Anwar Ancam Keselamatan Negara

PENDEDAHAN Rahimi Osman, bekas pembantu Anwar Ibrahim selama tiga tahun mengenai campur tangan berbentuk dana asing dalam politik dan pilihan raya di Malaysia adalah sesuatu yang amat serius. Dia menyatakan sejak 2007, surat yang ditulis kepada Presiden National Endowment for Democracy (NED), Carl Gershman dan George Soros adalah benar.

Kata Rahimi, badan perisikan antarabangsa turut menghantar lima utusan khas bagi membantu pembangkang. Bermula 2007 seorang warganegara Amerika Syarikat, Aasil Khazi Ahmad dibayar sehingga $30,000 sebulan dan dia yang dibantu oleh tiga lagi lelaki asing merangka gerak kerja, perang saraf serta latihan kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) termasuk bagaimana maklumat dalam sistem Suruhanjya Pilihan Raya (SPR) diceroboh.

“Aasil Khazi ialah utusan khas yang dikirim oleh agensi perisikan antarabangsa tersebut bagi membantu menjayakan misi menabalkan Anwar sebagai Perdana Menteri.

“Rancangan besar pihak asing turut menyalurkan dana dalam jumlah mencecah beratus-ratus dolar Amerika.

Hasil dana tersebut membolehkan Anwar membayar wang deposit kepada semua calon PKR dan Rahimi bertanggungjawab memasukkan wang tersebut ke dalam akaun calon masing-masing,” dakwa Rahimi.

Mengenali tugas Rahimi di pejabat Anwar suatu ketika dulu, memang dia tahu apa yang berlaku kepada Anwar. Sebab itu kenyataan detailnya dalam AIDC News yang pernah penulis baca membayangkan lebih daripada itu termasuk soal moral dan hubungan baiknya dengan Saiful.

Rahimi tahu apa yang berlaku kepada Mohd Saiful Bukhari Azlan, kerana dia yang memperkenalkan Mohd Saiful kepada Anwar dan Mohd Saiful memberitahu kepadanya apa yang terjadi antaranya dengan Anwar.

Bila Rahimi ‘ditahan’ suatu ketika di Hotel Quality, Shah Alam selama beberapa hari atas arahan Anwar, tentu ada sesuatu yang tak kena kerana Mohd Saiful sudah membuat aduan polis kerana kesnya.

Apabila Rahimi disuruh membuat Akuan Bersumpah palsu mengenai sesuatu ia menimbulkan syak yang tinggi mengapa ia berlaku.

Apa yang didedahkan oleh Rahimi menyentuh keselamatan negara secara langsung. Kalau ia berlaku pada 2007/2008 sewaktu Pilihan Raya Ke-12, seperti dakwaan Rahimi, sudah tentu ia boleh berlaku semula pada Pilihan Raya Ke-13 yang bakal menjelang.

Hubungan Anwar dengan agen-agen berkenaan bukan bersifat hubungan diplomatik atau kerajaan dengan kerajaan, tetapi ia adalah hubungan jauh dari itu.

Kalau George Soros yang dianggap oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai penyangak mata wang yang merosakkan ekonomi sesebuah negara, mengapa pula Anwar berkawan dan menulis surat kepada Soros. Untuk maksud apa Anwar berbuat demikian. Adakah Anwar mempunyai maksud udang di sebalik batu?

Pada hemat penulis, kerajaan dan pihak keselamatan negara harus bertindak tegas dan cepat supaya maruah negara tidak menjadi rosak dan politik negara menjadi kucar-kacir akibat campur tangan politik dan dana asing yang boleh menjahanamkan keselamatan dan kestabilan negara.

Rahimi harus dipanggil untuk mendapatkan maklumat yang lengkap kerana beliau tidak akan berani berkata sesuatu sekira di tangannya tidak ada bukti.

Peruntukan undang-undang mengenai keselamatan negara harus digunakan dengan adil supaya agen-agen perosak keselamatan negara dapat dibanteras sebelum ia bermaharajalela.

Kuasa-kuasa luar yang berkepentingan memang amat suka menggunakan tokoh-tokoh berkepentingan untuk niatnya sendiri. Kejatuhan sesebuah negara pada masa lalu terdapat hubungan dengan agensi asing yang menyalurkan maklumat yang dibocori dan dana yang banyak untuk menjatuhkan sesebuah kerajaan atau nama demokrasi dan menghormati hak asasi manusia.

Slogan ini dijadikan alasan hingga menyebabkan kerajaan berubah dan kuasa asing akan menjadikan tokoh yang berkaitan sebagai boneka untuk mengikuti telunjuk kuasa asing tersebut.

Isu Anwar dengan kuasa asing yang dipaparkan di media perdana dan media baru semakin menjadi-jadi. Anwar tidak pula menafikannya dan tidak pula mahu menyaman media perdana tersebut.

Tuntutan Majlis Syura Pas supaya Anwar menyaman Wall Street Journal kerana kenyataannya mengenai sokongan Anwar terhadap keselamatan negara Israel juga tidak dipedulikan.

Anwar bercita-cita besar untuk sampai ke Putrajaya selepas PRU Ke-13 yang bakal menjelang. Anwar semakin pupus kredibilitinya dan tidak menghiraukan pandangan banyak pihak tentang apa yang telah berlaku dan apa yang sedang dilakukannya.

Faham pluralisme, liberalisme yang cuba dikembangkannya, kenyataannya mengenai LGBT yang dikecam oleh banyak pihak, isu moral yang masih belum selesai ditambah pila hubung kaitnya dengan agensi asing yang kontroversi, semacam bukan isu baginya.

Dalam kalangan pengikut tegarnya walaupun ramai sudah meninggalkannya dan partinya, namun terdapat sebilangan pengikut tegar yang menghadapi sindrom “mental-block”, tidak mahu mendengar pandangan orang lain, memiliki kemampuan menganalisis secara ilmiah juga tidak dapat melakukannya, kalangan yang menganggap Anwar itu “maksum” sehingga kebenaran tidak ada pada orang lain, hanya ada pada Anwar.

Sebab itu pendedahan Rahimi menambah lagi bukti tentang siapa Anwar sebenarnya. Terlalu banyak yang didedahkan oleh Raja Petra Kamaruddin dalam blognya, Chandra Muzaffar dalam kenyataannya, Datuk S. Nallakaruppan dalam dakwaannya, Datuk Zulkifli Noordin dalam analisisnya, Ezam Mohd Nor dalam pengalamannya dan ramai lagi.

Orang yang dinyatakan itu semuanya ialah kerabat Anwar suatu ketika dulu. Mereka tidak saja pernah menjadi pengikut dan pengagum Anwar, tetapi sangat dekat dengan perjuangan Anwar.

Kalau mengatakan mereka ini dibeli oleh pihak lain kerana sesuatu maksud apabila meninggalkan Anwar, tidak ada pula bukti yang ditunjukkan. Ia hanya sekadar dakwaan seperti dakwaan beliau bahawa kes Anwar-Saiful adalah suatu konspirasi.

Anwar nampaknya sedang melatih orang baru yang masih belum tahu siapa sebenarnya Anwar. Orang ABIM dalam PKR sudah tidak ramai. Tinggal Dr. Mohd Nur Manuty dan beberapa lain. Mustafa Kamil Ayub yang tewas dengan Azmin Ali semacam menarik diri. Pengorbanan Mustafa Kamil sangat tinggi dalam PKR tetapi kerana Azmin, Mustafa Kamil terpinggir malah peranannya di PKR Perak pun semacam tidak ada lagi.

Begitulah nasib kawan-kawan Anwar. Belum habis manis sepah dibuang. Kalau itu boleh berlaku kepada kawan lama, ia juga akan berlaku kepada kawan-kawan baru Anwar yang masih hingus dalam sepak terajang politik dan masih tidak kenal Anwar lagi.

Suatu ketika nanti mereka akan menjadi orang tidak perlu kerana akan ada orang lain yang sudi pula membantu Anwar. Itulah taktik Anwar mencatur langkah politiknya untuk sampai ke Putrajaya.

Oleh itu pendedahan Rahimi harus menjadi pembuka mata kepada rakyat supaya lebih peka mengenai Anwar dan kaitannya dengan agensi asing yang mempunyai kepentingan politik dan kuasa bagi negara kita.

Rakyat Malaysia sudah tentu tidak rela politik demokrasinya dipercaturkan oleh pihak lain sehingga kepimpinan negara ini adalah di bawah telunjuk kuasa asing -Utusan

10 Responses to “Anwar Ancam Keselamatan Negara”

 1. tukul

  Mar 17. 2012

  dulu tpm penah kata pengkianat negara

  Reply to this comment
 2. dino

  Mar 17. 2012

  That is why he is so confident that PR wiill win the GE13 and and he becomes the next Prime MInister. Banyak duit mereka rupanya. Dulu kalau PAS nak adakan ceramah, mereka edarkan kopiah kepada hadirinan untuk mendapat duit macam derma dalam masjid.

  Reply to this comment
 3. naw

  Mar 17. 2012

  Anwar tak dapat berbuat apa2 kalau KUASA RAKYAT menolaknya dari terus diberi kuasa. Walau apa jenis bantuan sekali pun kalau rakyat menolak Anwar maka segala cita2 Anwar untuk menerajui Putrajaya akan berkecai. Tugas menyikirkan Anwar terletak kepada rakyat dalam golongan pengundi atas pagar, yang terdiri 40% jumlah pengundi di Malaysia. Kini penyokong PAS sudah terbelah dua setelah pemecetan Dr Hasan Ali. PKR tak punyai ramai penyokong dan masih bergantung harap kepada PAS untuk mendapat sokongan Melayu. DAP sahaja yang pembangkang boleh harapkan untuk mendapat undi dari bukan Melayu. Kalaulah senario ini berkekalan sehingga PRU13, Insyallah BN akan tetap kekal bertapak teguh di Putrajaya. Waima apapun UMNO/BN tak boleh pandang ringan dalam suasana sekarang ini kerana pembangkang sedang mengatur pelbagai strategi untuk memenangi isu Anwar, kerana Anwar tetap menjadi liabiliti kepada pembangkang!

  Reply to this comment
 4. SEMAKIN JELAS

  Mar 17. 2012

  Kenyataan Rahimi pembantu Anwar yang menguruskan gerakerja Anwar dalam politik dalam dan luar negara harus dipandang serius oleh KDN. Kita percaya Rahimi banyak memiliki rahsia Anwar termasuk kaitannya dengan agensi zionis dan Amerika. Ianya adalah suatu yang berbahaya. Arab Spring antara penyebabnya ialah kaitan agen-agen tertentu dari luar dan menggunakan media baru untuk membangkitkan kekacauan dan akhirnya tumbang sesebuah rejim. Ianya boleh berlaku di Malaysia. Isu Rahimi dibeli orang adalah modal yang basi. Itu modal Anwar kepada sesiapa 7yang menenta ng atau meninggalkannya. Isu yang dibangkitrkan oleh Rahimi kalau tidak benar samanlah. Malah tiada reaksi langsung dari Anwar. Anwar cukup tahun Rahimi tidak saja tahu hubungannya dengan Saiful dan tahu hubungan Anwar dengan agen-agen luar yang ingin merosakkan politik negara. Ayuh KDN, harap berbuat sesuatu sebelum nasi jadi bubur.

  Reply to this comment
 5. basry

  Mar 17. 2012

  Apa punya jenis manusia ni. Sudah lah harga diri sendiri dijual, bangsa dan negara sendiri pun hendak dijual sama. Sia-sia sahaja mengaku jadi orang Islam tetapi khianat kepada negara sendiri.

  Masih belum terlambat untuk bertaubat, kalau mahu…

  Reply to this comment
  • cicitku

   Mar 17. 2012

   Sia-sia sahaja suruh melaun nibertaubat. Berbuih mulut sekali pun dia tidak akan bertaubat. Fahaman Islam liberal dan pluralisme agama yang dianutinya tidak ada istilah taubat didalam kamus hidupnya.

   Reply to this comment
 6. duko Candung

  Mar 17. 2012

  wahai KDN mencegah adalah lebih baik dari mengubati sebelum terlambat masih ada 2 bulan lagi pantau sumber kewangan calon2 PKR dan NGO2 yg suka buat kacau bilau supaya ketangan orang awan terpelihara seperti yg kita kecapi sekarang ini. bertindak sebelum terlambat.

  Reply to this comment
 7. madai

  Mar 16. 2012

  KONSPIRASI,,KONSPIRASI, Rahimi telah di beli oleh DS Najib Rosmah dan umno,
  ”Itu dia punya pasal lah” janji anwar bagi ambo pitih,kalo DS Najib Rosmah dan umno boleh bagi ambo pitih lamo doh ambo lari masok umno,

  Reply to this comment
 8. warisatuliman2011

  Mar 16. 2012

  A.w.w. handai taulan. Persekongkolan Anwar dgn kumpulan2 asing termasuk menerima dana utk menjayakan cita2nya dlm pilihanraya lepas dan akan datang memang merupakan satu pengkhianatan. Jika ada peruntukan dlm akta pilihanraya yg menyebut bahawa tiada dana asing yg boleh digunakan utk bertanding kerana ia boleh menyebabkan berlakunya ‘kompromi ke atas keselamatan negara’ tindakan segera perlu diambil ke atas pelakunya. Berdasarkan kpd fakta2 yang ada, pihak berkuasa perlu bertindak pantas utk memastikan tiada sebarang ancaman ke atas agama, bangsa dan negara. KDN harus peka dan waspada serta bertindak bijak kerana virus politik yg dibawa oleh Anwar tlh mula menunjukkan tanda2 merbahaya. Salam.

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE