PARADIGMA POLITIK BARU

Khalid Samad Vs Hassan Ali

AIDCNews – 22/03/12 – Satu email dihantar kepada kami membekalkan gambar-gambar perbandingan ceramah YB Khalid Samad dengan YB Datuk Dr Hassan Ali pada tarikh sama, di lokasi kawasan parlimen Shah Alam, Selangor.

Pada 20 Mac, Khalid Samad bersama Dato Nasarudin Daud, Speaker DUN Kelantan telah mengadakan ceramah di Taman Batu 3, Shah Alam yang hanya dihadiri kira-kira 50 orang.

Manakala pada tarikh yang sama, Datuk Hassan Ali berceramah di Taman Alam Megah, Shah Alam yang dihadiri oleh ribuan orang.

Ibarat langit dengan bumi, sambutan rakyat Selangor kepada ceramah Khalid Samad dengan Dr Hassan Ali.

Berikut ini disertakan gambar-gambar perbandingan ceramah tersebut.

Ceramah Khalid Samad
Ceramah Dr Hassan Ali

16 Comments

 1. Nan05 says:

  Biar sikit asal ada kualiti. Solat jemaah dan tazkirah di surau dan masjid pun satu , dua saf saja. Yang lain pergi mana… Ceramah Hassan Ali pada peringkat permulaan dia dipecat…memang ramailah agaknya…lepas tu cerita sama..orang dah muak!

 2. bukan munafik says:

  moga2 dia pengganti jamil khir

 3. Wak Kang says:

  Harap Harap geng lama Wak Kang yang selama ni menyokong PAS dikampung sana tu pergi lah dengar apa Hasan Ali cakap. Buka minds kalian sikit. Jangan jumud sangat dengan tarikat PAS tu.
  Kalau nak tau beza antara Intan dengan Kaca, kita kena pegang, rasa kedua duanya. Barulah kita tak kena tipu dek penjual cincin. Politik ni pun sama jugak …..
  Yang pasti …. Jangan kau gadaikan lagi negeri Selangor tu pada pasangan songsang DAPAS tu masa PRU 13 ni. Tengoklah sekarang, DAP yang DAPat, PAS yang melePAS.

 4. CT. Kudin says:

  Syukur masih ada pemimpin seperti Dr Hasan Ali sanggup bersuara menentang agenda menghakis cara hidup Islam dari orang Melayu dan akhirnya bertujuan memurtadkan mereka. Matlamat mereka sebenarnya politik semata-mata dan tiada kaitan dengan kepercayaan mereka untuk menyelamatkan Melayu. Malangnya masih agak banyak penyokong PAS di Kedah dan Kelantan saya dapati tidak memahami perjuangan Dr Hasan Ali. Mereka termakan hasutan dan fitnah kononnya Dr Hasan diperalatkan oleh agen-agen Umno. Tetapi apabila mereka berpeluang mendengar penjelasan menerusi ceramah-ceramah dalam roadshow beliau, mereka sedar.

 5. sekarang ni juak2 pakatan mainkan semula dan spin citer katakan yg kurang sambutan tu ceramah hasan ali, dan yg ramai ceramah khalid..

 6. Abang Teh says:

  Salah caption kot, sepatutnya ceramah YB Khalid Samad yang ramai itu yang hadir dengar ceramah YB Khalid dan yang sikit itu ceramah YB Hassan Ali. Agaknyalah…

 7. MZ says:

  Nasuruddin Daud pernah berdebat dengan Mustafa Taib pasal isu Murtad di Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya sekitar tahun 1998, masa tu dia juga tumpang jadi hero pasal isu murtad. sekarang ni, dia bersama dengan org yang tidak peduli dan tak kisah kalau org Islam murtad lawan org yang peduli dan bersungguh-sungguh selamatkan org Islam dr murtad iaitu Hassan Ali.

 8. Tukang tengok says:

  kenduri berkhatan tu…bukannya ceramah…..takkan la sikit sangat……

 9. madai says:

  Berkokok di kampong sendiri pun tidak dapat sambutan?itu baru di kampong sendiri belun lagi daereh,negeri,dan negara,Ini kah rupa seko ayam yang di harap di gilap untok menjadi ayam sabongan oleh si nuar,Seko ayam yang amat galak berkokok sambil makan tahik,

  • madai says:

   Rupa itu nak berkokok bersabong ke negeri,daerah dan kampong aku?, bakal makan tahik lah ko samad,

   Ingat Doa Saiful telah dan akan terus di mahbulkan oleh ALLAH,swt,

   Empat dara di tepian sungai,
   dudok menjerat si ketam lah batu,
   rupa burok berserta perangai,
   ini yang disokong si belaci hantu,

 10. atuk ulong says:

  Hahahahahahahahahahahahahahaha , padan muka Khalid Samad .

Leave a Comment

 

— required *

— required *