Anwar Ibrahim anggota Freemason ?

Anwar-freemason

Egroup AIDC

dari

Salam,

Seorang rakan saya terjumpa pautan berkaitan anwar ibrahim dan freemason di sini..http://www.iosphere.net/~dixonr/officers.html

Di harap admin dapat menyelidik sekiranya ianya betul atau orang lain. terima kasih.

Dari aidceditor

salam asyraf,

terima kasih atas maklumat. Saya dan rakan2 akan semak keshahihan maklumat tersebut. Nampak seperti menarik.

Anda ingin membaca artikel-artikel lain, sila daftar di egroup AIDC. Klik di sini

15 Responses to “Anwar Ibrahim anggota Freemason ?”

  1. Abd Rashid

    Aug 15. 2012

    Tahun 80an aku suka sangat dgn Anwar ni . Kelemahan si lelaki iaitu kuasa , wang dan perempuan terserlah pada Anwar sekarang.Good bye..kepada penyokong Anwar yg menyokong membabi buta dan hanya mengikut perasaan segeralah keluar dari sokongan yg tak berfaedah tu.Kehidupan sekarang baik duniawi atau akhirat sudah terserlah utuh di Malaysia,

    Reply to this comment
  2. ELTON John

    Aug 15. 2012

    URL dah tak dibuang?
    “500 Internal Server Error”
    There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

    Reply to this comment
  3. Angela

    Oct 18. 2010

    Freemasonry is a very misunderstood organization. It has layers of Masonic bodies and degrees of qualifications. Majority of Masons are in the outer ignorant circles, only the very few adepts of the illuminist higher (arcane) secrets have a better picture of Freemasonry. Most people, especially the uninitiated, have no idea what Freemasonry is all about, there are voluminous anti-Masonic articles on the Internet. Freemasonry is a small part of a bigger elitist occultist establishment. And Freemasonry has always being used as a scapegoat in many conspiracy theories. Most Masons of the lower lodges are fine gentlemen. What is going on with the elitist higher Freemasonry is unknown to the regular Masons of the lower lodges – who are normally good gentlemen. It is the same allegory in the case of Islam being labeled as “terrorist”, and we all know that this is not true, and most Muslims are good-hearted people. Please study Freemasonry in greater depths in order to understand, and after all much of what we know today as “Freemasonry” today are deeply rooted in Islamic history! The Masons learnt much of the “secrets” from the ARABS and they used to have Arab Masters! E.g. Cagliostro, that very famous occultist Mason – was taught by Arabs. Ever thought of 1001 Arabian Nights? It is not fairy tale, but full of “secrets”…….. Only the adepts understand the true meanings….. As for Anwar, he is not a Freemason and he does not have to be one in order to be a threat to us all… He has other connections, especially the Jesuit one.

    Reply to this comment
  4. mustafakamaljebah

    Oct 17. 2010

    Freemason secret and crime!
    http://freemasonrywatch.org

    Reply to this comment
  5. mustafakamaljebah

    Oct 17. 2010

    Freemason secret and crime!
    http://freemasorywatch.org

    Reply to this comment
  6. paan

    Jul 22. 2010

    setelah diseledik dalam laman web tersebut, ia bukan anwar ibrahim yang sebenar, dlm laman web itu ada gambar anwar ibrahim gemuk. mungkin pihak admin teruskan tindakan

    Reply to this comment
    • Benci Anwar

      Apr 18. 2011

      Xkshlah, nk ckp anwar gemuk ke buncit ke pendek ke? yang penting kalau anwar cuba nk memerintah Malaysia, Bala terbesar rakyat, Tuan guru hadi ada, apa ke bangang manusia akhir zaman, ada org lebih baik agama, tinggi ilmunya, tp tetap sokong keparat anwar ni… Malaysia aman masa anwar dlm jail, anwar keluar, huru hara!

      Reply to this comment
      • BN- BABI NAJIB

        Oct 24. 2011

        SBB BN TAKUT ANWAR AKAN BOCOR SEGALA RAHSIA BN… HAHAHAHAHAHAHAHAH

        Reply to this comment
        • P..orno_R..egime

          Aug 15. 2012

          biasalah kan namapun PKR, Pandi Kutti Rakyat. jubo…duit..jubo…duit.

          Reply to this comment
  7. warisatuliman2010

    Jul 21. 2010

    A.w.w. sdr/sdri seiman. Nampaknya Anwar Ibrahim M’sia hanyalah kuda tunggangan bos2 Freemasonya walaupun dia mungkin merasakan dirinya seorng yg sangat penting di sisi mereka. Bagaimanapun, kita mungkin tertanya2 sama ada dia tergoda oleh hanya wang dana para penajanya itu hingga sanggup ‘kowtow’ dan melutut kpd mereka ataupun kerana ada faktor2 lain. Untuk lebih memahami mengapa Anwar bagai longlai dari segi spiritual dan fizikal di tangan tok2 dalang anti-Islam ini, kita juga kena selongkar unsur2 lain pergerakan Zionis global termasuk Skull & Bones, Bahomeian Grove, Bilderberg Group dan Club of Rome. ‘Kuasa’ politik dan ekon Zionis ke atas AS dan juga dunia mungkin dapat kita ukur dgn melihat sendiri betapa lambang ‘mata Dajjal (hanya satu mata)’ yg bertenggek di atas piramida sejak awal hingga kini tidak pernah diubah pada mata wang dolar AS dan bagaimana kuasa-kuasa tawaran dan permintaan dlm ekonomi dunia banyak ditentukan oleh AS dan negara2 satelitnya. Kemudian, kita juga kena dalami maksud yg tersirat di sebalik kata-kata bekas Presiden AS Richard Nixon, yg antara lain berbunyi “Hampir semua bekas presiden dan naib presiden Amerika Syarikat adalah anggota kumpulan sulit Skull & Bones dan Bahomeian Grove” [(sedutan daripada novel oleh Zainur Ridwan berjudul 'Novus Ordo Seclorum' atau Tatacara Dunia Baru (hal. 235)]. Ketiga, kajian yg dibuat oleh Profesor Dr Ahmad Zidan di dlm bukunya yg berjudul ‘World Arrogance’ (Keangkuhan Dunia) ada menyebut tentang buku Taurat ‘Old Testament’ (Perjanjian Lama), Genesis Bab 38, yg melakarkan sejarah Judah, iaitu bapa kepada bangsa Yahudi, yang mana istilah ‘Judea’ (Yahudi) diambil sempena namanya. Judah dipercayai melakukan sumbang qadim/mahram dgn menantunya, Tamar’ hingga melahirkan dua orang anak haram yg diberi nama Pharez dan Zarah (nama itu diubah menjadi Pares dan Zara dlm buku ‘Perjanjian Baru’). Dlm buku ‘Book of God’ kedua2nya disifatkan sbg datuk dan nenek ‘Jesus’. Sekali baca agak kabur, tetapi apakah kaitan tiga faktor ini pula dgn Anwar? Di mata Anwar ia memaparkan Yahudi-Zionis/CIA sbg kuasa terkuat di dunia sejak dari zaman penubuhan negara Israel menyusuli Perisytiharan Balfour (1917) hingga sekarang, yg mungkin dpt melindunginya terus daripada pelbagai masalah dan ancaman selain memudahkannya mencapai cita2 politiknya. Kedua, ada semacam kesesuaian antara pendiriannya dlm soal seks songsang dgn pengasas Yahudi-Zionisnya, jadi tidak akan timbul sebarang percanggahan dgn dirinya dlm soal ini. Tidak juga menghairankan jika laporan2 yg dimuatkan oleh para penyelidik AIDC turut membuktikan bahawa rakan2 dan tokoh2 hebat yg menaja Anwar tidak kekang daripada isu2 panas yang hampir serupa termasuk Ismail Farouki, Gus Dur, Al-Gore dan George Soros. Maksudnya, mereka ‘senasib’ dan pasti saling menyokong dan melindungi antara satu dgn lain. Anwar mungkin boleh menafikan adanya sebarang kaitan antara dirinya dgn Yahudi-Zionis/CIA, namun semakin banyak pendedahan terbaharu dibuat sama ada dari sumber dalam atau luar negeri semakin lemah pula penafiannya. Jika Anwar lebih ‘bersimpati’ dgn golongan2 yg diangung2kannya itu, adakah dia akan lebih bersimpati terhadap agama, bangsa dan negaranya? Apa pun pelibatan dan penglibatan Anwar dgn musuh2 Islam ini ia tidak boleh dipandang ringan kerana sebarang bentuk kelalaian dan kealpaan di pihak kita bukan sahaja boleh merugikan malah membahayakan agama, bangsa dan negara. Wallahualambissawab.

    Reply to this comment
    • Mark

      Aug 15. 2012

      Salam Saudara,

      Berpandukan 3 garis terakhir komen saudara, adakah ia bermakna Tunku Abdul Rahman, Bapa Kemerdekaan Malaysia juga seorang yang yang anti Islam?Sebab Tunku juga seorang anggota Freemason sepertimana yg di nyata kan oleh Sanusi Junid??

      Reply to this comment
  8. warisatuliman2010

    Jul 21. 2010

    A.w.w. sdr/sdri seiman. Nampaknya Anwar Ibrahim M’sia hanyalah kuda tunggangan bos2 Freemasonya walaupun dia mungkin merasakan dirinya seorng yg sangat penting di sisi mereka. Bagaimanapun, kita mungkin tertanya2 sama ada dia tergoda oleh hanya wang dana para penajanya itu hingga sanggup ‘kowtow’ dan melutut kpd mereka ataupun kerana ada faktor2 lain. Untuk lebih memahami mengapa Anwar bagai longlai dari segi spiritual dan fizikal di tangan tok2 dalang anti-Islam ini, kita juga kena selongkar unsur2 lain pergerakan Zionis global termasuk Skull & Bones, Bahomeian Grove, Bilderberg Group dan Club of Rome. ‘Kuasa’ politik dan ekon Zionis ke atas AS dan juga dunia mungkin dapat kita ukur dgn melihat sendiri betapa lambang ‘mata Dajjal (hanya satu mata)’ yg bertenggek di atas piramida sejak awal hingga kini tidak pernah diubah pada mata wang dolar AS dan bagaimana kuasa-kuasa tawaran dan permintaan dlm ekonomi dunia banyak ditentukan oleh AS dan negara2 satelitnya. Kemudian, kita juga kena dalami maksud yg tersirat di sebalik kata-kata bekas Presiden AS Richard Nixon, yg antara lain berbunyi “Hampir semua bekas presiden dan naib presiden Amerika Syarikat adalah anggota kumpulan sulit Skull & Bones dan Bahomeian Grove” [(sedutan daripada novel oleh Zainur Ridwan berjudul 'Novus Ordo Seclorum' atau Tatacara Dunia Baru (hal. 235)]. Ketiga, kajian yg dibuat oleh Profesor Dr Ahmad Zidan di dlm bukunya yg berjudul ‘World Arrogance’ (Keangkuhan Dunia) ada menyebut tentang buku Taurat ‘Old Testament’ (Perjanjian Lama), Genesis Bab 38, yg melakarkan sejarah Judah, iaitu bapa kepada bangsa Yahudi, yang mana istilah ‘Judea’ (Yahudi) diambil sempena namanya. Judah dipercayai melakukan sumbang qadim/mahram dgn menantunya, Tamar’ hingga melahirkan dua orang anak haram yg diberi nama Pharez dan Zarah (nama itu diubah menjadi Pares dan Zara dlm buku ‘Perjanjian Baru’). Dlm buku ‘Book of God’ kedua2nya disifatkan sbg datuk dan nenek ‘Jesus’. Sekali baca agak kabur, tetapi apakah kaitan tiga faktor ini pula dgn Anwar? Di mata Anwar ia memaparkan Yahudi-Zionis/CIA sbg kuasa terkuat di dunia sejak dari zaman penubuhan negara Israel menyusuli Perisytiharan Balfour (1917) hingga sekarang, yg mungkin dpt melindunginya terus daripada pelbagai masalah dan ancaman selain memudahkannya mencapai cita2 politiknya. Kedua, ada semacam kesesuaian antara pendiriannya dlm soal seks songsang dgn pengasas Yahudi-Zionisnya, jadi tidak akan timbul sebarang percanggahan dgn dirinya dlm soal ini. Tidak juga menghairankan jika laporan2 yg dimuatkan oleh para penyelidik AIDC turut membuktikan bahawa rakan2 dan tokoh2 hebat yg menaja Anwar tidak kekang daripada isu2 panas yang hampir serupa termasuk Ismail Farouki, Gus Dur, Al-Gore dan George Soros. Maksudnya, mereka ‘senasib’ dan pasti saling menyokong dan melindungi antara satu dgn lain. Anwar mungkin boleh menafikan adanya sebarang kaitan antara dirinya dgn Yahudi-Zionis/CIA, namun semakin banyak pendedahan terbaharu dibuat sama ada dari sumber dalam atau luar negeri semakin lemah pula penafiannya. Jika Anwar lebih ‘bersimpati’ dgn golongan2 yg diangung2kannya itu, adakah dia akan lebih bersimpati terhadap agama, bangsa dan negaranya? Apa pun pelibatan dan penglibatan Anwar dgn musuh2 Islam ini ia tidak boleh dipandang ringan kerana sebarang bentuk kelalaian dan kealpaan di pihak kita bukan sahaja boleh merugikan malah membahayakan agama, bangsa dan negara. Wallahualambissawab.

    Reply to this comment
  9. Angela

    Jul 21. 2010

    Yes, I have checked it out, you can see the A.Ibrahim pix at http://www.iosphere.net/~dixonr/rh2007.html.
    In the Civil Service Lodge No.148 of Ontario Canada were and are Muslim Freemasons, including one Mr Anwar Ibrahim (the Lodge Tyler), an Arab-looking chubby guy, and not the Anwar Al Juburi. Mr Anwar Al Juburi is a very high ranking Jesuit/Zionist slave, and he does not mess around with small timer lodge Tyler. Al Juburi is not a mason and he does not have to be a mason after all. Al Juburi deals with the bosses of freemasonry!

    Reply to this comment
  10. Angela

    Jul 21. 2010

    I don’t think this is the same Anwar Al Juburi.
    (1) This is a regular lodge in Ontario, Canada, so this Mr so-called “Anwar Ibrahim” has to be there regularly.
    (2) What has Anwar Al Juburi to do with being a Tyler in a regular masonic lodge in a foreign land?
    As far as I know, Anwar Al Juburi simply cannot be a regular mason and be a Tyler in that regular lodge. So, the Mr Anwar of this lodge cannot be the Anwar al Juburi of Malaysia.
    (3) There are many other people named Anwar Ibrahim, and this freemason Tyler here is just another immigrant from a Muslim country and has settled in Canada. There are many such masons in Canada.
    see: http://en.wikipedia.org/wiki/Tyler_%28Masonic%29
    Tyler (or Tiler) is the name of the office of outer guard of a Masonic Lodge. Early speculative Masonic lodges met in rooms in taverns and other public meeting places, and all Lodges appoint a Tyler to guard the door from unqualified, malicious or simply curious people. Although an Officer of the Lodge and often a highly experienced Past Master, he may be considered akin to a sergeant: In some cases the Tyler may not even be a member of the lodge, but a mason from another lodge employed for the purpose. Other duties often involve preparing the room for meetings, supply regalia, and act as permanent caretaker of the furniture and premises.
    William Hogarth’s famous print of Night shows a drunken Mason being helped home by the Tyler, from one of the four original Lodges in 1717 at the Rummer & Grapes tavern.
    In some Jurisdictions the Tyler is appointed by the Worshipful Master, while in others he is elected by the members of the Lodge. He is charged with examining the Masonic credentials of anyone wishing to enter the Lodge and keeping unqualified persons from infiltrating Masonic meetings, and admitting only those qualified.
    In most jurisdictions, the Tyler is required to be outside the Lodge door for large portions of the meeting, although usually in a position to overhear the proceedings. The position has often been given to a deserving Mason who has fallen on hard times, such as the original Grand Master Anthony Sayer, or to a senior Lodge member who can help and advise those kept waiting outside.
    In some jurisdictions, the Worshipful Master has the authority to permit or direct the Tyler to “tyle from within” during the non-ritualistic portions of a meeting. If tyling from within, the Tyler must first secure the outer doors of the Tyler’s anteroom. He would then leave the inner door open between the lodge room and the Tyler’s anteroom, and sit at the seat closest to the door, still holding his drawn sword. Tyling from within enables the Tyler to participate in the business portions of the meeting, voice his opinions, volunteer for committees, deliver reports, and receive instruction if any be given.
    [edit] Origins of the term
    The origins of the term are unclear and a number of hypotheses have been presented over time. The name may simply come from the occupation of tyler — a person who lays roof and floor tiles, perhaps because he had failed to qualify for more skilled work as a mason. More fanciful suggestions include:
    * Possibly from the name of Wat Tyler, the ringleader of the Peasants’ Revolt of 1381.[1]
    * Possibly a revision of the word tether, used to tie the door closed.
    * Possibly that the tyler once sat on the roof of the lodge on the ’tiles’ to stop people looking in through the roof.
    * Possibly owing to the tiles being those stones or bricks which seal the structural masonry, whether they be on floors, walls or roofs. Likewise, the Tyler seals the remainder of the activities of the lodge.
    - Angela

    Reply to this comment
    • DINPUN

      Aug 20. 2012

      I tend to agree, but bear in mind this mob don’t hold meeting every night or week. Secondly, Anwar will be willing to accept any position as long as he can use them for his political and financial support.

      Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE