Apa Misi Penting Anwar & John Mallot Di Malaysia ?

AIDCNews – 19/03/12 – Sepucuk surat yang ditandatangani Aasil Kazi Ahmad, Ketua Staf Operasi Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dihantar kepada Dr Munawar Anees telah menimbulkan pelbagai misteri.

Surat bertarikh 10 Julai 2006 yang menggunakan kepala surat AIA, Anwar Ibrahim & Associates menawarkan tiga tugas kepada Dr Anees yang salah satunya mempunyai kaitan dengan John Mallot, bekas Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia.

“Saya bagi pihak Dr Anwar, berbesar hati untuk menjemput anda (Dr Anees) menyertai kami dalam tugasan separuh masa.

“Berdasarkan perbincangan saya dengan Dr Anwar, tugas anda dibahagikan kepada tiga bahagian. Pertamanya membantu ‘Kumpulan Asia Tenggara’ (Southeast Asia Group) yang sekarang ini di bawah kawalan Duta John Mallot

“Kedua, menggunakan kepakaran anda bertanggungjawab penilaian kandungan buku-buku terbitan IIIT, dan membantu penerbitan dan penyebaran buku-buku tersebut.

“Ketiga, melakukan penyelidikan dan membantu kerja kami di AIA secara langsung di bawah Dr Anwar termasuk penyelidikan latar belakang ucapan, mesyuarat dan membangunkan kandungan online sebagai tindak balas kepada pengkritik (Anwar)”,kata Aasil dalam suratnya itu.

Pada 11 Mac lalu, bekas Setiausaha Sulit Anwar, Rahimi Osman mendakwa agensi perisikan antarabangsa telah mengirim seorang warganegara AS untuk membantu kerja-kerja politik Anwar di Malaysia.

“Seorang warga AS, Aasil kazi Ahmad dibayar hingga RM30,000 sebulan dan dia yang dibantu tiga lagi lelaki asing telah merangka gerak kerja, perang saraf serta latihan kepada PKR termasuk bagaimana maklumat dalam sistem Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) ‘diceroboh’.

‘Aasil Kazi Ahmad adalah utusan khas yang dikirim agensi perisikan antarabangsa tersebut bagi membantu menjayakan misi menabalkan Anwar sebagai Perdana Menteri, selepas permohonan rasmi dibuat Ketua Pembangkang melalui dua pucuk surat pada 2007″, katanya kepada Utusan Malaysia.

Aasil dikatakan Ketua Staf Operasi Anwar yang bertanggungjawab menggerakkan syarikat Ketua Umum PKR itu di AS.

Selain tugas utamanya menyusun jadual kerja Anwar di luar negara, Aasil juga bertanggungjawab membantu karier politik Anwar termasuk mencari dana dari luar negara untuk disalurkan kepada Ketua Umum PKR di Malaysia.

Sebelum ini telah didedahkan bahawa Anwar telah mengutus surat kepada Presiden NED (National Endowment for Democracy), Carl Gershman dan Pengerusi Soros Fund Management, milik penyangak matawang Yahudi, George Soros.
8 Responses to “Apa Misi Penting Anwar & John Mallot Di Malaysia ?”

 1. samagreen

  Mar 20. 2012

  Cara Nalla n Umi tu kira OKlah. Mreka brani jelaskn prkara yg benar (asalkn BUKAN FITNAH)……………. apa yg penting, prsepsi rakyat dilandasan yg betul.

  Kalo dia ada telorrr, suelah di mahkamah!!

  Reply to this comment
  • madai

   Mar 20. 2012

   Telo dia ada tapi bukan untok ke mahkamah, telo dia hanya untok melihat bagaimana sahabatnya menyelam timbul,menyelam timbul lepas tu muntah, sebenonya anwar tiada maruah,anwar manusia bangsat,menyalak dan berkokok tapi kosong!!!!!!!,

   Reply to this comment
   • bonsai

    Mar 21. 2012

    Ayat2 yg kau tulis membuktikan yg hang sendiri tiada maruah dan hang adalah ibarat sampah malah seperti anjing juga .kalau ramai yang macam hang di malaysia seperti katak bawah tempurung.

    Reply to this comment
 2. atok ulong

  Mar 19. 2012

  Anwar memang tak layak jadi Perdana Menteri Malaysia , dia cuma layak jadi PM Israel.

  Reply to this comment
 3. Wak Kang

  Mar 19. 2012

  Pendedahan begini yang rakyat Malaysia mahu, ada bukti dan bukan omongan saja. Soal apa yang Anwar lakukan salah atau tidak, biar rakyat yang menilai. Kalau ada bukti, maka jelas ia berlaku. Lebih baik lagi jika bukti bukti ini digunakan sebaiknya untuk menterjemahkan kebenaran melalui proses keadilan undang undang.

  Cara Nala dan Ummi hanya memburukkan persepsi rakyat pada UMNo dan kerajaan je…. Hentikanlah.

  Reply to this comment
  • nahoda

   Mar 19. 2012

   Setuju dengan Wak Kang… jangan mengikut rentak pembangkang yang hanya melalak tanpa bukti. Lebih baik lagi bukti2 ini di paparkan di dada2 akhbar.

   Reply to this comment
  • madai

   Mar 20. 2012

   Kurang setuju kalau bersetuju pun hanya 5% , kita cari lagi jalan bagaimana raayat yang makin BERTAMBAH MENYOKONG DASAR KERAJAAN sekarang akan meningkat lagi, Mak nyah,Bapok,pondan,gay jangan di ambil kira kerana sampai ke hari kiamat pun kaum2 ini tetap akan menyokong bapak segala bapak mereka baca kesah kaum Nabi Luth,

   Reply to this comment
  • Nordin

   Mar 26. 2012

   Kalau dah ada video pun masih tak ngaku, bukti apa lagi. DNA lelaki y adalah anwar, orang yang mengaku kena liwat pun dah bawa ke mahkamah, Sukma dulu lagi dah mengaku, Semuga kitasentiasa beringat bahawa di akhir zaman DAJAL pun mengaku baik

   Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE