Pesanan Zaman Khan Kepada Anwar

AIDCNews – 13/02/13 – Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Tan Sri Zaman Khan memberi pesanan khas kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim agar tidak berpolitik melampau hingga memecahbelahkan institusi Melayu-Islam di negara ini.

“Saya ikhlas dengan dia (Anwar), saya ingat dia sebagai orang Islam..kita orang Islam ini jangan ada dendam. Kalau kita berdendam, dendam itu menjadi racun dalam diri kita.

“Kepada saudara Anwar, insaflah bahawa dialah yang memecahbelahkan Melayu sekarang. Dia yang akan meruntuhkan kedudukan Melayu di negara ini,”pesannya.

6 Responses to “Pesanan Zaman Khan Kepada Anwar”

 1. kamarudin

  Feb 18. 2013

  Betul ! Anwar lah yang merosakkan perpaduan orang Melayu. Anwar dengan dasar libralism dan pluralismnya habis orang Melayu di hayunnya tak tentu hala.

  Reply to this comment
 2. sal

  Feb 14. 2013

  Nasihat yg baik…tp ibarat curah air ke daun keladi..kalo jenis baik..dah lama dia lupakan politik ni bila siap kluar penjara aritu..

  Jenis x mengenang..x mengenang jugakkk

  Reply to this comment
 3. Ana

  Feb 14. 2013

  Tan Sri memang memberikan nasihat yg baik. Cuma nasihat juga lah seorang Melayu yg ancestor nya dari Kerala, India, sejak dari zaman Ku Li lagi telah tunjukkan kaedah politik pecah belah kan Melayu, runtuh maruah & kesantunan akhlak Islam tentang perkara Taboo, dilondehkan perkara antara pusat & lutut, tanpa malu & segan, takdir Allah tidak berkehendakkan Ku Li jadi PM, ini lah yg berlaku, Allah maha mengetahui.

  Reply to this comment
 4. Anwar Ibrahim

  Feb 14. 2013

  Ini ternyata suatu fitnah dan konspirasi UMNO untuk menjatuhkan aku sebagai PM. Mereka hasad dengki dengan kejayaan aku sebagai lulusan ijazah am Pengajian Melayu tetapi dapat sampai tahap ‘Anugerah Tuhan’ manakala isteri ku Wan Azizah mendapat gelaran anugerah ‘Sayidatina Khajidah’. Kini lengkaplah siri gelaran ku dengan anugerah ‘Huguon Siou’ pula, sebagai menampung kelulusan ijazah am Pengajian Melayu ku. Nantilah aku jadi PM selesai masalah. Tunggu aku jadi PM selesai semua masalah.

  Reply to this comment
  • HAMSOR

   Feb 14. 2013

   selesai cam pang sai !!! anji anji tata kunji !!

   Reply to this comment
  • sal

   Feb 14. 2013

   Yaa lar Anwar Ibrahim,kami semua memng dengki kat ko..ko kan baik dgn Israel.

   teringat kata2 “I support all efforts to protect the security of the state of Israel ..

   X dak org Islam cam ko larr..

   Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE