PARADIGMA POLITIK BARU

No Untuk Elton John, Yes Untuk Anwar !

Oleh musramrakunman – Seorang pemimpin Pemuda PAS menggesa kerajaan mengharamkan konsert Elton John bulan depan denagn mendakwa penyanyi gay itu menggalakkan maksiat. Namun, PAS tetap berketuakan Anwar, yang kini menghadapi kes liwat di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Selain itu, Anwar juga berhadapan dengan kes moral lain, teramsuk melanggan pelacur, seperti mana dalam video seks yang didedahkan oleh Trio Datuk T pada April lalu.

Pengerusi Pemuda PAS Pahang, Shahril Azman Abdul Halim Al-Hafiz berkata konsert di tempat peranginan Genting Highlands pada 22 Nov akan merosakkan akhlak umat Islam muda kerana gaya hidup homoseksual penyanyi itu.

“Ia tidak baik. Dalam Islam homoseksual adalah haram,” katanya kepada AFP.

“Apa yang dilakukannya adalah maksiat. Ini tidak baik bagi Islam.”

Penyanyi warga British itu secara terbuka mengakui dirinya ‘gay’ dan telah melangsungkan perkahwinan sesama jantina pada tahun 2005 selepas undang-undang di Britain membenarkan perkara itu.

Penganjur konsert itu, Tune Live yang dihubungi AFP enggan mengulas.

Persembahan ‘Greatest Hits Tour’ John dijangka diteruskan. Beliau akan menyanyi di Singapura sebelum ke Malaysia dan kemudian menuju ke Jakarta.

PAS sering membuat bantahan berhubung konsert dengan mendakwa artis Barat menggalakkan seks secara rambang dan mencemarkan pemikiran anak-anak muda.

Bagaimanapun di sebalik ancaman bantahan itu, kebanyakan konsert diteruskan kerajaan persekutuan tanpa sebarang insiden yang tidak diingini meskipun penganjur terpaksa mematuhi peraturan yang ketat, termasuk tidak memakai pakaian yang terlalu mendedahkan dan bercium atau bercumbuan di atas pentas.- AFP

10 Comments

  1. Wani says:

    Elton John sebenarnya jauh lebih Mulia dari anwar . Tapi Puak puak Bahalol pas tak sedar …

  2. Purnomo Yusgiantoro says:

    Adakah Elton John juga akan dibicarakan atas kesalahan meliwat bila dia sampai ke negara kita?

    • Iqra says:

      Baik awak tanya karpal singh

      • warisatuliman2011 says:

        Org sini peduli apa dgn elton john ker elton jongang ke nak meliwat ker atau meriahkan pesta LGBT ker, sebab dia tak de cita2 besar nak hancurkan agama, bangsa dan negara dan nak jadi PM M’sia spt Anwar tu. Lagipun, dia tu bukan Islam dan bukan rakyat M’sia. Dia cuma penghibur yg mungkin seangkatan dgn Anwar.

        • Purnomo Yusgiantoro says:

          Ya betul! Sewajarnya Anwar letak jawatan dan tukar profesyen menjadi penyanyi sahaja. Lagipun, liwat dan lain2 seks luar tabii ni cuma jadi kesalahan untuk orang Islam sahaja, maka patut dibicarakan menurut Kanun Keseksaan yang kita warisi dari British, eh, tunggu kejap. Terasa nak prepare soalan exam pulak:

          1. Kesalahan meliwat Anwar Ibrahim wajar dibicarakan di bawah Mahkamah Syariah kerana dia beragama Islam, dan bukan di bawah Kanun Keseksaan yang kita warisi dari British. (Betul / Salah)

          2. Jika Elton John, seorang warga British, datang ke Malaysia, maka dia patut dibicarakan di bawah Seksyen 377A Kanun Keseksaan atas tuduhan meliwat, kerana undang-undang itu kita sendiri warisi dari penjajah British. (Betul / Salah)

          3. Menurut kenyataan terkini kepimpinan MCA, mengamalkan seks luar tabii adalah ‘non-Muslim’s rights’ yakni hak orang bukan Islam. (Betul / Salah)

        • cicitku says:

          betul tu warisatuliman…lagi pun elton john datang sini adakan konsert dan menyanyikan sebuah lagu khusus untuk sahabat yang seangkatan dengannya Anwar, “How Wonderful Life Is While You’re In The World…at Sungai Buluh Jaya.

  3. suruh jer hellton jong pangkah bulan….. semuanya dibereskan masuk surgaaa

  4. Toooot says:

    Hahahah…….budak PASik, apa nak dikato, kalau tak bahlol, simply idiots!

  5. warisatuliman2011 says:

    A.w.w. handai taulan. Itulah masalahnya dgn lebai2 PAS. Kuman di seberang laut nampak, gajah di depan mata tak nampak. Apa bezanya Elton John dgn Anwar? Sekurang2nya Elton tak munafik. Dia mengaku. tetapi, Anwar tidak mengaku walaupun pelbagai bukti nyata dan tersembunyi telah diketengahkan dan ada juga yang disahkan oleh para pakar dlm dan luar negeri. Diberi peluang utk bukti kebenaran di luar dan dlm mahkamah pun Si Anwar ni menolak. Diberi peluang dari segi Islam dan undang2 negara pun dia menolak. Sampaikan bekas2 rakan karibnya sama ada secara profesional atau peribadi, yg kini tidak dapat lagi menerima pembohongan dan penafian Anwar, meninggalkan Anwar atas pelbagai alasan khususnya amalan songsangnya, tetap tidak dipedulikan oleh lebai2 dan pengikut2 PAS. Islam apakah yg dipegang oleh mereka ini? Kalau Elton mereka sibuk buat bising, tetapi bila tiba soal Anwar, mereka jadi bisu sebisu2nya. Bolehkah dijawab soalan para malaikat di alam kubur dan di akhirat kelak? Berani sungguh mereka mempersenda2 agama semata2 kerana telah digula2kan oleh DAP dan PKR khususnya Anwar. Ingat lebai2 malang PAS oooi, panasnya api neraka itu walau api sekecil ibu jari dan diletakkan di telapak kaki, bahangnya sudah cukup utk menggelegakan otak, masya-Allah. Takutilah kemurkaan Ilahi. Jika tergelincir iman dan tidak sempat bertaubat, selama2nya kekal di dlm Neraka Jahannam bersama Syaitan-Iblis dan ramai pengikut mereka yg lain. Seksa di Neraka tu cukup berat dan menakutkan. Insaflah sebelum terlambat. Bertaubatlah sebelum tak sempat! Salam.

Leave a Comment

 

— required *

— required *