Projek Batu Caves : Datuk N. Sadasivan Tolak Tawaran Kerajaan Selangor

AIDCNews – 16/11/12 – Bekas Ketua Pengarah Perindustrian Malaysia Lembaga Pembangunan (Mida) Datuk N. Sadasivan menolak jawatan sebagai pengerusi jawatankuasa bebas yang ditugaskan oleh Kerajaan Selangor untuk mengkaji pembangunan projek 29 Tingkat kondominium di Batu Caves.

Perkara itu disahkan oleh Setiausaha politik Menteri Besar Selangor Faekah Husin dan kerajaan Selangor kini sedang mencari calon lain untuk mengisi jawatan tersebut.

“Kita berada dalam proses mencari pengganti sebagai dan Jabatan Perancangan Negara (JPBD) telah memulakan kerja awal sebagai sekretariat kepada pasukan petugas,” katanya melalui SMS kepada Mstar.

Ini merupakan petanda tidak baik kerana pada Rabu lalu, Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim telah mengumumkan pelantikan Sadasivan sebagai pengerusi jawatankuasa itu, namun tidak sampai 24 jam selepas pengumuman, calon yang diumumkan itu menolak pelantikan tersebut.

Malaysian Insider dalam laporannya semalam menyebut N. Sadasivan telah menerima surat tawaran itu tetapi memilih untuk menolak tugasan tersebut.

“Ya, saya menerima tawaran Kerajaan Negeri Selangor tetapi saya menolaknya. Pada ketika ini, saya tidak boleh mengulas, “katanya.

MB Selangor Tidak Mahu Batal Projek Kondo Batu Caves

No comments.

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE