Senjata Rahsia Anwar Dikenalpasti

AIDCNews – 26/04/12 – Senjata utama faktor kekuatan dan kelemahan Datuk Seri Anwar Ibrahim telah dikenalpasti oleh ‘kumpulan pemikir bebas’ yang mengadakan pertemuan tertutup minggu lepas.

Kumpulan pemikir bebas yang tidak mahu nama ahli-ahli mereka didedah merumuskan satu-satu senjata yang menjadi faktor kekuatan dan kelemahan Anwar adalah ‘Faktor X’ yang salah satunya daripadanya adalah ‘Faktor Janji’.

Faktor ini hampir sama dengan pendapat Profesor Dr Chandra Muzaffar yang ditemui pada 30 Jun 2011 yang merumuskan kekuatan Anwar adalah ‘2 D’ iaitu ‘Demagogue’ dan ‘Demonstrasi’

‘Demagogue’ merujuk tentang pidato-pidato yang berkarisma menyentuh emosi, prasangka dan pujuk rayu serta janji-janji yang membina pengharapan.

Manakala ‘demonstrasi’ pula merujuk kepada satu perhimpunan yang bertujuan untuk menimbulkan ‘kekacauan’ dalam masyarakat untuk menarik perhatian masyarakat antarabangsa.

Dengan harapan melalui siri-siri demonstrasi itu akan dapat mengugat kestabilan negara dan menggulingkan negara melalui ‘kumpulan minoriti’ jalanan.

Siri-siri perhimpunan BERSIH, BERSIH 2.0, BERSIH 3.0 dan Occupy adalah sebahagian daripada strategi untuk mencapai objektif tersebut.

Kajian UIA

Kajian Prof Datuk Syed Arabi Idid daripada Jabatan Pengajian Komunikasi UIAM yang bermula dari Mac 2008 hingga Julai 2011 merumuskan populariti Anwar mula merudum sejak Oktober 2008.

Menurut rekod, dari Mac hingga Oktober 2008, terdapat dua peristiwa besar yang berkaitan dengan Anwar iaitu kes liwat yang membabitkan dirinya dengan pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan dan ‘Janji Agung Anwar’ membentuk kerajaan 16 September.

“Pada waktu itu (2008), dia (Anwar) janji macam-macam..bila datang isu skandal (kes liwat yang membabitkan dirinya), dia tidak mampu nak jawab.

“Dia jawab dia kilas ke lain..dia tidak menjawab sebenarnya”, kata Azrul Hisyam Wakichan, pembantu penyelidikan kepada Prof. Datuk Syed Arabi Idid.

Bekas inner circle Anwar, YB Datuk Zulkifli Noordin memberi pendapat yang hampir sama.

“Bila berlaku 16 September, mula kita berkata, kita kena kencing dah ni. Kita kena bohong.

“Kalau saudara perhati, selepas kes Saiful dan 16 September baru berlaku pergerakan ahli (PKR) keluar.

“Tan Tee Beng keluar kerana DAP. Datuk Zahrain keluar kerana DAP. Sebab Datuk Zahrain kata, semua dah ragu, dah mula persoal.”, kata Zulkifli yang ditemui pada 14 Jun 2011. Klik di sini.

Rakaman video di sebelah merupakan kompilasi janji-janji Anwar yang ‘mengembirakan’ dan ‘menakutkan’ rakyat yang disusun sejak 14 April 2008 hingga 13 Oktober 2008.

Faktor janji agung Anwar untuk membentuk kerajaan baru 16 September, bukan sahaja menarik perhatian rakyat Malaysia, malah turut menarik perhatian masyarakat antarabangsa seperti yang dibuktikan rakaman video kiri (bawah).

“Saya dengan restu Tuhan..Insya Allah..buktikan kepada ‘mereka’..buktikan kepada ‘mereka’..bisnes kami..kami ada ‘number’..negara ini perlu perubahan”, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika diminta komitmen oleh wartawan Bloomberg tentang pengambilalihan kerajaan selepas kegagalan melaksanakan janji menukar kerajaan pada 16 September 2008.

Faktor India dan Cina

Kajian UIA yang membuat analisis secara menyeluruh berdasarkan pola kaum juga turut menarik diberi perhatian.

Azrul Hisyam Wakichan berkata kemerosotan utama Anwar di kalangan masyarakat kaum India disebabkan gagal melaksanakan janji Kampung Buah Pala.

Manakala kepada masyarakat Cina pula berasaskan faktor kegagalan Anwar dalam melaksankan janji-janji berkaitan dengan ekonomi.

“kalau ada orang India, (isu) kampung Buah Pala, kampung India…”Dia (Anwar) janji tak betul. Dia tak deliver pada janji”, kata Azrul Hisyam Wakichan tentang kemerosotan Anwar di kalangan masyarakat India dan Cina.

Ketika ditanya, sekiranya Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak melaksanakan satu lagi transformasi, Azrul menjawab, “Laksanakan apa yang Najib Janji..boom..terus (Anwar) bungkus..tapi berhati-hati Anwar ada simpan senjata dia”.

Senjata Rahsia

Perbincangan tertutup ‘kumpulan pemikir bebas’ berusaha merungkai senjata apakah yang dimaksudkan oleh pembantu penyelidik Prof. Syed Arabi Idid itu.

Rumusan yang disimpulkan adalah ‘sabotaj ekonomi’ sehingga boleh menimbulkan keresahan rakyat jelata.

Sebelum pilihanraya ke-12, rakyat ‘memprotes melalui undi’ apabila kegagalan kerajaan menangani ‘sabotaj ekonomi’ yang menyebabkan keperluan harian rakyat.

Minyak masak, gula, beras, tepung dan lain-lain keperluan asas di’sabotaj’ oleh pihak-pihak tertentu menyebabkan rakyat kesusahan.

Menurut sumber, teknik ini pernah digunakan oleh CIA di negara-negara tertentu dengan membayar kepada taikun-taikun pengeluar barangan asas untuk melakukan sabotaj.

Apabila taikun-taikun melakukan sabotaj, rakyat mula memberontak dan menyalahkan kerajaan yang sedang memerintah.

Senjata rahsia ini paling berkesan kerana ia melibatkan keresahan setiap individu rakyat yang bakal memberi undi di setiap pelusuk negara.

Mungkinkah Anwar akan melaksanakan resipi CIA itu sebagai senjata terahir untuk memastikan cita-citanya melakukan ‘regime change‘ dan menawan Putrajaya tercapai …
24 Responses to “Senjata Rahsia Anwar Dikenalpasti”

 1. AnwarBee

  Apr 27. 2012

  tengok tandatangan dia, apa yg anda nampak…. seorang sdg membongkok dgn senjata sulitnya terhunus

  Reply to this comment
  • Rose

   May 03. 2012

   Betul… Tandatangan seseorang blh memberikan pelbagai cerita mengenai individu berkaitan…

   Reply to this comment
 2. RamzamRawaiTRG

  Apr 27. 2012

  senjata rahsia anti-Anuwar adalah buah fikiran ahli forum aidc ini…. ambiklah iktibar wahai anak muda yang fikiran jumud….. bukan fikir nasib bangsa tapi habuan fulus ikut jalan belakang, sedarlah sebelum kamu dijual bak nasib2 lembu dikandang fidlot nfc tu… selepas tu kamu kena sembelih lah pulokk, sembelih tu dengan gergaji letrik… takder dah ikut cara islam sebab org puteh dajjal dan wakilnya yg sembelih kamu

  Reply to this comment
  • ron95

   Apr 27. 2012

   ooii ramzam ko tu patutnya yg layak disembelih oleh balaci yahudi zionist dan neocon us anwargayrah tu kerana ko tu rela sangat diri ko dipergunakan oleh politikus-politikus Pakatan haramjadah rakyat tu.. sudah la ko aku tengok ko punya komen byk yg merapu. sikit-sikit Barisan tapi yg lebihnya Pakatan!. Klu isu NFC yg menyebabkan imej kerajaan jadi lembu hitam tapi dalangnya adalah orang dibela oleh geng pakatan pembangkang. siapa yg patutnya kena sembelih cam lembu-lembu kat kandang NFC tu? itu la orang yang menjadi goyim (lembu) untuk yahudi zionist dari pakatan lingkup rakyat! Ramzam Rawai TRG lidah bercabang bak ular serupa cam anugerah bencana seperti anwargay bin ibrahim the Gaylord!

   Reply to this comment
 3. Say No to Anwar

  Apr 27. 2012

  Macam DAJJAL pulak ya? Masa depan kaum Melayu akan punah ranah setelah ditipu makhluk perosak ini. Andai kata dia menang dalam PRU nanti, perkara pertama yang dilakukan ialah bebaskan seks… hahaha sebab dia memang suka seks. PAS akan diambil alih oleh Mat Sabu, sebab hanya Mat Sabu sahaj boleh ngam dengan dia. Juga kaki romeo macam Nuar juga. Ulama PAS dipaksa letak jawatan kerana tak relevan dengan suasana moden dan ketinggalan zaman. Hukum lapok akan Nuar hapuskan termasuk bab murtad. Dia juga macam dah murtad pun, pura2 alim sebab nak tunjuk baik. hahaha… padan muka melayu PASsick yang tertipu dengan Buar.

  Masuk akal tak?

  Reply to this comment
 4. Laksa Johor

  Apr 27. 2012

  Anwar musuh negara nombor 1!!! CELAKO! CELAKO! CELAKO!!!!!

  Reply to this comment
 5. enamkay

  Apr 27. 2012

  satu-satunya senjata yang dapat tewaskan segala senjata yang dimiliki Anwar adalah kebenaran. Kebenaran adalah kryptonite untuk hancurkan rasaksa munafik bergelar Anwar Ibrahim atau nama saintifiknya syeik al juburi. apa yang perlu diasah adalah cara menggunakan senjata agar dapat digunakan dengan lebih berkesan. penubuhan TIBAI tepat pada masanya, salah satu kekuatan dan kehebatan Anwar yang membolehkan dia masih boleh berdiri adalah kemampuan membohongi PAS atau lebih khususnya nik Aziz yang merupakan tunjang sokongan terhadapnya. Jika ada pihak yang dapat buka mata Nik aziz melihat kemungkaran anwar semuanya akan berakhir untuk Anwar. jika kita dapat buktikan Afifah adalah hasil dari hubungan sulit antara Anwar dan Shamsidar mungkin dapat buka mata orang tua MB kelantan. TIBAI perlu tumpukan usaha yang lebih agresif di negeri Kelantan, kubu kuat PAS. buat demo besar-besaran depan pejabat MB menggesa PAS menyiasat segala tuduhan terhadap Anwar…

  Reply to this comment
 6. khairul

  Apr 27. 2012

  Masa untuk Anwar Ibrahim diberhentikan dari menjalankan rancangannya sepatutnya dah dimulakan,tak boleh ditangguh tangguh lagu. Anwar Ibrahim patut dipindahkan ke alam barzakh secepat mungkin. Cepat la sikit terburai perut ko Anwar,Melayu paling bangsat pernah wujud dalam sejarah orang melayu, menduduki nombor satu dalam carta pengkhianat Melayu.
  Anwar Ibrahim – bermaksud seorang yang pandai berpidato tapi tak pandai melaksanakannya,sungguh pun begitu berkeupayaan membuatkan orang percaya dengan apa yang di perkatakannya.
  Anwar Ibrahim – bermaksud seseorang kacukan antara pemidato hebat + penipu teragung + pengkhianat .
  Anwar Ibrahim bermaksud biseksual yang tak pernah mengaku dirinya biseksual disebalik pelbagai bukti yang tak dapat di tolak oleh akal yang sihat dan disokong pula oleh “negara islam tak ada dalam Alquran, yang ada ia negara berkebajikan” .

  Sebuah kamus tentang istilah Anwar Ibrahim sudah boleh di bukukan. .

  Reply to this comment
  • Anwar Pervert

   Apr 27. 2012

   Setuju!
   ..
   Saya cadangkan kita bukukan kisah anwar utk jadi bahan kajian politik universiti2 di seluruh dunia. Antara tajuk yg saya cadangkan:
   ..
   1) Anwarisme – Using democracy for personal glory & sexual satisfaction
   2) Anwar’s Democracy – Distorting the truth, the mind and the behaviour of the mob.
   3) Sexual Democracy – Using the people’s issues to hide sexual pervertisme.

   Reply to this comment
 7. Cicitkudin

  Apr 26. 2012

  Akta Perhimpunan Aman memberi peluang kepada mana-mana individu atau kumpulan untuk mengadakan perhimpunan bagi menunjukkan perasaan. Berhimpun dan menunjuk perasaan tidak salah tetapi mereka harus bertanggungjawab untuk mematuhi peraturan dan syarat. Jika berlaku perkara di luar kawalan mereka juga harus dipertanggungjawabkan. Sekiranya perhimpunan bertukar menjadi riot dan tindakan liar di luar batas undang-undang, maka pihak penganjurlah yang harus dipertanggungjawabkan. Mereka harus menanggung implikasinya. Sekira berlaku kecederaan, kehilangan nyawa dan kerosakan kepada harta benda awam dan persendirian mereka harus memikul tanggungjawabnya. Itu barulah dikatakan adil. Oleh demikian mereka harus apa hukuman yang setimpal dengan kesalahan mereka dan jangan pula sewenang-wenang menuding jari kepada pihak lain.

  Reply to this comment
 8. basry

  Apr 26. 2012

  Anwar memang pakar bab menipu serta menabur janji.
  Apa saja yang keluar dari mulut Anwar tidak boleh dipercayai walaupun semasa dia mengigau ketika tidurnya.

  Reply to this comment
 9. jongkangjongkit

  Apr 26. 2012

  ramailah pengulumnye yek? woww ais krim anwar menjadi pilihan warga PR… jom join.. hahaha

  Reply to this comment
 10. TopiJerami90

  Apr 26. 2012

  INI lah dia politik…
  anwar 2 musuh politik je…
  tapi korang fitnah mcam dia musuh negara…
  insaflah wahai penfitnah

  Reply to this comment
  • ron95

   Apr 26. 2012

   MEMANG DIA TU MUSUH NEGARA
   KALAU TAK MACAMNA SI ANWARGHAIRAH TUBOLEH BERSAHABAT DGN ISRAEL ZIONIST? PASTU SALAHKAN UMNO?
   JADI ANDA PIKIR ANWARGHAIRAH DIANAIYA MUSUH POLITIK SEDANGKAN DIA SENDIRI YANG MENGANAIYAI RAKYAT SENDIRI KHUSUSNYA DI NEGERI2 YG DIPERINTAH PAKATAN. JADI JIKALAU ANWAR SUDAH TERDEDAH SKANDAL DGN CHINA DOLL MAUPUN KAMPUNG BUAH PALA SEKALIPUN ADAKAH DIA DENGAR?. TENTUNYA SEKALI PUN TIDAK!

   Reply to this comment
  • huhu

   Apr 26. 2012

   Memang dia musuh negara. Orang macam dia ni mmg merbahaya dan membawa malapetaka kalau jadi pm macam chandra muzaffar cakap. Ini bukan fitnah tapi setiap apa yang ditulis disini disertakan dengan bukti yang lengkap anda yang tidak mencari. Lain la kalau anda baru hari ni baca blog ni….

   Reply to this comment
  • Oriolle

   Apr 27. 2012

   Tak ada siapa yang fitnah dia…..semua bukti ada bukan macam pihak kamu hanya pandah bercakap tapi tiada bukti….itulah baru layak digelar Penfitnah. Kamu masih tidur barangkali…apapun terimalah kenyataan.

   Reply to this comment
 11. pemudapemudi

  Apr 26. 2012

  pertahan habis2an Malaysia dr manusia rakus dan akhlak diragui..biar susah di tanggung tp ‘katakan tidak kpd nuar brahim’..

  Reply to this comment
 12. ron95

  Apr 26. 2012

  Pasal tu lah Robert Kuok dan taikun Lion Group hangin sangat bila Najib bukak Kedai 1 Malaysia. Nampaknya idea Najib makin menjadi plak, ditambah pula dengan penyenaraian FGVH tentunya menyebabkan pakatan haramjadah kehilangan modal finah tentang kebajikan peneroka2 felda. Nampaknya kini isu PTPTN kini menyebabkan rakyat kini menyampah dengan Anwarghairah tu. pasal tu kenapa beriya-iya sgt nak mula Bershit 3.0 dibawah kelolaan Ambiga Pundek tu

  Reply to this comment
  • Inna Lillah

   Apr 26. 2012

   Pastinya semua masih ingat..di tahun2 60an, 70an dan 80an, kerajaan membuat pinjaman kepada Bank Dunia, Bank Pembangunan Asia dengan tujuan untuk membangunkan negara sepertimana wujudnya Felda hari ini, wujudnya pelbagai kemudahan dan infrastruktur yang kita nikmati hari ini. Termasuklah juga pinjaman untuk pendidikan seperti pembinaan infrastruktur untuk pendidikan seperti sekolah2 dibandar dan luarbandar dan juga universiti2 awam. Semua itu untuk kesenangan rakyat.

   Adakah kerajaan telah membuat demo kepada badan2 peminjam tersebut supaya semua hutang2 yg dipinjam untuk kesejahteraan rakyat itu di hapuskan atau dimansuhkan. TIDAK….kerajaan tetap membayar mengikut jadual yang telah ditetapkan.

   Seharusnya rakyat membuka mata tentang hal ini.. dan rakyat haruslah menyokong kerajaan kerana semua usaha murni tersebut adalah untuk rakyat juga…tapi sayangnya ada rakyat yg tidak tahu bersyukur terutama puak yg ingin mensabotaj negara sendiri. Kepada pelajar2 IPT semua, TERUTAMA OCCUPY DATARAN>>>kajilah dengan teliti, kerajaan sendiri ambil pinjaman untuk membangunkan negara dan membayarnya. Inikan pula kalian untuk membangunkan diri sendiri menjadi modal insan dan seterusnya insan yang berkualiti untuk negara dan bangsa… tapi kalian memilih menjadi manusia gelandangan umpama rakyat tak berumah… memalukan taraf anda sendiri…

   Reply to this comment
 13. atok ulong

  Apr 26. 2012

  Anwar pengkhianat Negara Malaysia dan ianya mesti di tentang habishabisan , jangan beri peluang dia naik jadi PM Malaysia kerana dia juga penyokong kuat dan bersekongkol dengan Yahudi .

  Reply to this comment
 14. dino

  Apr 26. 2012

  Hanya Anwar Ibrahim, satu satunya manusia di Malaysia mencanangkan di seluruh dunia bahawa dia berhak dan orang yang paling menjadi Perdana Menteri Malaysia. Adakah Almarhun Tengku mencanang dan menuntut dia yang layak menjadi Perdana? Adakah Allahyarham Tun Abdul Razak mencanang perkara yang sama? Adakah Allahyarham Tun Hussein Onn, Tun Dr Mahathir dan Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Dato Seri Mohd Najib, sebelum menjadi Perdana Menteri, mencanangkan diri diri mereka orang berhak dan paling layak menjadi Perdana Menteri. Itulah Anwar Ibrahim yang syok sendiri mengistiharkan dirinya orang paling layak dan berhak menjadi Perdana Menteri. Agaknya, kalau dia dapat menjadi Perdana Menteri, dia akan istihar dirinya sebaga PM seumur hidup..

  Reply to this comment
  • Inna Lillah

   Apr 26. 2012

   Bagi dia jawatan PM tu bermaksud..Pelacur Maniaq…. tanya Dato’ Eskay..berapa kah jumlah pelacur yg telah dilanggannya….termasuk pelacur lelaki…

   Reply to this comment
 15. sman

  Apr 26. 2012

  Kerana janji Anwar lah maka ramai orang mengulum aiskrimnya.Bayangkanlah betapa berpengaruhnya janji Nuar bila Shidar pun boleh makan aiskrim Nuar tanpa halangan dari Azmin.

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE