Anuar Shaari Sahkan Wan Azizah – Shamsidar Berperang Dingin !

AIDCNews – 27/09/11 – Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari mengesahkan Datuk Seri Dr wan Azizah Wan Ismail ‘berperang dingin’ dengan Shamsidar Taharin, isteri Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

“Itulah hakikat sebenarnya, mengesahkan persepsi sebelum ini bahawa Wan Azizah dan Shamsidar tidak boleh bertentang mata”, katanya kepada AIDCNews ketika diminta mengulas ketidakhadiran Dr Wan Azizah menemani suaminya, Anwar untuk menghadiri rumah terbuka, Azmin Ali.

Ketika diminta mengulas lanjut, Anuar menjawab sambil ketawa, “kalau Wan Azizah datang juga akan jadi ‘perang’. Jadi untuk elak ‘perang’, lebih baik tidak datang”.

Menurutnya alasan Wan Azizah tidak hadir disebabkan bertembung dengan program rumah terbuka PKR tidak munasabah kerana Azmin juga merupakan tunggak utama yang menerajui parti tersebut.

“Kenapa Presiden parti tidak boleh pergi ke rumah Timbalan Presiden. Adakah bermaksud Presiden dan Timbalan Presiden cuba sabotaj antara satu sama lain kerana buat rumah terbuka berasingan ?”, katanya.

Katanya, Wan Azizah tidak akan hadir sebarang bentuk program berbentuk kekeluargaan yang melibatkan Shamsidar Taharin.

“Bila program keluarga melibatkan isteri Azmin, sudah diketahui umum bahawa Wan Azizah tidak akan hadir”, katanya.

Anuar yang juga bekas Setiausaha Politik Dr Wan Azizah turut mengesahkan hubungan Presiden PKR dengan isteri Timbalan Presiden PKR tidak baik sejak tahun 1990-an lagi.

“Sejak dulu, Wan Azizah ada merungut Anwar sering beri perhatian lebih kepada Azmin dan keluarganya”, katanya.

Anuar Shaari yang sanggup meletakkan jawatan sebagai pegawai kerajaan selepas September 1998 kerana menyokong perjuangan Anwar Ibrahim mengumumkan keluar dari parti tersebut pada tahun 2007 apabila menyedari faktor bekas Timbalan Perdana Menteri pada zaman reformasi dahulu adalah suatu kebenaran.

“Saya mengumumkan keluar daripada PKR ketika itu (2007) semasa mesyuarat agung tahunan bahagian. Pegumuman saya (keluar parti) dilakukan di sebelah Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kerana saya hilang kepercayaan kepada pimpinan khususnya Datuk Seri Anwar”, katanya ketika diinterbiu One Channel TV.

Pada November 2009, Anuar tampil di di Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman membuat laporan polis berkenaan dengan Azmin Ali dan Shamsidar Taharin yang bernilai puluhan juta bertarikh 1992-1994 semasa Anwar menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri dan ketika itu juga Azmin Ali menjadi Setiausaha Sulitnya.

“Dokumen tersebut bertarikh pada 1992 hingga 1994, ketika Azmin menjawat jawatan Setiausaha Sulit di Kementerian Kewangan (yang diterajui Anwar) dan selepas 1993 Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri.

“Tahun 92 hingga 94, kalau diimbas kembali, ketika itu Azmin belum pun berumur 30 tahun, seorang pegawai muda dalam perkhidmatan kerajaan, ya..gajinya mungkin sekitar RM2000 lebih, tetapi amat menghairankan di mana wang ini diperolehi untuk membeli saham yang bernilai RM1.8 juta ini”, katanya.

15 Responses to “Anuar Shaari Sahkan Wan Azizah – Shamsidar Berperang Dingin !”

  1. mat tokek

    Mar 30. 2013

    Apa dicerita ni semuanya megarut belaka. Ramai orang tak percaya perkara ini. Orang yang membuat fitnah ini ada dapat habuankah dapat imbuhan yang lumaian daripada orang yang ingin cerita sebagini sensasi tersebar. Carilah duit dengan cara yang halal. Jangan asalkan dapat duit semuanya halal belaka. Duit adalah halal tidak dapat dinafikan. tetapi perbuatan ada halal dan haramnya. tamabahan pula menyebarkan fitnah ke seluruh dunia, lagi besar dosanya. Lainlah seperti sesetengah orang yang berkenaan ‘Peduli apa kepada dosa, bukannya kita berasa sakit atau sebagainya.’. Baguslah jika berfikiran begitu.

    Reply to this comment
    • sal

      Mar 30. 2013

      Dolo sy pun pecaya Shamsidar difitnah dan rasa kesian..sy ada tertengok
      rakamaan pengacara dari BBC x silap i’view Shamsidar di taun 90an ..dlm i’view tu sy perati muka Shamsidar dtanya jika dia ada hubungan dgn Anwar..dia jawp dgn muka tersengeh2 dan ketawa dgn muka gembira..(x boleh langsung nk cover ka??)
      bila disebut nama dia dikenen2 kan dgn Anwar..

      tekejut sy tengok reaksi dia..memng nampak ketara..dia memng sukakan Anwar,x syak lagi

      Reply to this comment
  2. ISA

    Sep 29. 2011

    Minta siasat kenyatan Azmin Ali dalam blognya tentang Mat Indera di http://azminali.com/2011/09/mat-indera/

    Sikit je dia taip. Tapi makna halus untuk iktiraf Mat Indera yang bersekongkol dengan komunis

    Reply to this comment
  3. kunyit hidup

    Sep 28. 2011

    bukan takat Rumah Terbuka tapi Dua Dua Lubang BONTOT Suami Isteri TERBUKA untuk DISONDOL oleh ANWAR…..Jijah jilat jari aje le

    Reply to this comment
    • kunyit hidup

      Sep 28. 2011

      Anak Shamsidar Anak Siapa?

      Reply to this comment
      • kunyit hidup

        Sep 28. 2011

        Datang le JIJAH ke rumah terbuka…..boleh BERTENTANG MATA dengan MADU LIWAT ( Shamsidar )

        Reply to this comment
  4. backdoor

    Sep 28. 2011

    Yang paling peliknya..takkan timbalan presiden tak tahu tarikh open house parti? Tak masuk akal langsung la parti merapu ni!!! Kenapa tak tunda atau batalkan sahaja open house kat umah tu demi kepentingan parti? Pelik gak bila suami presiden sanggup datang ke open house timbalan presiden tetapi membiarkan isterinya keseorangan meraikan open house parti? Mana yang lebih penting nih? Azizah ke Azmin(@ctually for Shamsidar)?…. kesiannya lah kau jijah..dah kena kuda lagi..dan lagi..dan lagi…haru biru dah cerita PKR nih…pelik pelik….

    Reply to this comment
    • kunyit hidup

      Sep 28. 2011

      Jijah kena LLLLLAAAAYYYYYAAAANNNN le Open House Shamsidar…..boleh tengok ANAK TIRI HARAM Anwar

      Reply to this comment
  5. Jangomasaloday

    Sep 28. 2011

    Datin Seri Azizah… Untuk menyelesaikan segala kemelut, kecelaruan, kebingunggan, dan apa saja yang melukakan hati, luahkan segala2nya kepada rakyat bahawa Anwar Ibrahim seorang lelaki dan suami yang tidak bermoral, fasik dan nifak. Tidak perlu diselindungkan lagi, Datin Seri sahaja yang dapat menyelesaikan segala kemelut dan kecelaruan yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim, perlu dibongkarkan segala2nya. Datin Seri telah melalui jalan2 yang sukar, dipaksa utk berlakun dan membohongi rakyat bahawasanya segala kemungkaran yang dilakukan Anwar Ibrahim tidak pernah berlaku. Datin Seri perlu berkorban utk negara Malaysia yang tercinta bukannya suami yang dayus, tamak haloba, bernafsu syaitan dan bermacam2 lagi kemungkaran yang dilakukan tanpa pengetahuan Datin Seri, tidak perlu suami seperti ini kerana tiada gunanya mempertahankan Anwar Ibrahim.

    Reply to this comment
    • HAMSOR

      Sep 28. 2011

      ya, itu la yg sepatutnya Azizah lakukan..bongkarkan je segala salah laku suami dia..jgn la merosakkan diri sendiri dgn berlakon dan berpura-pura..yg pastinya, laki dia tak hargai pun apa yg bini dia buat..kalau tak, takkan la dia still main jambu lagi, tambah lak main chinadoll lagi..apa2 hal pun, OMEGA mana?

      Reply to this comment
      • cucu mat kilau

        Sep 28. 2011

        kau tahu tak hamsor,awal-awal lagi anwar aka BABI ni dah warning kat Jijah, untuk sama-sama jatuh bangun dalam menharungi situasi seperti ini. Anwar aka BABI dah berikrar ‘ lawan tetap lawan’ sehimgga ke titisan ‘air money’ yang terakhir. Kan si Jijah ni dan anwar dah bertaklik akan bersama anwar aka BABI ni walau apa pun yang terjadi. Macam cerita luv story katakan,kedua-dua hero dan heroin mati membunuh diri di penghujung episod dengan minum racun kerana cinta mereka dihalang. Inilah episod yang si Jijah ni akan lakukan di penghujung drama Parti Kencing Rakyat ini. Takkkan itu pun kau tak tahu…….Cheerio……….

        Reply to this comment
  6. doublesided

    Sep 28. 2011

    “Kenanganku kepadamu… Diwaktu engkau disisiku…” best gak karaoke lagu jefridin nih agaknya malam tu adelah manusia yg kena tidor atas sofa..

    Reply to this comment
  7. Hidup Malaysia

    Sep 28. 2011

    To me the point is this…what the hell is wrong with who ever organized this rumah terbuka PKR and Azmin Ali?? Why is it even done on the same day?? Was it not important for President..Deputy and what ever no official position DSAI hold should have been all present at the PKR open house?

    Their excuse is immaterial…if they can not even organize an event like their party open house with all the leaders present…how can we expect them to run a country!!!

    Reply to this comment
  8. TG nik ajis

    Sep 27. 2011

    hahahahaa…president tdk hadir open house deputy president?there is something wrong with both of them.

    Reply to this comment
  9. ringgo awal

    Sep 27. 2011

    Mahu dia tak perang dingin? Takkan rela seorang isteri apabila DNA air mani kedua duanya si Syamsidar dan Anubisextua dijumpai atas tilam yang sama? how to explain ek? Kat orang ramai boleh lah Zizah Gersang kat konspirasi tapi dalam hati…..dia sendirilah tahu….hati serang isteri! Hancur sehancurnya…..kesian Zizah Gersang dipermainkan suami yang buas bagai binatang!

    Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE