Mazlan Alimin Tipu Duit Peneroka

AIDCNews – 31/12/12 – Mazlan Aliman, Ahli Jawatankuasa PAS Pusat yang juga Presiden Persatuan Anak Peneroka Kebangsaan (ANAK) didakwa melakukan penipuan bayaran kepada peneroka Kemahang 3, Tanah Merah, Kelantan.

Abdullah Yusof yang dahulunya penyokong PAS berkata semasa perbicaraan peneroka Kemahang 3 lawan FELDA di Mahkamah Putrajaya keputusannya peneroka menang dan diberi pampasan 11 juta.

Mazlan Alimin yang menjadi jurucakap kepada kumpulan peneroka itu berjanji akan membahagikan wang pampasan sebanyak Rm30,000 kepada setiap ahli peneroka yang terlibat dalam kes perbicaraan.

“Sekarang, dia (Mazlan) beri wang itu secara memasukkan dalam akuan..Dia masukkan RM19,000, lepas tu saya nak tuntut..puak-puak saya nak tuntuk yang lebih lagi itu.

“Saya nak serah memorandum ini (kepada Mazlan), tetapi dia tak terima, maknanya dia berbohong,”katanya.

3 Responses to “Mazlan Alimin Tipu Duit Peneroka”

 1. fikrisoleh

  Jan 03. 2013

  skali terkena daaaa…. saman Mazlan plak. Ntah-ntah dia dah buat belanja kempen hahaha

  Reply to this comment
 2. Anwar Ibrahim

  Jan 01. 2013

  Ini ternyata suatu konspirasi UMNO untuk menjatuhkan aku sebagai PM. Mereka hasad dengki dengan kejayaan aku sebagai lulusan ijazah am Pengajian Melayu yang berjaya sampai tahap Shakespeare IMF World Bank. Nantilah aku jadi PM selesai semua masalah. Tunggu aku jadi PM selesai semua masalah.

  Reply to this comment
 3. its me

  Dec 31. 2012

  paku dulang paku serpih ngata org dia yg lebih..

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE