‘Arab Spring’ Berlaku Lebih Awal…

Tan Melaka – Pre-emptive pemimpin-pemimpin UMNO termasuk Tun Dr. Mahathir bahawa “Arab Spring” akan berlaku selepas Pilihan Raya Umum ke 13 ternyata meleset kerana tercetus sebelum pilihan raya itu.

Tentulah pihak yang merasa terpalit, tidak mahu menunggu jari ditundingkan kepada mereka untuk mengesahkan anggapan yang timbul dan kerana itu mereka mengatur tindakan lebih awal. Negara sekarang berada dalam kegemparan kerana pencerobohan asing yang mengakibatkan lapan orang anggota keselamatan kita menjadi korban.

Oleh kerana terlalu ghairah untuk menyembunyikan tangan, maka pemimpin-pemimpin pembangkang dan media mereka mendakwa kejadian ini sebagai drama yang didalangi oleh UMNO yang berkonspirasi dengan kerajaan.

Kemarahan yang amat sangat di kalangan rakyat telah mendorongkan mereka untuk segera membuat penafian dan tindakan mahkamah kepada media UMNO dan cybertroopers pro kerajaan yang dikatakannya memutarbelitkan kenyataan sebenarnya sama seperti taktik anak perempuan Anwar Ibrahim membuat penafian kering dan mengambil tindakan undang undang mengenai penggunaan perkataan Allah.

Mereka yakin bahawa rakyat percaya kepada sandiwara mereka, tetapi rakyat takkan melupakan bahawa berikutan dengan Tsunami Pilihan Raya Umum ke 12 pada 2008, PakatanPembangkang telah membuat keputusan untuk menjatuhkan kredebliti media parti pemerintah dan institusi-institusi kerajaan terutama Kehakiman dan Pasukan Polis diRaja Malaysia.

Polis yang paling teruk menjadi mangsa tindakan dan manipulasi mereka dari semasa ke semasa.

Pada 12 September 2011, seorang pemimpin Pas Mohammad Sabu telah dihadapklan di Makamah Sesyen Butterworth atas tuduhan membuat tohmahan memburukkan nama baik anggota polis dan keluarga mereka yang terkorban dalam tragedi Bukit Kepong di ceramahnya di Pusar Asuhan Tadika Islam Pas, di Padang Menorak Tasek Gelugor, Pulau Pinang.

Apa yang dilakukan oleh mereka adalah selari dengan kerangka perancangan yag telah diputuskan sejak Tsunami Pilihan Raya Umum 2008 dan sekarang mereka mengambil peluang dari peristiwa korban Lahad Datu untuk menyembunyikan kejahatan mereka. Mereka mengucapkan simpati dan takziah kepada keluarga anggota polis yang terkorban untuk menutup wajah dan menyembunyikian tangan mereka yang kotor.

Pencerobohan Tentera Kesultanan Sulu di Lahad Datuk dan Semporna tidak boleh ditolak sebagai Arab Spring yang terpaksa berbunga sebelum musimnya. Orang yang bijak tidak akan melakukan keburukan menepati tekaaan, tetapi pada masa diluar kesedaran.

Pemberontakan di Syria, Libya dan Mesir meletus dengan bantuan asing dan pendarahan di Lahad Datu dan Semporna juga berlaku menerusi hubungan dan bantuan asing untuk menghilangkan keyakinan rakyat terhadap kestabilan perdamaian dan juga masa depan negara ketika menghadapi pilihanraya.

Mungkin ada juga baiknya Arab Spring ini berlaku lebih awal.

10 Responses to “‘Arab Spring’ Berlaku Lebih Awal…”

 1. syg malaysia

  Mar 06. 2013

  smoga allah menghancurkan pengkhianat negara ni.

  Reply to this comment
 2. Lim Lynn

  Mar 06. 2013

  Memang betul Anwar Ibrahim Tian Chua dan Nur Misuara ada conspiracy. Hanya rakyat yang suka dengar pendapat daripada pihak pembangkang dan tidak guna otak untuk fikir akan jatuh dalam perangkap yang telah ditetapkan oleh Anwar Ibrahim dan George Soros. CFR, Jesuit dan Freemason hendak Malaysia tukar jadi macam Indonesia dan Philippine sangat senang letakkan semua rakyat Malaysia dalam gengaman mereka.

  Reply to this comment
  • WakKang

   Mar 07. 2013

   Benar. Kenapa pengikut parti pembangkang begitu bodoh dan tolol untuk memahami? …atau kamu semua sebenarnya juga bersependapat dan bersekongkol dengan Anwar Ibrahim, Tian Chua, Karpal Singh dan Guan Eng untuk MENAWAN Malaysia dengan menggulingkan kerajaan aka BN dengan apa cara sekali pun termasuk menggunakan tentera upahan seperti di Lahad Datu???
   Jika begitu, anda sebenarnya adalah MUSUH negara dan tidak layak menjadi Warganegara.

   Reply to this comment
 3. fihah

  Mar 06. 2013

  Assalammualaikum,

  Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Dan Maha Mengasihani….

  Ya memamg benar artikel ini…tetapi penceroboh Kiram juga salah “timing ”
  mengikut dari maklumat dan analisa kronologi yang diperolehi sepatutnya penceroboh melakukan kekacauan antara pembubaran parlimen dan pilihanraya ……

  Bagaimanapun, perancangan mereka telah digagalkan dengan izin Allah SWT pada waktu kemasukkan bot-bot mereka.Mereka telah dilihat oleh orang tempatan. Rancangan utama adalah menyusun dan menyembunyikan senjata serta memecahkan kumpulan kepada sindiket yang kecil.Namun dapat dihidu oleh pihak keselamatan dengan izin Allah….

  Jika diamati kesan sekiranya perancangan itu berjaya kesannya adalah seperti pendapat yang di UTARAKAN oleh TUN MAHATHIR.Namun itulah kuasa ALLAH.Tiada siapa mampu menganggu gugat Malaysia tanpa izin-Nya.Berkat doa-doa alim ulama yang tiada tandingannya dan amalan umat Islam di Malaysia.

  Dari Kronologi juga didapati lawatan Dato Seri Najib ke GAZA juga merupakan faktor penolak kepada terjalinnya hubungan tangan ghaib ini kerana serba maklum.Israel dan Amerika amat marah kepada lawatan tersebut walaupun alasan kita adalah atas sebab
  kemanusiaan.

  Rentetan itu,dapatlah kita melihat skrip yang menjadi tanda tanya bagaimana pihak penceroboh mendapatkan bantuan senjata dan kewangan.Kejadian ini,juga sebenarnya tidak diduga oleh seorang pemimpin pembangkang tempatan kerana waktu D-DAY sebenarnya antara waktu pembubaran dan pilihanraya dan ianya terjadi terlalu awal.

  Maklumat juga mendedahkan bahawa wujud satu bentuk kebocoran rahsia kerajaan khusus dalam aspek pemantauan perairan SABAH yang dikatakan dibocorkan oleh bekas pegawai Tinggi Tentera secara tidak sengaja sewaktu rombongan” meminang” diadakan.

  Maka tidak hairanlah bekas-bekas Pegawai Tentera ini menyertai pakatan syaitan tersebut.Yang sememang dirancang untuk membantu pencerobohan ini khusus dalam mendapatkan pandangan dan memberi idea dan input memecahkan tembok pertahanan negara pada waktu tersebut. Dan ini telah terbukti bagaimana pandangan mereka mula mengisi media-media anti kerajaan.Dan digunakan sebagai satu strategi terbaik menjawab hujah kerajaan.

  Bagaimanapun mereka terlupa..Sebaik-baik rancangan mereka …RANCANGAN ALLAH MERUPAKAN RANCANGAN TERBAIK.

  Pelindung Bani Jawi..

  DOA KHUSUS untuk PAHLAWAN ISLAM DAN ANGGOTA KESELAMATAN NEGARA.

  Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim Ya Aziz Ya Jabar Ya Zaljalaliwalikram…
  Tuhan Semesta Alam Tuhan Yang Maha mengetahui,Yang Maha besar…Ku memohon dan berdoa kepada Mu Ya Allah..Bantulah anggota
  keselamatan kami Ya Allah…Tajamkan penglihatan dan hati semua anggota keselamatan kami setajam mata pedang kekasih kami Nabi Muhammad SAW … Ya Allah turunkan ilmu mu bagi anggota keselamatan dan rakyat kami mengesan musuh-musuh nyata dan bersembunyi dikalangan kami di dalam negara ini dan luar…. Ya Allah kuatkanlah tubuh jasad dan roh pejuang keselamatan kami..
  Ku memohon kepada Ya Allah yang berkuasa ke atas setiap kejadian…bantulah pasukan keselamatan kami … Jadikanlah senjata dan
  peluru mereka tidak memberi kesan ke atas tubuh fizikal dan roh anggota keselamatan dan rakyat negara kami Ya Allah…..
  Ya Allah bantulah kami..bantulah kami… Ya Allah..Menangkan kami ke atas mereka… Ya Allah lindungilah rakyat negara ini dari
  kerosakkan dan penindasan musuh-musuh dan pengkhianatan dikalangan kami…
  dan masukkan pejuang yang terkorban di dalam syurga Mu Ya Allah Tuhan yang Maha Agong dan Bijaksana…Amin-amin Ya Rabbalalamin….

  Reply to this comment
 4. Gabriel Al Iman

  Mar 06. 2013

  Sangat sangat hairan, orang yang telah menunjukkan kemaluanya merata rata masih ada banyak lagi penyokong. Banyak sangat mat dayus & gila kat Malaya ni, semua kerana Kuasa & Harta.

  Reply to this comment
  • Azam

   Mar 06. 2013

   Mereka terkena sindrom kebencian melampau terhadap umno setelah diasak dengan fitnah2 anwar. Sayang mereka tidak dapat mencari kebenaran..

   Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE