Pendedahan Surat – Surat Anwar Kepada Yahudi : Carl Gershman – Presiden NED

AIDCNews – 7/03/12 – Dalam pendedahan surat-surat Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada Yahudi, berikut disertakan bukti surat kedua, ditulis kepada NED (National Endowment for Democracy), sebuah yayasan dana demokrasi, topeng CIA yang didalangi neocon di Amerika Syarikat (AS).

Surat bertarikh 18 Jun 2007 dan 29 Julai 2007 menggunakan kepala surat AIA yang ditandatangani oleh Anwar Ibrahim ditujukan kepada Carl Gershman, Presiden NED yang beralamat di 1025 F Street NW, Suite 800, Washington DC 20004.

AIA adalah singkatan kepada ‘Anwar Ibrahim & Associate’, sebuah syarikat milik Ketua Umum PKR itu yang berpangkalan di AS, beralamat 585 Grove Street, Suite 135, Herndon, Virginia, 20170.

Menurut rekod, syarikat itu ditubuhkan pada April 2005 dan berdaftar dengan Suruhanjaya Corporation Virginia, AS.

Dalam surat bertarikh 18 Jun 2007, Anwar mengucapkan terima kasih kepada Carl Gershman yang menjemputnya berucap di the Westminster Address at the Library of Congress (sila klik link ini untuk melihat bukti foto Anwar) bersempena dengan sambutan 25 tahun pentadbiran Ronald Reagan.

Anwar juga turut memohon kepada Gershman agar dapat membantu Pilihan Raya Umum Ke-12 di Malaysia dan beliau telah menyediakan proposal Malaysian Center for Electoral Integrity’s (MCIE).

Dalam majlis anjuran NED yang dihadiri Anwar itu, yayasan topeng CIA itu turut menderma dokumen-dokumen kepada Perpustakaan Kongres AS berkaitan dengan sejarah penubuhannya hingga ke peringkat operasi di seluruh dunia.

NED diasas oleh Ronald Reagan pada tahun 1983, kata William Blum dalam tulisan bertajuk “NED and Project Democracy

Penulis memetik kata-kata penggubal undang-undang NED, Allen Weinstein yang berkata, “Banyak yang telah kita lakukan pada hari ini secara rahsianya telah dilakukan 25 tahun dahulu oleh CIA”.

Wartawan Barat itu mendedahkan, NED telah campur tangan di dalam hubungan di negara- negara luar dengan memberikan dana, kemahiran teknikal, latihan, bahan-bahan pelajaran, komputer, mesin faks, mesin fotokopi, dan kereta kepada kumpulan politik yang terpilih, organisasi masyarakat, kesatuan, puak penentang, kumpulan pelajar, penerbit dan akhbar, dan sebagainya.

Program NED secara umumnya menyampaikan falsafah bahawa rakyat lebih baik dilayan di bawah perniagaan bebas, kerjasama antara kelas, penawaran secara kolektif, campur tangan kerajaan yang minima dalam ekonomi dan berlawanan dengan sosialisme. Ekonomi pasaran bebas disamakan dengan demokrasi, perubahan dan pembangunan dan dasar keterbukaan kepada pelaburan luar.

Sebelum ini CIA/NED telah melakukan perubahan kerajaan di Panama, Nicaragua, Haiti dan kini diteruskan lagi di Timur Tengah dan Thailand.

Hernando Calvo Ospina menghuraikan secara terperinci kaitan CIA dan NED dalam artikelnya, bertajuk “The CIA’s Successors And Collaborators“.

Video di sebelah adalah ucapan Anwar dalam program seperti yang ditulis dalam surat tersebut.

Dalam ucapannya Anwar memuji usaha Reagan menubuhkan NED dan berbangga kerana dijemput Carl Gershman untuk beliau terlibat dengan badan topeng CIA itu.

Surat kedua kepada Carl Gershman bertarikh pada 29 Julai 2007 sebagai susulan surat pertama berkaitan permohonannya meminta agar NED campur tangan dalam pilihan raya umum di Malaysia.

Katanya, bantuan NED amat penting untuk mewujudkan demokrasi dan kebebasan di Malaysia sepertimana peranan yang telah NED lakukan di seluruh dunia.

Menurut Thierry Meyssan dalam artikel bertajuk “NED: National Endowment for Democracy-The networks of “democratic” interference“, menyebut Carl Geshman adalah berbangsa Yahudi, merupakan bekas pengikut fahaman Trotskyite.

“Carl Gershman adalah merupakan ahli neo-konservatif”, katanya.

Fahaman Trotskyite merujuk kepada fahaman Leon Trotsky seorang ahli teori Komunis dan pemimpin Revolusi Rusia 1917 yang diusir dari Kesatuan Soviet selepas tewas perebutan kuasa dengan Stalin. Pada tahun 1940, Trotsky telah mati dibunuh.

Menurut laman jewwatch.com, nama penuh Trotsky ialah Lev Davidovich Bronstein adalah berketurunan Yahudi yang menggerakkan Revolusi di Rusia.

Penganut fahaman Trotskyite ini kebanyakannya berada dalam rangkaian neo-konservatif AS yang bergabung dengan CIA untuk menentang fahaman Stalinisme. Aliran “idealis sayap kiri” ini, telah menyertai Parti Republikan dan pada masa ini mempunyai pengaruh intelektual terhadap White House dan Pentagon.

Carl Gershman yang menjadi Presiden NED dari tahun 1984 hingga sekarang menggerakkan operasinya melalui empat cabang, iaitu NDI (National Democratic Institute for International Affairs), IRI (International Republican Institute), CIPE (Center for International Private Enterprise) dan ACILS (American Center for International Labor Solidarity).

Dalam masa sama NED turut menaja Freedom House.

“Kedua-dua instrumen (IRI dan NDI) telah mendapat tajaan besar daripada NED….sebaliknya NED pula menerima wang daripada pembayar cukai rakyat Amerika.

“Apa yang telah NED lakukan di luar negara, melalui organisasi penerima NDI, IRI sudah tentu sesuatu yang tidak sah di AS”, kata Ron Paul, Ahli Republikan menulis dalam artikelnya, “National Endowment for Democracy: Paying to Make Enemies of America“.

Pendedahan Surat – Surat Anwar Kepada Yahudi – Soros

12 Responses to “Pendedahan Surat – Surat Anwar Kepada Yahudi : Carl Gershman – Presiden NED”

 1. anwarbelakangsuka

  Mar 08. 2012

  dah macam ni pun depa sokong gak si anjing illuminati nie

  Reply to this comment
 2. carinur

  Mar 08. 2012

  kan bagus klu PAS bergabung dgn UMNO dan menjadi penasihat agama kepada UMNO daripada dipergunakan oleh PKR dan DAP…

  Reply to this comment
  • cicitku

   Mar 09. 2012

   PAS tak rela bergabung dengan UMNO sebab tak Islam…. tak berpegang kepada fatwa dan sunnah PAS. Liberalisme/pluralisme agama fahaman PKR itu bagi PAS lebih Islam daripada semangat nasionalisme yang diperjuangkan UMNO…. demi agama, bangsa & negara. PAS berharap kononnya dapat mendekatkan DAP kepada Islam tetapi rupa2nya Islam yang mereka gadaikan. Akibatnya PAS menjadi Parti Angguk Saja tiada pendirian, hilang pedoman.

   Reply to this comment
 3. Md E

  Mar 08. 2012

  Anwar sebenarnya boleh menjadi salah seorang pemimpin yang hebat SEKIRANYA otak dia boleh berfikir, saya hairan, P.A.S macam xboleh nak kata ape pon bila jd macam ni, macam xleh nak reject PKR….

  isu BR1M:- orang pas cakap haram… org PKR (update skit):- mintak sumbangan 10% kepada penerima BR1M (ahli sengal diorang)

  cakap nak bela rakyat, bangsa, agama, negara! baik xpayah laa… Islam pada nama saja! ANJING YAHUDI!!!!

  PAS xde pendirian backdoor. aku kenal sangat PAS : Parti Ajaran Sesat ni! xada faedah rakyat pangkah dia!

  Reply to this comment
 4. Assassin Cyber

  Mar 07. 2012

  Anwar kena lagi. Pada cai-cai pr baca dan fahami betul2 surat Anwar ibrahim ini.

  Reply to this comment
 5. naw

  Mar 07. 2012

  Satu orang saja yang buat Anwar masih bernyawa dan aktif dalam politik Malaysia, Nik Aziz. Pengaruh Nik Aziz yang memutarbelitkan minda Melayu taksub kekampongan dengan fatwa2 dangkal dapat dilemahkan. Bila Kelantan jatuh maka Nik Aziz pula akan tersungkur. Selangor sudah dalam bahaya dan akan tumbang dengan pelbagai kisah nepotisma, rakus dengan kuasa pow duit masuk poket, isu pasir dan Yayasan Selangor. Kedah dengan pelbagai perebutan dan sindrom inginkan kuasa untuk mengaut projek. Kalau Kelantan, Selangor dan Kedah tumbang mudah2an Anwar sudah tentu akan terkencing lari dalam lubang cacing! Nik Aziz mesti dicaj keting dari arena politik bagi menlumpuhkan Anwar. Maka terjelirlah lidah konco2 Yahudi dan Amerika untuk mengaut kuasa menindas bangsa!

  Reply to this comment
  • carinur

   Mar 08. 2012

   bila awk kata Nik Aziz taksub kekampungan buat sy terfikir….btl ke dia taksub kekampungan?mungkin btl…tp dia taksub utk biar penduduk kelantan hidup dlm kekampungan.kehidupan dia???

   Reply to this comment
 6. ANU WARS Ep I 3D

  Mar 07. 2012

  sape mamat ex pkr tu yang bnyk giler surat2 anuwar tu… rahimi kot nama dia… budak tu bnyk giler maklumat, tapi kenapa takde khabar berita pun…. harap umno dapat jumpa budak tu n jaga keselamatan dia. pasal hari tu pun keling paria pkr dah dekat nak pukul dia. rasa tu yg dia takut nak public.

  Reply to this comment
 7. Ex-PKR Tmn Ehsan

  Mar 07. 2012

  Salam,

  Kesemua surat ini, adakah boleh kita memastikan bahawa Anwar yg mengarangnya. Setahu saya bahasa persuratan sebegini hanya mereka yg benar-benar layak mampu mengarangnya. Bukan apa, Anwar ini hanya lulusan am Pengajian Melayu. Saya kenal lah juga beberapa penulis uchapan beliau dahulu. Akal fikiran Anwar initiak berapa menchapai nilai kandungan surat-surat beliau.

  Saya khuatir Anwar ini bukan sahaja digunakan sbg boneka Amerika/Yahudi, tetapi yg lebih malang lai beliau tidak tahu beliau digunakan. Main hentam tandatangan shj surat surat yg Yahudi tulis ni. Kalau jadi PM, alamat tergadai lah negara kita dek kerna manusia Anwar yg lemah fikiran ini tidak mampu faham kandungan bahasa Inggeris.

  Sebab itu saya fikir Anwar perlu kita nasihatkan sesama untuk berehat dan pergi mengaji semula. Anwar, Mahfuz Omar dan yg sekelayakan dgn mereka perlu diberi peluang kedua, sekurang kurangnya di Universiti Terbuka Malaysia OUM untuk mereka memperbaiki kelulusan mereka.

  Semoga Allah bantu mereka.

  Reply to this comment
 8. Mat

  Mar 07. 2012

  Gambar surat x keluar pun.

  AIDC – Sudah diupdate..tq info

  Reply to this comment
 9. backdoor

  Mar 07. 2012

  PAS wajib…wajib ye menilai semula hubungannya dengan PKR dan DAP. Adakah PAS yang melaungkan Islam mahu bersengkongkol dengan PKR dan DAP yang mendapat sokongan dan bantuan keewangan Yahudi? Apakah nanti PRU 13 akan menjadi halal sekiranya PAS menang atas kolaborasi ini? Kalau duit kerajaan iaitu rakyat Malaysia itu sendiri sudah di cop haram oleh PAS, bagaimana pula duit Yahudi yang akan digunakakn untuk menggerakkan jentera PRU Pakatan Rakyat? Tidakkah PAS mahu berfikir dari mana punca sumber dana Pakatan Rakyat?
  .
  Harap2 ada lah stesen mengulas lanjut tentang pendirian PAS ini.

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE