PARADIGMA POLITIK BARU

Fathul Bari Komen Tun M – ‘Better The Devil You Know Than The Angel You DonT

Idiom Definitions for ‘Better the devil you know’ – This is the shortened form of the full idiom, ‘better the devil you know than the devil you don’t', and means that it is often better to deal with someone or something you are familiar with and know, even if they are not ideal, than take a risk with an unknown person or thing.

6 Comments

  1. Amin says:

    Ini semua angkara Bapak Angkat Jin – Haron Din. Bila Nik Aziz ckp mereka sanggup kerja dgn Syaitan daripada UMNO takde pin siTua Kutuk Nak Mampos Haron Din suruh siTua Jahanam Nik Aziz taubat……

  2. capt jam omega says:

    yang tun m sebut tu perpatah english bukan bermaksud menyalahi akidah
    dalam dunia ada ayat english yang membawa maksud kurang elok tapi halal dimakan seperti hotdog kalau kita terjemah menjadi haram tapi hakikatnya halal dimakan.bertapa bodohnya ahli politik.sebab tu tun m nak rakyat malaysia maju dlm bahasa english untu besaing di dunia perniagaan tapi malang ada cendikiawan melayu yg menentang sebab tu masih ramai anak melayu berjaya dalam sektor swasta disebabkan masaalah bahasa pengantar dunia perniagaan.

  3. nik aziz pun dah kata boleh kerjasama dengan shaiiitannnn masa pru 1999…… siaper tu yg mula2 guna pepatah inggeris tu…… the proplem is… ”the angel” tu adalah bapak segala shaiitannn yang mengelabui pemerintahan dr M hampir 15 tahun – 1983 hga 1998……

  4. sman says:

    Bila org Umno bercakap walau pun maksudnya lain,org Pas akan segera menghukum sebagai sesat dsb,tapi kalau puak mereka macam Nik Aziz tu yg cakap merapu malah lebih teruk ,semuanya sunyi sepi seolah-olah mereka tak ada ilmu langsung mengenai kerosakan akidah jadi langsung tak pandai nak komen,maklumlah syurga dan neraka d tangan mereka.Dulu Tun Mahahtir pernah mengaitkan pisau cuku dan jangut Nabi,maka riuh rendahlah mereka menuduh Tun Mahahtir sesat,tapi bila Nik Aziz kata Nabi Muhammad seprti Mamamt biasa di kampung saja,tak ada pun yg mengatakan Nik Aziz sesat,kecauli Ust Kazim yg mengeluarkan kritikan keras dgn kenyataan tersebut.Malahan Nik Aziz pernah mengataka tuhan mencarut dan tuhan samsing,ok je bagi mereka.Ayat Quraan di turun tarafkan oleh Nik Aziz sebagai semuanya mengenai politik dan sembahyang menyembah Allah hanya satu demonstrasi seperti demonstrasi Bersih.

  5. irfankhalid says:

    bila dr mahathir sebut itu, ia ditujukan kpd penyokong PR yg slalu melabelkan UMNO sbg devil, dan Anwar sbg “Angel”..

    langsung ia tak melabelkan UMNO atau Bn sbg ‘devil”…

    buat ape Dr Mahathir nak tujukan ayat tersebt kepada penyokong BN?

    sila baca comment dr Mahathir dr segi konteks keseluruhannya..

  6. husni says:

    komen yang ditunggu2..tq share

Leave a Comment

 

— required *

— required *