PR Sebar Risalah Bakar Bible

AIDCNews – 24/01/13 – Blog The Unspinners mendakwa pihak Pakatan Rakyat (PR) sendiri yang menyebarkan risalah membakar Bible versi bahasa Melayu di Padang Bandaran Bagan Luar, Butterworth Ahad ini.

“Tapi tuduh Perkasa. Risalah atas dah tunjukkan hasrat mereka.

“Tengok saja risalah di bawah … itu risalah stail sapa?,”lapornya.

8 Responses to “PR Sebar Risalah Bakar Bible”

 1. Lim Lynn

  Jan 26. 2013

  http://theunspinners.blogspot.com/2013/01/tiga-ahli-kumpulan-gideon-ngaku-sebar.html
  Betul Gideon beri Bible kepada orang Cina dan India yang beragama Kristian. Masih tak faham kenapa mereka beri kepada pelajar yang beragama Islam.

  Reply to this comment
 2. Kellie Finley

  Jan 25. 2013

  Laporan terbaru UMCEDEL bawah Universiti Malaya membuar bancian yang mengeluarkan laporan yang jelas memihak kepada Pakatan Rakyat. Ulasan mereka mengetengahkan isu-isu pro Pakatan Rakyat walaupun ianya isu fitnah yang teramata jelas tapi tetap diambilkira dalma banci mereka. Baca MI SINI Isu yang diketengahkan adalah isu pak lawak … Deepak Dugong yang sekejap nak ke SPRM dan sekejap lagi tak jadi. Baca Tunku SINI Puak-puak pencacai Anwar sukaria dan jaja temberang Anwar ini. Baca SINI Motif ini jelas. Caranya pun sama macam Merdeka Center. Kami dah katakan pada bulan September di SINI dan SINI. Walaupun mereka mula kata yang baik untuk BN , seperti merdeka Center, akhirnya mereka akan konar untuk bina momentum untuk Pakatan Rakyat pada saat terakhir kelak. Prof Redhuan yang mengendalikan adalah dari Fakulti Sejarah dan Sastera. Apa dia tahu pasal banci dan politik? Dia hanya bekas Presiden ABIM yang masih setia kepada Anwar Ibrahim dan mungkin nak pangkat atas bantuan anwar Ibrahim dahulu masa dalam UMNO dan kerajaan. Baca SINI Masa Pro M kalah di kampus-kampus, UMCEDEL lah tolong alihkan pandangan dengan cerita mereka yang mula menunjukkan belang. Baca SINI .

  Reply to this comment
 3. VoiceofReason

  Jan 25. 2013

  Saya berasa sedih dengan nasib yang menimpa orang2 Islam di dunia sekarang. Di Gaza, kita lihat hak2 asasi orang Islam disekat oleh Zionis dan sekutu2 Barat mereka yang banyak berpura-pura ‘berusaha’ untuk membawa kedamaian di Gaza dan Timur Tengah. Disini, kita lihat orang2 Islam dimanipulasi oleh orang2 yang memang hendak melihat umat Islam bertelagah sesama sendiri. Umat Islam disini pula melayan permainan mereka ini dengan tuduh menuduh antara sendiri. Akhirnya yang rugi ialah umat2 Islam sendiri. Lupakan parti2 PKR, PAS, DAP, BN, UMNO buat seketika. Yang membangkitkan isu kalimah Allah ini (punca sampai nak bakar Bible) ialah Guan Eng yang beragama Buddhist dan yang mengipas api isu ini ialah Karpal Singh yang beragama Sikh. Kedua2 mereka ini tidak layak untuk menuntut atau berbincang kalimah Allah ini sebab mereka sendiri tidak kenal tuhan yang mereka sembah itu sebagai Allah. Agama yang paling selaris dan dekat dengan Islam ialah agama Kristian. Jadi jika sesiapa yang harus menuntut kegunaan kalimah Allah ialah orang Kristian. Itu pun kalau mereka ada bukti2 kukuh untuk menuntut hak kegunaan kalimah Allah ini dari segi keagamaan. Jawapannya ialah tidak ada.
  Berbalik pada topic membakar Bible ini, ternyata sekali orang2 Islam yang menyokong tindakan ini (jika ini adalah benar) tidak matang dan tidak arif dalam pengajaran agama Islam. Sungguh malang nasib kita orang2 Islam dinegara ini jika menpunyai pemimpin2 atau bakal pemimpin2 saperti ini.
  Kitab Suci Al’Quran telah mengajar kita bahawa Allah telah menurunkan Kitab Torat pada Nabi Musa dan Kitab Injil (Bible) pada Nabi Isa. Dari Surah Al’Maidah Ayat 48, kita juga diajar pada kebenaran yang ada pada Kitab2 ini pada asalnya dan bagaimana Kitab Injil/Bible ini telah dicemari oleh manusia dengan mencampur aduk penipuan dengan kebenaran. Kita juga diajar bahawa Kitab Suci Al’Quran itu diturunkan (kapada Nabi Muhammad SAW) untuk membetulkan penipuan ini agar manusia dapat membezakan penipuan dengan kebenaran. Walaupun Kitab Injil/Bible ini sudah dicemari, Nabi Muhammad SAW telah mengajar umatnya untuk menghormati Kitab Injil (Bible) ini. Walaupun sudah dicampur-aduk dengan penipuan, masih juga ada Ayat2 atau Kata2 Allah yang asal dan masih ada kebenarannya didalamnya. Mencaci atau membakar Kitab Bible ini pada kesuluruhannya bermakna orang2 Islam ini, secara tidak sedar, akan juga mencaci dan membakar Ayat2 Suci Allah yang masih terdapat belum dicemari didalam Kitab Injil/Bible ini.
  Marilah kita bersatu sebagai umat Islam dan bertindak secara rational menentang isu2 yang mengacam akidah agama kita. Janganlah kita melayan ‘permainan’ pihak2 tertentu yang ingin melihat bertelagahan antara umat Islam dinegara ini. Tak guna tanya atau layan Guan Eng, Karpal, Soi Lek atau Kit Siang kerana kalimah Allah tidak ada kena mengena dengan kepercayaan agama mereka. Mereka ini hanya minat melihat keruntuhan umat Islam saja. Tak guna tanya atau layan Azmin Ali, Anwar Ibrahim kerana Allah adalah Tuhan yang Esa bagi mereka juga, cuma mereka ini dikaburi oleh agenda2 politik bila menyokong kegunaan kalimah Allah oleh orang2 bukan Islam. Pihak yang harus kita berbincang ialah dengan orang2 Kristian sendiri kerana Kitab yang dipersoalkan ialah Kitab Bible versi Melayu mereka bukan kitab2 Buddhist atau Sikh. Marilah kita tanya pihak2 gereja dinegara ini apakah bukti2 hak mereka untuk menuntut kegunaan kalimah Allah dari segi keagamaan dalam Bible versi Melayu mereka itu. Apakah ‘Yahweh’ itu bukan nama tuhan mereka saperti mana terdapat dalam Kitab Bible berbahasa Hebrew yang dikatakan adalah Kitab Bible paling awal ditemui ? Mungkin jika Dato Seri Najib berbincang dengan Pope Benedict tentang hal ini ketika mereka bertemu baru2 ini, saya pasti isu kalimah Allah dalam Bible versi Melayu ini sudah selesai.

  Reply to this comment
 4. Guitar Player

  Jan 25. 2013

  Ini taktik ‘False Flag’ namanya

  Reply to this comment
 5. Jack

  Jan 25. 2013

  Bagi depa yang tak hipokrit adalah: I support the protection of the state of Israel. Harap serban je besar bakul.

  Reply to this comment
 6. WakKang

  Jan 24. 2013

  Sah!!! Memang kerja Cina DAP !! Bahasa melayu tak fasih, bercampur campur!!
  Orang melayu Penang, kalau pun dia nak pakai bahasa pasar mereka, takkan begitu bunyi nya!!!
  Perkasa tolong report polis. Biar polis cari tangan jahat mana yg cuba nak buat fitnah tu. Bukti ada….

  Reply to this comment
 7. Lim Lynn

  Jan 24. 2013

  Mesti PKR PAS DAP nak buat kacau dan masalah lagi. Bahasa Inggeris mereka tiada standard. Bahasa Melayu mereka memang salah.

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE