Sokong Pendirian Anwar Hukumnya Syirik

BUKIT MERTAJAM – Pemimpin dan ahli Pas termasuk orang Islam lain yang menyokong pendirian Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya membenarkan bukan Islam menggunakan kalimah Allah adalah tergolong sebagai syirik.

Presiden Pertubuhan Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr. Hasan Ali berkata, Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din baru-baru ini telah membuat ketetapan sedemikian dan seharusnya dipatuhi terutama oleh semua pemimpin dan ahli parti itu.

Sehubungan itu, tegasnya, kepimpinan tertinggi Pas terutama Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Haron sendiri perlu segera menjelaskan perkara berkenaan supaya tidak mengelirukan umat Islam.

“Saya harap Nik Abdul Aziz, Abdul Hadi, Haron beritahu mereka semua ini amalan syirik. “Jangan mati dalam syirik. Jangan nanti mereka (berjuang) dalam parti Islam tetapi mati dalam syirik,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Hasan yang juga bekas Naib Presiden Pas ditemui selepas menjadi panel Forum Perdana dalam program Gerak Himpun Maulidur Rasul. – UTUSAN

One Response to “Sokong Pendirian Anwar Hukumnya Syirik”

 1. supermelayu

  Jan 25. 2013

  Assalam Tuan Editor AIDC

  Saya ada jumpa satu website berkenaan pendedahan “Illuminati” yang sangat2 komprehensif dan lengkap.

  Diharap pihak Tuan dapat mengkaji website dan membongkar kejahatan “Illuminati” sebelum wesite ni ditutup buat selamanya.

  http://www.illuminati-news.com/moriah.htm

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE