Demi Rakyat..Mesej Semakin Jelas..

AIDCNews – 13/03/12 – Aktivis hak wanita hari ini berada di bangunan Parlimen untuk berkempen bagi menuntut kerajaan yang bersih bersempena dengan pilihanraya umum ke-13.

Aktivis wanita yang memakai sarung ‘tangan lambaian’ berwarna putih adalah aktivis yang sama dalam menggerak BERSIH 2.0 tahun lalu.

Salah seorang aktivisnya adalah Marina Chin Abdullah, orang kanan kepada Datuk Ambiga, Pengerusi BERSIH 2.0


Datuk Seri Anwar Ibrahim saat mutakhir ini turut menukar layout laman peribadinya dari tema ‘Harapan Baru’ kepada tema baru, ‘Demi Rakyat’, dengan simbol lambaian tangan.


Menurut bekas Setiausaha Sulit Anwar, Muhamad Rahimi Osman, slogan ‘Harapan Baru’, dibuat oleh seorang konsultan Amerika Syarikat (AS) yang pernah berkhidmat dengan Presiden Bill Clinton, jadi konsultan AS mana pula yang mencipta slogan dan logo ‘Demi Rakyat’ ?

AIDCNews 10 Disember tahun lalu menghuraikan makna ‘lambaian tangan’, simbol Demi Rakyat itu.

Untuk mengetahuinya, sila baca di sini

19 Responses to “Demi Rakyat..Mesej Semakin Jelas..”

 1. samagreen

  Mar 14. 2012

  “Akan dtg pd umatku, suatu masa dimana agama Islam tinggal namanya dan AlQuran tinggal tulisannya” (HR Ibnu Majah dan Tirmidzi)

  Yg tinggal hanya simbol dan cerita, tanpa ISI dan ENERGI !!

  Reply to this comment
 2. atuk

  Mar 14. 2012

  Sarung tangan ni patutnya kena bagi kepada Anwar dan Ustad Badrul pasal dia nak jumpa wanita yang bermasaalah rumahtangga dalam bilik hotel dan boleh mengelakkan dari tersentuh kulit dan kulit .

  Reply to this comment
  • madai

   Mar 14. 2012

   Melaon dua eko tu tak perlukan sarong tangan,mereka hanya perlukan sarong,,anu aje kerana itu lah perkerjaan sebenar mereka,

   Reply to this comment
   • madai

    Mar 14. 2012

    Hebat!!!!!!!!! Atas sarong bawah sarong, ah itu dia punya pasal lah,

    Reply to this comment
 3. warisatuliman2011

  Mar 14. 2012

  A.w.w. handai taulan. Anwar ni tak habis2 nak buat lawak, tapi malangnya ia lawak bodoh. Tak perlu cuba kaburi mata rakyat jelata dgn slogan ‘Demi Rakyat’ apabila janji2 -pru-12 yg dibuatnya utk raih sokongan mereka masih banyak tinggal janji. Jika tidak, mengapa semakin ramai rakyat yg berada di bawah pemerintahan kerajaan negeri Perosak Rakyat mengadu mereka diperalat dan diperbodohkan dgn janji2 palsu? Ini dikuatkan lagi dgn tindakan ramai pemimpin kelompok pembangkang yg tidak lagi sanggup berkongsi perjuangan dgn Anwar dan tali2 barutnya kerana Anwar bukan sahaja buat janji2 kosong dan palsu tetapi juga bersekongkol dgn musuh2 agama, bangsa dan negara itu hancurkan masa depan kejayaan yg telah dicapai oleh negara ini di bawah kepimpinan kerajaan. Sudah sampai masanya utk majoriti rakyat yg pernah diperdayakan oleh manusia munafik ini utk memberikannya suara hati sebenar mereka iaitu pembelot dan pengkhianat sptnya tiada tempat di negara ini. Salam.

  Reply to this comment
 4. madai

  Mar 13. 2012

  Aktivis yang lain saya tak rasa pelik kerana negara ini bukan moyang moyet mereka punya,Yang menghairankan dua eko manusia sebelah kiri mengapa boleh di perbodohkan yea,

  Reply to this comment
  • Wak Kang

   Mar 14. 2012

   Tu bukan bodoh …… Tu terlebih pandai. Orang yang perasan dia dah pandai sangat memang susah nak ditegur. Kalau bodoh, masih boleh diajar.
   ….. Bak kata orang tua tua “Pandai tak leh diikut, bodoh tak leh diajar” ……. Itulah dia.

   Reply to this comment
  • pikir la sikit

   Mar 14. 2012

   madai,

   Sebenarnya semua di dalam gambar tu adalah badut-badut anwar ;-)

   Reply to this comment
   • madai

    Mar 14. 2012

    Empat dara di tepi lah sungai,
    dudok mencari si ketam batu,
    melayu badut mimpi di buai
    bangsa lain mencengkam kuku,

    Reply to this comment
  • anti triniti

   Mar 14. 2012

   Reply to this comment
 5. basry

  Mar 13. 2012

  Aktivis-aktivis hak wanita tersebut sepatutnya membersihkan perjuangan mereka dari telunjuk kuasa asing terlebih dahulu.

  Reply to this comment
  • Wak Kang

   Mar 14. 2012

   Mandi hadas ke tidak tu!! Sebok kata BERSIH, memasing bau hanyir …

   Reply to this comment
   • duko Candung

    Mar 15. 2012

    Gunakan sarung putih boleh bersihkan lubang depan belakang tak kira bini orang,anak orang lelaki semua boleh pakai punya itulah mesej sebenar yg mereka nak sampaikan atas arahan DSAI

    Reply to this comment
   • cicitku

    Mar 15. 2012

    sebab itulah kalau dekat dengan mereka mulut bau busuk badan bau hanyir…BERSHIT

    Reply to this comment
  • anti triniti

   Mar 14. 2012

   Barat mahu semua (international community) menerima semua prinsip dan nilai barat,menurut mereka “hasil pencerahan” akal makhluk dan menolak wahyu Khalik mereka menggunakan Pertubuhan (NGO) termasuklah NGO Hak Asasi Wanita

   http://id.wikipedia.org/wiki/Asimilasi_(sosial)

   pluralisme dan liberalisme – pencerahan – asilimasi

   Pesta Pongal biasalah no problem at all, hakikatnya? tolak wahyu!!!

   Reply to this comment
 6. madai

  Mar 13. 2012

  Lambaian terakhir kerana pintu keranda dan lubang kubur telah sedia menanti pada PRU13 nanti,

  Reply to this comment
 7. sman

  Mar 13. 2012

  Bagi orang Melayu kita kena memprtahankan kerajaan yg ada sampai ketitisan darah yg terakhir terlebih dahulu.Selepas itu barulah kita berusaha memperbaikinya dengan membuang mana-mana penyakit yg ada bagi mengujudkan kerajaan yg bersih,tanpa mengira siapa Jangan sekali-kali kita mengharapkan ‘kerajaan yg bersih’ dari pihak yg lagi satu, kerana utk orang Melayu mereka lebih teruk dari kerajaan yg kita ada sekarang.Persetankan PAS,DAP dan PKR,persetankan juga NGO brkaitan.Melayu kena di selamatkan dgn apa cara sekali pun.

  Reply to this comment
  • madai

   Mar 14. 2012

   SOKONG LAH 100% ,Tidak ada kerajaan yang lebih baik dari kerajaan yang ada sekarang di mana orang2 melayu terutamanya masih boleh bernafas dan menarik nafas,Kalau melayu mengharapkan pihak yg lagi satu dah lama melayu2 tercungap cungap sebelum mati lemas, Sedarlah melayu persetankan PAS,PKR,DAP,persetankan NGO yang cuba menentang arus adat bernegara,Melayu kena diselamatkan hingga ketitisan darah yang terakhir,

   Reply to this comment
 8. Wak Kang

  Mar 13. 2012

  Simboliknya lambaian tangan tu untuk menyatakan selamat tinggal kepada Anwar Ibrahim. Demi rakyat, sudah sampai masanya untuk mereka membina Harapan Baru dan meninggalkan Anwar Dan kemelut harubirunya yang selama ini mengelirukan dan mengalpakan rakyat semua daripada peranan utama mereka dalam pilihanraya – Memilih parti yang berwibawa dan dinamik untuk mentadbir negara.

  Rakyat semua, Anwar dah melambaikan tangan selamat tinggal ……. , maka balaslah dengan lambaian Bye,Bye!! ,

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE