?
            Kalaulah anda di tempat Saiful..lalu anda berhasrat untuk membongkar kebenaran..lalu anda menggunakan kaedah bersumpah laknat demi kerana Allah, supaya orang lain tahu dan berhati-hati akan onar si-pelaku durjana.
            Anda melakukan kerana anda yakin anda benar, demi kerana Allah dan kerana tujuan yang murni. lalu anda mencabar si-pelaku durjana untuk melakukan perkara serupa bagi membuktikan pula tentang hakikat kebenaran pihak dirinya.
            Si-pelaku ternyata enggan (tentunya dengan pelbagai alasan). lalu apakah anda boleh bersetuju mengatakan bahawa si-pelaku durjana memang seorang yang benar?
            Saya yakin apabila Saiful bersumpah laknat, beliau memang berhasrat untuk mendedahkan siapakah si-pelaku durjana itu. Tetapi si-pelaku durjana enggan. apakah ini bermakna Saiful seorang pembohong (walaupun berani bersumpah laknat bersaksikan Al Quran), dan si-pelaku durjana (suci dari tuduhan) hanya kerana meremehkan sumpah laknat?
            Memang empat saksi mata mustahil untuk dihadirkan bagi kes-kes seumpama ini. tetapi, kuasa Allah mengatasi segalanya. Video China Doll tidak memerlukan saksi mata.. tetapi kecanggihan teknologi akhirnya mendedahkan siapa Anwar sebenarnya. Dengan izin Allah..video China Doll ‘diturunkan’ sebagi ‘pengganti’ saksi mata.
            Walaupun tidak dapat disabitkan ke mahkamah, namun itulah yang dikatakan kuasa Allah..Anwar telah semakin terdedah..
            Video China Doll..sumpah laknat Saiful, sumpah laknat Datuk Eskay..rahsia di dalam genggaman Karuppan, hansard Karpal Singh tentang Anwar..dan lain sebagainya siap untuk menjadi saksi terhadap kedurjanaan seorang manusia bernama Anwar. Sdr.Al-Madani dan Sdr. Ana.., saya tidak mahu berdebat dengan anda, hanya sekadar ingin menyampaikan salam persaudaraan..berhati lapang lah..
            Wassaalam

          • Broker baik

            Mar 03. 2013

            Assalamualaikom. wahai semua bangsaku, bersatulah kita dgn penuh kemesraan dan kasih sayang macam tu. Yg bersalah jika terbukti dimahkamah akan tuduhan keatasnya, maka bersalah lah dia, jika terbukti kes apa pun yg bersalah tetapi tak terdakwa disini, maka kita tunggulah masa sebenar akan tiba juga. Apa yg penting amanah kita sebagai khalifah di dunia pasti akan berlangsung sehingga tiba hari kiamat kecil atau besar, sehingga itu amatlah perlu kita sebagai manusia yg bergelar hayawanun natiq ini berjuang mempertahankan segalanya yg termaktub dlm amanah akhir yg kita terima dari Junjungan Besar Muhammad Saw. Semuga bangsa ini akan lebih bermaruah memperjalankan ujiannya disini.
            Wassalam.

          • sayyo

            Mar 07. 2013

            ana dan al madani dalam puak si anwar la….apapun terjadi , aku lah orang pertama bangkang si anwar jadi pm di negara ku yang tercinta ni.c a dan a ni,lebih baik korang ajak c anwar tu pe sembahyang jumaat dan 5 waktu.sebab aku dah kesian dengan c anwar tu dah tak kenal agama sendiri da.mudah2an dajal dalam badan dia tu terhapus.amin….

    • al-Madani

      Feb 19. 2013

      SAYA SOKONG, guna bguard profesional tak kira apa warganegaranya. terima kasih AIDC kerana dedahkan profesionalisme mereka. lepas ni samseng upahan setan kecut perut nak ganggu DSAI. atau kalau provokasi mengancam nyawa dilakukan biar mereka diajar oleh penembak tepat tu.

      Reply to this comment
      • basry

        Feb 19. 2013

        Profesionalisme..? apa lu cerita ini..?
        Tiada siapa yang akan menyerang Anwar secara fizikal kerana Anwar sendiri akan tenggelam perlahan-lahan atas tindak-tanduk dan nafsunya sendiri.

        Reply to this comment
        • al-Madani

          Feb 19. 2013

          sekali lagi aku kesian kat kau, ayat terang macam tu kau tak faham. bodyguard lah samdol. kau baca tajuk besar artikel ni tak. untuk rekod bekas KPN pernah serang anwar “kes mata lebam”. takkan tunggu org serang baru nak upah BG. otak kau camni patut le jadi cacai umngok. sekolah ke tak

          Reply to this comment
          • basry

            Feb 19. 2013

            Apa kaitan dengan umno pulak..?
            Al-madani melihat semua yang menganyang Anwar adalah orang UMNO. Betapa sempitnya fikiran Al-madani. Patutlah begitu mudah Anwar menjual orang-orang seperti ini. Kesian..

          • cold

            Feb 20. 2013

            al-madani..ko yg bodoh sbenarnye..golongan yg d butakn mata dan hati..klo ko btol2 kaji psl anwar nie sgt2 mustahil ko skong die..nk cri kebenaran sila lapangkan dada dan berdoa kpd ALLAH SWT smoga dtunjukkan mne yg hak mne yg batil..

          • anonymous

            Feb 20. 2013

            emmm…mata lebam pas tu ambil pakar bom dan cam2 pakar dlm skill tentera lg..ish3..dahsat no

      • sayyo

        Mar 07. 2013

        hahaha aku sokong almadani ni ,sebab dia tak ada otak dah.ni sah2 ci almadani tak sembahyang 5 waktu ni.bodoh dia dah setaraf dengan babun da ni.ni mesti dah jilat tapak kaki si anwar ni…jangan risau la almadani,tanah tak terima lagi c anwar tu selagi dia tak sujud kepada ALLAH S.W.T.setahu aku la kan,bukan ka dsai tu adalah sekumpulan samseng setan.whahahaha

        Reply to this comment
    • Lemans24

      Feb 19. 2013

      Apa kaitan Airbus 380/Petron kat rakyat Malaysia. Ikut suka orang Malaysia la nk pakai Shell ke, BHP ke, Petronas ke, Caltex ke. Semua orang/company wajib guna Petronas ke?. Ntah apa2 je puak pakatan ni. Dah ketandusan idea sangat kot smpai syarikat minyak pun dibantainya. Smpai begitu terdesak nk burukkan negara.

      Reply to this comment
      • Ana

        Feb 19. 2013

        Kolotnya pengetahuan saudara Leman tentang isu politik & business yg libatkan duit pesara tentera. Pergi buat search dlm business circle , cuba study balik kepentingan LTAT. Siapa punya San Miguel & Petron? Siapa miliki Petron? Siapa penasihat Petronas? Kenapa kepentingan Petron melebihi kepentingan Petronas dlm award fuel supply AIRBUS 380 milik MAS? Bagaimana Esso/Mobil Malaysia boleh dijual kpd Petron yg dimiliki San Miguel, sedangkan dlm masa yg sama BHP milik Baustead LTAT juga menawarkan tender membeli Esso/Mobil Malaysia? Apa kurangnya BHP yg dimiliki LTAT berbanding Petron milik San Miguel? Siapa pemilik saham bernilai RM 2.9 billion dlm San Miguel yg juga syarikat induk conglomerat Philiipines & syarikat arak terbesar ASEAN?? Jika anda dpt jawapan diatas, tentu anda tahu bagaimana kepentingan pesara ATM dlm LTAT terjejas. Ini belum lagi isu RM 200 juta duit LTAT digunakan utk membeli atas angin tanah daripada Ketua Wanita UMNO Selangor, Raja Ropiah, sedangkan tanah tersebut memang pun digazetkan kerajaan BN selangor sbg tanah utk kem tentera! Ini isu kepentingan pesara tentera dlm LTAT, bukan kat mana anda nak isi minyak kereta!

        Reply to this comment
        • anonymous

          Feb 19. 2013

          so sebab tu lah anda sanggup jual kalimah Allah..

          Reply to this comment
          • Ana

            Feb 20. 2013

            Siapa jual Kalimah Allah? Isu aqidah di spin oleh media arus perdana seolah2 tidak ada sempadan sehingga orang jahil muraqqab berlagak ilmuan. Bacalah sepenuhnya kenyataan Majlis Syura Ulama, mulai perkara 1. Hingga habis, barulah faham intisari nya.

          • anonymous

            Feb 20. 2013

            siapa yang spin siapa sebenarnya..yang tak bg jual majlis syura..anwar kempen nak jual..come on la bro..tak leh tangkap lg ke

        • Zapata

          Feb 26. 2013

          Sejahtera saudara Ana..

          “Bukanlah seorang mukmin orang yang suka mencerca, melaknat dan bercakap kotor” (HR Imam Ahmad dari Abdullah bin Mas’ud).

          1)Petron hanya mewarisi kontrak yg sedia ada antara Esso/Mobil dan KLIA/LTAT. Jadi tiada isu “Kenapa kepentingan Petron melebihi kepentingan Petronas dlm award fuel supply AIRBUS 380 milik MAS”.

          2)Bagaimana Esso/Mobil Malaysia boleh dijual kpd Petron yg dimiliki San Miguel? Cuba periksa tender yg dikemukakan oleh BHP dan bandingkan tender yg dikemukankan oleh Petron. Dari perbandingan anda kan tahu mengapa Petron yg di pilih. Tiada unsur politik di sini. Strictly business decision.

          3) isu RM 200 juta duit LTAT digunakan utk membeli atas angin tanah daripada Ketua Wanita UMNO Selangor, Raja Ropiah, sedangkan tanah tersebut memang pun digazetkan kerajaan BN selangor sbg tanah utk kem tentera.- Sila laporkan kepada pihak berwajib, SPRM/Polis/NGO bersama bukti-bukti kukuh. Dedahkan perkara ini dgn jujur. Dakwa mana2 pihak yg salah kuasa. Pasti rakyat Malaysia tidak kira penyokong kerajaan atau pembangkang amat berharap apabila tindakan ini diambil.

          Semoga umat Islam Malaysia kembali bersatu dan bersama menaikkan kembali maruah Islam.

          -Pemuda Muslim Bandar Perda, Permatang Pauh-

          Reply to this comment
        • Broker baik

          Mar 03. 2013

          memang amat sedih sekali jika terbukti orang kampung aku beli beras Kat kedai kampung lain.

          Reply to this comment
        • sayyo

          Mar 07. 2013

          WAH….kuatnya pegetahuan ko ana…..tapi sayang otak ko sempit.apa kata ko masuk pilihan raya tahun ni untuk jadi pm.tak pun untuk daerah ko.sebab awak ni lucu,sememangnya badut s anwar.aku nak tanya satu soalan…..macam mana c anwar ada banyak duit?siapa gaji dia?dia ada perniagaan ka?ana plak keja apa?jawatan ana?sekolah kat mana?awak bersekolah di sekolah kerajaan tau swasta?tahap agama dah tahap mana?

          Reply to this comment
  23. Zakir

    Feb 18. 2013

    abes la body sorang2 pengawal peribadi dibalun si nuar. heheh… pandai abang non pilih yer. heheh

    Reply to this comment
  24. Wafi

    Feb 18. 2013

    Nuar tak mampus tu …

    Reply to this comment
  25. WakKang

    Feb 18. 2013

    Siapa agaknya yg Anwar takutkan sampai terpaksa ambil empat bodyguard bukan malaysian yg bertaraf professional macam tu ye??….ahli UMNO? Penyokong BN?…..rasanye geng indian mafia dan geng kongsi gelap cina tajaan DAP kott!!….maklum la, bila dah berkawan dengan puak puak sebegini, terpaksa le tunjuk yg dia pun hebat sama ….baru “kawan” tak usik!!! Kan Nuar!!!…… Ape?…bukan?? .habis tu ko takutkan sapa nuar???…..malaikat Izrael!!! …kalau dia ni, bodyguard mcm tu pun tak guna!! Bodyguard paling baik solat!! Taubat!! Istigfar!!! …..bukan chinadoll!! Pongkok jantan lawa!! …..hehehe..

    Reply to this comment
  26. warisatuliman2010

    Feb 18. 2013

    A.w.w. handai taulan. Sampaikan pengawal peribadi pun perlu ambil org luar. Dah langsung tak percayakan org sendiri yg berketurunan Melayu dan beragama Islam ker? Kalaulah dia berpeluang jadi PM ker nanti, alamat seluruh pasukan keselamatan akan dianggotai oleh ‘Pinoy’ dsbnya. Perubahan2 lain juga boleh dijangkakan. Masih tak sedar lagikah Melayu2 yg begitu memuja Anwar al-Munafik ni? Salam.

    Reply to this comment
    • al-Madani

      Feb 20. 2013

      salam warisatuliman

      Rasulullah pernah gadai baju besinya kepada yahudi sedangkan ada umat Islam pada masa itu yang boleh dia gadaikan. penunjuk jalan ketika hijrah belum beragama islam. jd apa maslahnya dengan pengawal peribadi. kalau berani pi provoke lebih2. DSAI ada juga BG yang melayu Islam. anda main kalau2 dalam ayat tu nampak tak cerdik.

      Reply to this comment
      • Karl

        Mar 05. 2013

        al-madani,

        Peristiwa Rasulullah gadai besi kepada yahudi adalah berkaitan dengan kejujuran Nabi kita, bukannya Nabi kita tu upah yahudi untuk jaga dia. Apa cerita lu ni? Dah makin karut seleweng fakta. Jangan main2 guna Nabi weh. Bertaubatlah.

        Reply to this comment
      • sayyo

        Mar 07. 2013

        woiii ko apa hal al madani?tak ku sangka kebodohan ko ni dah di tahap yg tak bole lagi d selamat kan.jangan sama kan RASULULLAH dengan c laknat anwar tu.jangan2 ko ni guyboy c anwar kot.macam ni la,apa kata ko ajak c anwar pe naik haji tahun ni?klu dia takut guna duit dia untuk pe naik haji,biar aku belanja korng bertiga dengan duit halal titik peluh aku ni.aku ihklas belanja korang…janji korang ihklas mengerjakan haji dengan hati yang JUJUR

        Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE