PARADIGMA POLITIK BARU

Ummi Hafida Simpan Gambar Anwar & Shamsidar ?

mynewshub.my – Ummi Hafilda Ali menegaskan yang beliau tidak akan teragak-agak untuk mendedahkan gambar yang dikatakan mampu ‘menggegarkan’ karier politik Datuk Seri Anwar Ibrahim dan abangnya sendiri, Azmin Ali.

Namun menurut beliau, ia tidak mungkin berlaku sekiranya kedua-dua pihak terutama Azmin mengakui kesilapan mereka dan kembali ke pangkal jalan.

Menurut Ummi Hafilda, jika mahu, beliau boleh mendedahkan gambar itu dari dulu lagi namun tidak mahu berbuat demikian kerana ia terlalu mengaibkan.

“Apatah lagi Azmin…dia abang saya, darah daging saya, saya tidak mahu dia diaibkan dalam keadaan begini tetapi nampaknya dia tidak serik-serik dengan perbuatannya itu.

“Saya akui mempunyai ‘gambar’ yang dimaksudkan dan boleh mendedahkannya bila-bila masa saja…tetapi sudah tentu ia tidak akan berlaku sekiranya dia (Azmin) bertaubat dan kembali ke pangkal jalan,” katanya.

Foto di sebelah pernah popular pada tahun 1998. Satu foto yang dirakamkan menggambarkan tiga watak penting, Shamsidar Tahrin (isteri Azmin Ali), Ummi Hafilda(adik Azmin Ali) dan Anwar Ibrahim (majikan Azmin Ali).

Baru-baru ini laman blog suarapakatanrakyat.com melaporkan yang Ummi Hafilda mempunyai gambar isteri Azmin, Shamsidar berpelukan dengan Anwar.

Gambar tersebut khabarnya akan menjadi ‘bom nuklear’ pertama yang bakal dilepaskan Ummi Hafilda dalam kempennya untuk menjatuhkan karier politik Anwar dan Azmin

Difahamkan gambar itu masih terang dan jelas, walaupun telah berusia lebih dari 12 tahun.

Khabarnya, ia juga telah dibuktikan tulen oleh beberapa pakar luar negara dan menanti masa yang sesuai untuk didedahkan kepada umum.

11 Comments

  1. Norsha says:

    Kesian Ummi, berbelas tahun simpan gambar Anwar bawah bantal, cinta tak berbalas!!! Dah tua ni, cari lah lelaki lain, ramai lagi teruna terlajak yg mencari andalusia. Kecuali lah lelaki lain takut nak approach Ummi, jawatan sebagai ‘business & entrepreneur in political slander’. PRU 13 ni lebat lah project baru Ummi dpt, lagi bnyk recycle semula cerita lama yg tahun 1998, lagi bnyk project dpt. Tender utk makan minum & khemah masa PRK Kerdau tahun lepas Ummi dpt berapa juta ye? Kalau mahu project lebih, recycle lah lagi bnyk, masuk lah TV3 & Utusan, buka lah sebnyk boleh pekung keluarga, berniaga cara Ummi ni 4 tahun sekali.

    • cucu mat kilau says:

      norsha.aku nak tanya hang.KALAU hang berada d tmpt umi.dan abang kamu perangai mcm azmin,apa perasaan hang kalau abg hang tak pedulikan ibu dan membiarkan isteri ditiduri lelaki lain semata kerana sesuatu kepentingan? Hang seorg wanita.umi seorg wanita.sepatutnya hang cuba memahami perasaan seorg wanita. Atau hang ni sama perangai mcm shamsidar? Jangan marah.

      • warisatuliman2011 says:

        Benar sangat kata hang tu Cucu Mat Kilau. Si Norsha ni betina ke separuh betina atau Anwar sendiri yg menyamar? Konon2 guna ayat2 suci al-Quran utk tegakkan benang yg basah tapi bela manusia yg memusuhi Allah s.w.t. dan Rasulullah s.a.w. Mulut dia pun bau longkang tetapi hina org lain satu macam punya sedap! Sekurang2nya Ummi ada bukti nak ditunjukkan sedangkan dia hanya cakap ikut sedap mulut. Itulah dia makhluk khinzir jadian ciptaan Anwar yg telah dihijab mata dan hati daripada mengenali kebenaran hakiki.

        • Norsha says:

          Semuga Allah beri Hidayahnya kpd tuan. Tanpa Hidayahnya apa pun diberitahu, hati mati & tertutup rapat. Bila banyak bergelumang dengan maksiat & buat fitnah & dosa, titik hitam menutup hati sampai hitam keseluruhannya. Hidayah hanya Allah yang kurniakan, sampai Abi Talib pun Nabi Saw tak boleh bagi Hidayah hingga keakhir hayatnya. Wslm.

      • Norsha says:

        Tak marah pun, cuma nak tergelak adalah. Ummi tu ada psychiatric & affective disorder, Ummi tuduh shamsidar ada affair dgn Anwar dpt anak luar nikah. Kalau ikut hukum Syarak boleh ke? Hanya berdasarkan syak shj, terus tuduh & buat fitnah. Berat hukum Qazaf ni & orang politik jaja fitnah ni dlm media & TV , sama-sama tanggung share fitnah. Ingat hukum agama ni boleh buat main-main ke? Dunia akhir zaman,fitnah berleluasa mcm tiada accountability di Yaumul Mahsyar. Bab ugama pakai dalil akal utk justify the verdict. Wslm.

    • Amin says:

      Samada Umi cemburu atau tidak itu bukan isu, tapi isu sebenar Setan Anwar berlagak alim tapi keparat rupanya, maka wajib individu yg ada bukti kemunafikan Anwar diketengahkan.

      Norsha, kamu ni pernah dijubohkan Setan Anwar ke?

  2. HAMSOR says:

    gambar anwar dengan azwan ali takde ke?

  3. madai says:

    Bagi bagi le kelu sikit umi,,,Gambo dalam kain ke gambo tak berkain,kalau setakat si nuar gambo dalam kain ke, gambo tak berkain ke, tak lut dek dia kerana satu dunia dah tengok,Kita cuma nak tengok gambo Si Sepat Benua yang selalu bersembunyi di tasik biru,tidak seperti Si Sepat Kering yang di gangang api,

  4. bujang says:

    salam..setakat nak dedahkan gambar memang tak lut dek anuar..kita hanya perlu menunggu dan menunggu sampai masanya jika benar hasil pertemuan demi pertemuan sulit antara anuar dan samsidar membuahkan hasil dan bukti yg kukuh..maka siapa yg akan menjadi walinya.. masa tu baru tahu kebenaran yg sebenarnya…ALLAH MAHA BERKUASA..

  5. Jack says:

    Ahh…takat gambar depa tak takut. Sedangkan video pun depa kata tipu, apatah lagi gambar.
    Sesungguhnya sudah tiada lagi perasaan malu atau kesal bagi mereka. Bahkan mereka tidak akan insaf. Kerana sokongan yang tidak berbelah bagi dari pencacai2, penjilat2 dan orang2 yang sejenis dengan mereka!!!!

  6. huhu says:

    Auuwww….abang Nuar mesti tak sabar nak tgk gambar kenangan dia dgn shamsidar

Leave a Comment

 

— required *

— required *