PRK Kuala Besut : Abby Abadi Lelong Baju & Tudung

AIDCNews – 25/07/13 – Artis pro Pas, Abby Abadi telah melelong sepasang baju kurung berwarna hijau dan sehelai tudung moden milik peribadinya untuk dana Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut.

Abby dilaporkan Harakah, 26 – 28 Julai 2013 melakukan acara lelong itu pada Karnival “Jom Bersama Che Long” di Markas Unit Peti Undi (UPU) Kampung Baharu, 19 Julai lalu.

Baju kurung cekak musang berwarna hijau dengan hiasan berkilauan di bahagian leher dan dada serta bersulam di bahagian lengan itu dibida dengan harga permulaan RM200 dan terjual dengan harga RM1,010.

Pembidanya bekas Ahli Jawatankuasa Pemuda Pas Kelantan, Dr Rosli Alani Abd Kadir yang menewaskan pencabar, seorang Muslimat Pas.

Selain itu, sehelai tudung berwarna ungu yang dipakai Abby turut dilelong setelah diminta secara spontan oleh pengerusi majlis bagi memeriahkan karnival tersebut.

Majlis kemudiannya melakukan bidaan tudung ungu Abby dengan harga permulaan RM70 dan akhirnya berjaya ditawarkan dengan harga RM100 oleh Asri Husin.

2 Responses to “PRK Kuala Besut : Abby Abadi Lelong Baju & Tudung”

 1. Warisatuliman2010

  Jul 27. 2013

  A.w.w. handai taulan. Tok sah lagi dilayan karenah artis2 pencen spt ini. Biarlah dia terjun dgn labu2nya.

  Reply to this comment
 2. alimedanbaru

  Jul 26. 2013

  Alahai.. Dr Pas tu nak buat baju tu peneman tidur ke… inilah perjuangan dan pengorbanan konon puak Pas yg hebat. Kalau nak derma derma sajalah, dan kalau kalah.. buat cara kalahh lah ye!

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE