PARADIGMA POLITIK BARU

Anwar Kini Ke London, Jumpa Al Gore..

AIDCNews – 27/10/11 – Datuk Seri Anwar Ibrahim kini berada di London untuk menghadiri mesyuarat dengan salah orang rakan baik dan mentornya, Al Gore, bekas Naib Presiden Amerika Syarikat.


“London: perbincangan sehari dgn Al Gore, Mitch Kapor, Jonathan Nash – mengenai pembangunan mampan dan beretika, pendidikan bermutu”, kata Anwar dalam twitternya 11 jam yang lalu.

Al Gore melalui partinya, Demokrat terpaksa berundur dari politik setelah tewas kepada parti Republikan pimpinan George W. Bush pada tahun 2000.

Walaupun beliau pernah dicalonkan untuk jawatan Presiden dalam pemilihan jawatan itu pada tahun 2004, namun beliau mengumumkan untuk menarik diri dan dalam masa sama membuka sebuah syarikat di London.

Al Gore merupakan pengkritik utama polisi-polisi Presiden Bush termasuklah dalam soal hak sama rata perkahwinan sesama jenis (same-sex marriage).

Dalam program televisyen internet miliknya, Current TV, Al Gore mengkritik polisi Bush yang menentang perkahwinan sesama jenis itu.

“Saya fikir lelaki gay dan wanita (lesbian) harus mempunyai hak yang sama sepertimana lelaki dan wanita heteroseksual dalam kontrak mereka, (mendapat) hak untuk melawat hospital, dan bersama-sama dalam perkahwinan”, kata Al Gore

Berdasarkan kritikan-kritikan keras Al Gore itu kepada polisi Republikan, maka tidak hairan jika beliau mula membuka operasi di luar negara.

Ramai pemerhati politik AS berpendapat langkah Al Gore membuka Generation Investment Management (GIM) di London pada tahun 2004 sebagai usaha untuk ‘melarikan aset/wang’ miliknya ke luar negara supaya tidak menjadi sasaran kumpulan musuh politiknya, Republikan.

GIM merupakan syarikat usahasama Al Gore dan David Blood, bekas CEO Goldman Sachs Asset Management.

Anwar Ibrahim bersama Al Gore, bekas Naib Presiden Amerika Syarikat. Foto ini dirakam semasa mesyuarat GIM di London 2010, sebuah organisasi korporat kepunyaan Al Gore, yang melabur dana sebanyak $10 million kepada GreenRoad Technologies Ltd., sebuah organisasi korporat di Israel. Di dalam organisasi itu Al Gore telah melantik Anwar sebagai Ahli Lembaga Penasihat Antarabangsa dengan gaji dan elaun yang amat lumayan

Al Gore sebagai pengerusi GIM turut melantik penasihat-penasihat antarabangsa, termasuklah, Mary Robinson, bekas Presiden Ireland dan Pesuruhjaya Tinggi Hak Asasi Manusia di PBB; Jonathan Lash, bekas Presiden World Resources Institute; Mitch Kapor, pakar teknologi maklumat dan aktivis hak asasi; John Doerr, venture capitalist dan Anwar Ibrahim.

Anwar dilantik penasihat antarabangsa GIM pada Februari 2005 setelah bermesyuarat semula dengan Al Gore di pejabatnya di One Vine Street, London.

Al-Akhbar, sebuah akhbar Mesir menggambarkan Al Gore seorang tokoh yang amat menyayangi bangsa Yahudi. Organisasinya, GIM yang dianggotai Anwar telah melabur dana sebanyak $10 million kepada GreenRoad
Technologies Ltd., sebuah organisasi korporat di Israel. Klik di sini

Sejarah persahabatan Anwar dan Al Gore dibina sejak akhir tahun 1990-an, diperteguhkan lagi persahabatannya selepas Anwar berhijrah ke United Kingdom dan AS selepas dibebaskan dari penjara Sungai Buloh pada tahun 2004.

Untuk memahami bagaimana konspirasi Anwar, Al Gore dan George Soros dari akhir tahun 1990-an hingga sekarang, sila klik di sini, sini, sini, sini dan sini

Sokong Gay Right : Rahsia sebenar Wolfowitz & Al Gore sokong Anwar

Al Gore & Wolfowitz lebih kenal Anwar Ibrahim ?

Awas ! Bahaya Komplot Anwar & Al Gore

Anwar bersama Al Gore terlibat dalam Mont Pelerin Society

21 Comments

  1. doublesided says:

    Dah agak dah…. Mmg banyak nak bincang tu trutama hal2 sokongan spt bajet, strategy dll sebelum PRU13 nanti..
    namun itulah Anuwar yg dikenali seorg yg dianggap pejuang oleh barat dan tidak boleh diusik sesuka hati waima PM atau TPM harus berhati2 berurusan dgn isu Anuwar kerana jika tidak kita juga akan menghadapi tekanan dari barat seperti di Iran atau Syria. Terlalu bnyk contoh kejatuhan negara Islam ketika ini membuatkan kita terpaksa bermain dgn permainan yg sama dgnnya. Najib harus keluar memberi penerangan dan kerjasama dgn pihak luar utk mengelak ancaman ini walaupun jelas ada pihak diluar yg hanya menunggu peluang utk menjatuhkan Malaysia. Saya ingin bertanya apakah hubungan kita dgn Singapore ketika ni?

    Cuma saya harap Anuwar dpt dihukum secara adil secepat yg boleh sebelum PRU13 nnti..

  2. HAMSOR says:

    gampang betul nate sekor ni..

  3. pegi london tu….. tak tangguh2…… pegi umrah…. pegi haji jauh sekali…… ni kan nap suruh pegi bsumpah dgn Quran dalam mesjid/…. hampehhhhh

    jupe al qore @ peruntukkan bajet menyamun menyangak malaysia tahun 2012 lahhhh tu, kurang2 stengah billion ringgit…… mesin2 upahan kat blogger2 upahan , tukang komen mencarut mencacai kerajaan kat youtube ,facebook

  4. tuttut says:

    Hehhehhe…..laki aku kata kajaan tak nak tangkap dajjal ni sebab nak bongkar banyak konspirasi antarabangsa dia. Konon nak tengok sejauh mana dia boleh pergi pastu sok nak perangkap dia….agaknya camtulah kot…..kalau tak pehal bebaskan dia sebebas bebasnya buat projek dalam dan luar negara. Lagi satu aku rasa dajjal seko ni kuat guna ilmu hitam sebab tu semua orang takut dan tunduk kat dia……yang tak takut kat dia cuma Tun sorang aje…haha campur Cik Umi hafilda..yang lain kecut perut bila sebut nama Nwar……hehe….tumpang gelak jer campur menyampah….

  5. LOL says:

    Hee… Hee… sebab dia nak tanya macam mana US boleh jadi the biggest DEBTOR in the world.? Macam mana US boleh cap duit macam duit zaman jepun sekarang ni (monetory easing) ?
    Macam mana Occupy Wall Street Movement boleh terjadi?

    Kesian lulusan Pengajian Melayu Kelas Tiga ni… bercita-cita nak jadi pakar ekonomi, pengajian bahasa sendiri pun kantoi satu semester…. KWANG! KWANG! KWANG!

    Ucapan dia yang berdegar-degar dalam bahasa ingerris tu orang lain yang tolong tuliskan, tapi kalau dia sendiri yang buat tahap CIPAN….KWANG! KWANG KWANG!

    • LOL says:

      Tambah lagi satu… lok benar l dia jumpa Mitch Kapor, sebab dia pun Kaki Kapor…

    • kenapa OCCUPY WALL STREET boleh terjadi……. itulah putaran krisis perniagaan perdagangan amalah riba yahudia antarabangsa…… sekarang masanya mereka meranapkan ekonomi eropah dan amerika….. yang sengsara rakyatnya…..

      mujurlah penyangak amerika sudah bankrap utk buat spekulasi harga sawit, getah asli….. cuma modal mereka skrg adalah gendang perang untuk dicanang semata2 utk spekulasi minyak dunia

      • LOL says:

        Tak tahu la KEBETULAN atau SURATAN kan…(SURATAN BAGI KITA YANG MUSLIM KEBETULAN BAGI MEREKA YANG KAFIR) apa yang dia orang cuba buat pada negara kita, cepat aje balasan balik kat dia orang… INILAH BERKAT SOLAT HAJAT SEMUA PIHAK TAK KIRA LA PAS KE UMNO KE ATAU PKR… Supaya ALLAH SWT tunjukkan yang HAQ dari BATIL….

  6. basry says:

    Tiada apa yang perlu dibanggakan apabila Anwar berjumpa Al-Gore di London.
    Ianya adalah ibarat perjumpaan antara dua makhluk perosak peringkat tempatan dan peringkat dunia.

  7. backdoor says:

    Al-Gore paksi yahudi…syaitan bermata satu iaitu dajjal sedang mengarahkan apa yang hendak di lakukan untuk mnguasai dunia dan bagaimana hendak menentang dan menyesatkan umat islam…salah satunya adalah menghalalkan apa yang haram lah dengan menggunakan terma hak asasi manusia…perkahwinan sejenis!!!!! bergembira lah penyokong anwar bin ibrahim semahu mahunya….

  8. warisatuliman2011 says:

    A.w.w. handai taulan. Anwar temui temui dan berbincang dgn teman ke penaja utk pembangunan mapan dan pendidikan beretika? Lucu. Ketika jadi Menteri Pendidikan dulu apa sumbangan besarnya ke arah pendidikan mapan dan beretika? Kena tanya dirinya dulu jika dia benar2 beretika tentu dia berani buat sesuatu utk bersihkan imejnya yg begitu tercemar dan tidak beretika langsung. Sudahlah Anwar, toksah sebut soal etika jika diri sendiri bergelumang dgn pelbagai palitan cemar dan kemungkaran. Jika tidak, bersumpah mubahalahlah bawah dirimu itu suci drp tuduhan liwat, pembohongan dan paling teruk pengkhianatan terhadap agama, bangsa dan negara. Kenapa perlu takut kalau benar2 beretika dan berilmu murni! Salam.

  9. praha2 says:

    Hisha apo dah jadi? Oran yang brlum tontu nasib bolih gi sano sini ke? maso dalam jail pun bolih keluar korano anak nak kahwin. Ini angkaro Abdullah Badawi. Le ni angkaro Hisham pulo dio berayo merato dunio.
    Helo tok PM apo nak buet sekarang? dio poi bercerito dengan oran yang menghino kito dahulu semaso TDM jadi host persidangan diKL. laa ni dio kawan baik anwar? kalo anwar kono penjara sekali lagi bolih dio lari keUS kawan baik ado. lagi pun disano ramai oran macam do.

    • madai says:

      Dulu abdullah nak cari damai abadi, rupanya najib yang dapat badi,pru12 melompat atas meja dah kalah lima negeri,menuding jari menyalahkan orang tak buat kerja pada hal kesalahan pada diri sendiri,konon nak ulang tayang pru11,

  10. rosie says:

    Bestnye jadi dia.. lepas bebas kemana2 walaupun ada kes mahkamah. Lepas ni kerajaan/pihak mahkamah x boleh larang sesiapa pun keluar negara walau dia ada kes.

    • cucu mat kilau says:

      betul-betul best ye, harap kerajaan dan menteri dalam negeri jangan double standard……..ni dok lepas bebas anwar aka BABI ke merata dunia ni apahal???????? jangan bagi jawapan takut nanti hak asasi manusia akan bising kerana mahkamah belum lagi jatuh hukum, si nuaq ni bebas ke mana sahaja……….oooooooo kalau nuaq di biaq pi ke mana-mana, tapi cuba kalu orang biasa macam aku dan sapa-sapa yang ada kes mahkamah maka mahkamah akan perintah passport ditahan,alasan masih dalam perbicaraan takut lari keluaq negara…….tapi kalau si BABI ni tak apa pula. Undang-undang mana yang hendak dipakai ni. Aku pernah sarankan Duli Yang Maha Mulia Raja-raja supaya tarik balik darjah kebesaran si BABI ni, satu pun tak ditarik. Biar dia jadi manusia biasa yang tak berpangkat, masa tu si BABI ni akan tahu tinggi rendahnya bumi dan langit.APA ISTIMEWANYA BABI SEKOR NI. PEROSAK AGAMA, MENJAHANAMKAN BANGSA DAN MARUAH NEGARA MALAH PENDERHAKA KEPADA RAJA RAKYAT MALAYSIA.

  11. Al Goreng says:

    Dia jumpa member dia nk meraikan kematian gadafi.. member nuaq buat partiii.

  12. sania says:

    mahkamah tak adil. orang yang sedang dibicarakan boleh gi mana2 sesuka hati

    • Marhaen says:

      Setuju… Tak bayar ptptn kena blacklisted tak boleh keluar negara.. Orang jahat boleh terbang gi mana2.. Donia..donia…

    • Jangomasaloday says:

      Anwar Ibrahim ada kes mahkamah, boleh berceramah, ada kes liwat boleh naik pesawat. Istimewanya orang yang bernama Anwar Ibrahim. Syu Kyi dikenakan perintah berkurung dlm. rumah. Anwar Ibrahim sepatutnya diperintah berkurung dalam jamban biar dia berbau taik, sebab dia suka lubang jamban.

Leave a Comment

 

— required *

— required *