purdah

Gadis Berpurdah Masuk DAP Sebab ‘Tersalah Pilih’ – Mahfodz

SHAH ALAM: Naib Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Dr Mahfodz Mohamed menyifatkan tindakan seorang gadis Melayu berpurdah, Jamila Rahim, menyertai DAP sebagai ‘tersalah… more »

abdullah zaik

Agenda Reformasi PR Memusnahkan Pemikiran Generasi Muda Islam

Bimbang pengaruh pemikiran liberal yang melanda golongan muda antara sebab penting kenapa ISMA menolak PR, Anwar Ibrahim dan puak liberal bersama beliau, serta… more »

reformasi

Reformasi Bukan Agenda Islam

Siti Fatimah Ishak – Reformasi adalah seruan yang mula kedengaran sekitar tahun 1998 hingga sekarang. Slogan ini dilaungkan oleh Anwar Ibrahim seusai beliau… more »

ibrahim

PERKASA Cadang PAS Ketuai Pakatan

AIDCNews – 1/10/14 – Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali mencadangkan agar PAS mengetuai Pakatan Rakyat dan bukannya sepertimana yang diamalkan sekarang diketuai PKR,… more »

husnul

Kit Siang Tuduh Presiden PAS ‘Perosak’ Pakatan Rakyat

AIDCNews – 30/9/14 – Penasihat DAP, Lim Kit Siang menuduh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai perosak Pakatan Rakyat (PR). Kit… more »

zuhdi

Dr Zuhdi : Ada Usaha Singkir PAS Daripada PR

SHAH ALAM – Ada pihak dalam PKR dan DAP yang dilihat tidak suka PAS berada dalam PR dan secara halus sedang berusaha untuk… more »

PKR_SELANGOR_EXCO

SAH MB Baharu Selangor Bakal Di”remote control”?

A. Karim Omar – Selepas Wan Azizah tidak dapat dijadikan MB untuk memudahkannya di”remote control” oleh suaminya yang juga KETUM PKR, Anwar Ibrahim,… more »

saifudin

7 Soalan Untuk Saifuddin Abdullah

Al-Azharri Siddiq – Selepas Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dihapuskan adakah keselamatan, keamanan dan keharmonian di dalam negara kita bertambah baik atau bertambah… more »

guan eang-nas

Saman Guan Eng Terhadap Nasrudin Terbatal

AIDCNews – 29/9/14 – Mahkamah Tinggi Pulau Pinang hari ini membatalkan Writ Saman yg difailkan oleh YAB Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan… more »

safwan

NGO Pro PasMa Serah Memo Desak PAS Keluar PR

AIDCNews – 29/9/14 – Setiausaha Politik Tian Chua, Rozan Azen Mat Rasip memaklumkan satu NGO bernama LENSA akan menyerahkan memorandum mendesak PAS keluar… more »

exco selangor

Exco Selangor: Dr Xavier Kecewa, Kaum India Terpinggir

KUALA LUMPUR – Ternyata ahli PKR berketuruan India kecewa dan hampa dengan pilihan senarai Exco Selangor baru yang dipilih oleh Menteri Besar Selangor,… more »

pas kena buli

PAS Kena Buli – Nik Abduh

Nik Mohamad Abduh – PAS ini, daripada awal penubuhannya lagi adalah parti yang sering dibuli musuhnya. Dulu teruk dibuli. Kini pun teruknya PAS… more »

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE