PARADIGMA POLITIK BARU

Pesanan Zaman Khan Kepada Anwar

AIDCNews – 13/02/13 – Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Tan Sri Zaman Khan memberi pesanan khas kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim agar tidak berpolitik melampau hingga memecahbelahkan institusi Melayu-Islam di negara ini.

“Saya ikhlas dengan dia (Anwar), saya ingat dia sebagai orang Islam..kita orang Islam ini jangan ada dendam. Kalau kita berdendam, dendam itu menjadi racun dalam diri kita.

“Kepada saudara Anwar, insaflah bahawa dialah yang memecahbelahkan Melayu sekarang. Dia yang akan meruntuhkan kedudukan Melayu di negara ini,”pesannya.

6 Comments

 1. kamarudin says:

  Betul ! Anwar lah yang merosakkan perpaduan orang Melayu. Anwar dengan dasar libralism dan pluralismnya habis orang Melayu di hayunnya tak tentu hala.

 2. sal says:

  Nasihat yg baik…tp ibarat curah air ke daun keladi..kalo jenis baik..dah lama dia lupakan politik ni bila siap kluar penjara aritu..

  Jenis x mengenang..x mengenang jugakkk

 3. Ana says:

  Tan Sri memang memberikan nasihat yg baik. Cuma nasihat juga lah seorang Melayu yg ancestor nya dari Kerala, India, sejak dari zaman Ku Li lagi telah tunjukkan kaedah politik pecah belah kan Melayu, runtuh maruah & kesantunan akhlak Islam tentang perkara Taboo, dilondehkan perkara antara pusat & lutut, tanpa malu & segan, takdir Allah tidak berkehendakkan Ku Li jadi PM, ini lah yg berlaku, Allah maha mengetahui.

 4. Anwar Ibrahim says:

  Ini ternyata suatu fitnah dan konspirasi UMNO untuk menjatuhkan aku sebagai PM. Mereka hasad dengki dengan kejayaan aku sebagai lulusan ijazah am Pengajian Melayu tetapi dapat sampai tahap ‘Anugerah Tuhan’ manakala isteri ku Wan Azizah mendapat gelaran anugerah ‘Sayidatina Khajidah’. Kini lengkaplah siri gelaran ku dengan anugerah ‘Huguon Siou’ pula, sebagai menampung kelulusan ijazah am Pengajian Melayu ku. Nantilah aku jadi PM selesai masalah. Tunggu aku jadi PM selesai semua masalah.

Leave a Comment

 

— required *

— required *