Apa Misi Penting Anwar & John Mallot Di Malaysia ?

AIDCNews – 19/03/12 – Sepucuk surat yang ditandatangani Aasil Kazi Ahmad, Ketua Staf Operasi Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dihantar kepada Dr Munawar Anees telah menimbulkan pelbagai misteri.

Surat bertarikh 10 Julai 2006 yang menggunakan kepala surat AIA, Anwar Ibrahim & Associates menawarkan tiga tugas kepada Dr Anees yang salah satunya mempunyai kaitan dengan John Mallot, bekas Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia.

“Saya bagi pihak Dr Anwar, berbesar hati untuk menjemput anda (Dr Anees) menyertai kami dalam tugasan separuh masa.

“Berdasarkan perbincangan saya dengan Dr Anwar, tugas anda dibahagikan kepada tiga bahagian. Pertamanya membantu ‘Kumpulan Asia Tenggara’ (Southeast Asia Group) yang sekarang ini di bawah kawalan Duta John Mallot

“Kedua, menggunakan kepakaran anda bertanggungjawab penilaian kandungan buku-buku terbitan IIIT, dan membantu penerbitan dan penyebaran buku-buku tersebut.

“Ketiga, melakukan penyelidikan dan membantu kerja kami di AIA secara langsung di bawah Dr Anwar termasuk penyelidikan latar belakang ucapan, mesyuarat dan membangunkan kandungan online sebagai tindak balas kepada pengkritik (Anwar)”,kata Aasil dalam suratnya itu.

Pada 11 Mac lalu, bekas Setiausaha Sulit Anwar, Rahimi Osman mendakwa agensi perisikan antarabangsa telah mengirim seorang warganegara AS untuk membantu kerja-kerja politik Anwar di Malaysia.

“Seorang warga AS, Aasil kazi Ahmad dibayar hingga RM30,000 sebulan dan dia yang dibantu tiga lagi lelaki asing telah merangka gerak kerja, perang saraf serta latihan kepada PKR termasuk bagaimana maklumat dalam sistem Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) ‘diceroboh’.

‘Aasil Kazi Ahmad adalah utusan khas yang dikirim agensi perisikan antarabangsa tersebut bagi membantu menjayakan misi menabalkan Anwar sebagai Perdana Menteri, selepas permohonan rasmi dibuat Ketua Pembangkang melalui dua pucuk surat pada 2007″, katanya kepada Utusan Malaysia.

Aasil dikatakan Ketua Staf Operasi Anwar yang bertanggungjawab menggerakkan syarikat Ketua Umum PKR itu di AS.

Selain tugas utamanya menyusun jadual kerja Anwar di luar negara, Aasil juga bertanggungjawab membantu karier politik Anwar termasuk mencari dana dari luar negara untuk disalurkan kepada Ketua Umum PKR di Malaysia.

Sebelum ini telah didedahkan bahawa Anwar telah mengutus surat kepada Presiden NED (National Endowment for Democracy), Carl Gershman dan Pengerusi Soros Fund Management, milik penyangak matawang Yahudi, George Soros.
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE