Anwar Atau Ambiga : Siapa Lebih Berkuasa ?

AIDCNews – 22/06/11 – Kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mengatakan beliau boleh meminta Pengerusi BERSIH, Datuk Ambiga Sreenevasan menghentikan serta merta demonstrasi BERSIH 2.0 bukanlah satu kenyataan main-main.

Apatah lagi kenyataan itu dibuat dengan penuh kesedaran di hadapan penyokongnya semasa Konvensyen Pilihan Raya PKR 2011 di Shah Alam, Ahad lalu.

Ambiga membidas kenyataan Anwar itu dengan menyatakan, “kami hormat (keputusan kamu) tapi rakyat bukan hak kamu. Ini keputusan kami dan keputusan ini dibuat setelah usaha kami mahu mengadakan sesi dialog bersama Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) gagal bagi menuntut pilihan raya yang adil dan bebas.

“Malah, kami juga yang akan mengetuai perhimpunan ini dan bukan parti politik,” katanya pada majlis pelancaran Himpunan Bersih 2.0, malam 19 Jun.

Tambahnya, tanpa menyebut nama Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PAS, keputusan mengadakan Himpunan Bersih 2.0 dicapai sebulat suara dalam jawatankuasa pemandu Bersih yang dianggotai oleh Andrew Khoo, K. Arumugam, Dr Farouk Musa, Haris Ibrahim, Liau Kok Fah, Maria Chin Abdullah, Richard Y W Yeoh, Dr Toh Kin Woon, Dr Wong Chin Huat, Datuk Yeo Yang Poh, Zaid Kamaruddin, Dr Subramaniam Pillay dan Arul Prakkash. Klik di sini

Siapakah mereka ini ?

Andrew Khoo, Pengerusi Jawatankuasa Hak Asasi Manusia, Majlis Peguam; K. Arumugam, Pengerusi SUARAM; Dr Farouk Musa, Pengerusi Islamic Renaissance Front (IRF); Haris Ibrahim, Peguam Pro Lina Joy; Liau Kok Fah, Pengerusi Jawatankuasa Hak Asasi, Dewan Perhimpunan Cina, KL-Selangor; Maria Chin Abdullah, Pengarah Women’s Development Collective & Pengerusi Persatuan Kesedaran Komuniti SELANGOR (EMPOWER); Richard Y W Yeoh, Pengarah Eksekutif, Transparency International Malaysia (TIM); Dr Toh Kin Woon, aktivis Persatuan Pengguna Pulau Pinang; Dr Wong Chin Huat,Pengerusi Writers Alliance for Media Independence (WAMI) ; Datuk Yeo Yang Poh, bekas Pengerusi Majlis Peguam; Zaid Kamaruddin, Presiden JIM; Dr Subramaniam Pillay, Exco ALIRAN; dan Arul Prakkash, Pegawai Program Pusat KOMAS.

Walaupun mendakwa tiada penglibatan politik, namun, Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar turut diberi peluang memberikan ucapan semasa majlis pelancaran BERSIH 2.0 itu.

Ambiga : 2009 International Woman of Courage

“Baru-baru ini ada khabar angin mengatakan Himpunan Bersih 2.0 adalah rancangan PAS, ada yang kata Datuk Seri Anwar Ibrahim mendalangi perhimpunan ini.

“Saya nak tekankan di sini bahawa semua  itu dusta. Perhimpunan ini dirancang kerana kehebatan batang tubuh Datuk Ambiga dan beliau hebat apabila menendang keluar parti-parti politik daripada berada dalam Bersih,” katanya.

Sementara itu, ahli jawatankuasa kerja PAS pusat, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi yang tidak disenarai Ambiga turut berjanji pihak partinya akan mengerahkan 100,000 ahlinya menyertai perhimpunan bulan depan.

Ada semacam misteri, walaupun Ambiga kononnya mengkritik keras Anwar, namun memberi peluang kepada anak Anwar, Nurul Izzah untuk berucap memujinya.

Ini mengukuh lagi satu teori mengatakan, pertikaian Anwar-Ambiga sekadar gimik untuk menunjukkan siapa sebenarnya menjadi master mind dalam BERSIH.

Ke mana pula hala tuju kebanyakan NGO itu, terutamanya, Majlis Peguam, SUARAM, ALIRAN, WAMI, TIM, EMPOWER, KOMAS dalam kes murtad, IFC dan Kebebasan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) ?

Forum berbahasa Cina, newkopitiam.com merumuskan BERSIH didalangi oleh agen asing, iaitu NED (National Endowment For Democarcy) yang merupakan alat CIA untuk menimbulkan suasana pergolakan di Malaysia. Klik di sini

Forum itu juga melakarkan gambarajah di bawah untuk menunjukkan perkaitan BERSIH dengan agenda agen asing.

Gambar rajah dari Forum newkopitiam.com

AIDCNews, 3 & 4 Jun lalu pernah mendedahkan supaya mengawasi satu rangkaian operasi Anwar di Malaysia yang lebih bahaya berbanding dengan batang tubuh Ketua Umum PKR itu. Klik di sini dan sini dan sini

Selain Anwar yang menjadi panel pemikir NED (National Endowment for Democracy), sebuah yayasan yang didalangi Yahudi berpengkalan di Amerika Syarikat (AS), yayasan yang bertopeng wajah ‘demokrasi’ itu juga turut membiayai rangkaian operasi Anwar di Malaysia seperti dalam carta aliran di bawah:

AIDCNews, 23 Mei, turut mendedahkan bukti surat Anwar kepada pengurus dana Yahudi, Carl Gershman, Presiden NED untuk memohon dana bagi menubuhkan MCIE (Pusat Integriti Pilihan Raya Malaysia) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke 12.

Bukti bersurat itu didedahkan oleh Muhamad Rahimi Osman, bekas Setiausaha Sulit kepada Anwar Ibrahim. Klik di sini

Anwar Ibrahim, Panel Pemikir NED

11 Responses to “Anwar Atau Ambiga : Siapa Lebih Berkuasa ?”

 1. nanomercury

  Jul 05. 2011

  apabila nafsu menguasai melebihi akal, inilah yang terjadi. Agama kita indah dan suci tetapi apabila ada sesetengah pihak cuba memutarbelitkan agama Islam itu sendiri bermakna akan berlakulah perpecahan ummah. Dan apabila kita berpecah, siapa yang akan mendapat hasilnya? yang menjadi hairannya, mengapa cerita yang benar dan telus tidak diterima tetapi cerita yang bohong dan berdusta itu menjadi kepercayaan kita pada hari ini. maka tidak hairan apabila Ambiga, Karpal Singh, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, malahan Anwar Ibrahim cuba menjadikan isu ini sebagai agama ini sebagai satu sentimen perkauman. dan kita semua tahu yang Anwar tu sekarang tidak lagi berpegang pada Allah tetapi lebih kepada sikap YAHUDI itu sendiri. maka saya tak hairanlah apabila isu Lina Joy, Anwar menyokong.Sampaikan isu kalimah ALLAH pun Anwar buat mainan. Ditambah pula dengan penglibatan Nik Aziz yang terang-terang menghina Allah sampaikan doa minta bala pun boleh dilakukan. maka dimanakah Islam kita hari ini?

  Reply to this comment
 2. Wake UP!

  Jun 22. 2011

  Salam. Mestilah keling paria tu lebih berkuasa sebab kalau Al Jub tak dengar kata, nanti semua pengliwatan Al Jub akan didedahkan.

  Reply to this comment
 3. naw

  Jun 22. 2011

  Pepatah kata…antara ular dan keling, yang mana satu nak pukul dulu? Ambiga+Anwar semuanya sama saja…sama2 kelentong. Kata2 Ambiga itu adalah lakonan semata2…nak tergelak rasanya! Dan yang nak kita pukul adalah A+A…hahahaha

  Reply to this comment
  • Saint Gabriel

   Jun 22. 2011

   Kafir kafir harbi ini semua tak kan naik minyak kalau tak kerana Anwar. PAS pun tak kan sesewel sekarang kalau tak kerana Anwar. Bisikan Datuk Setan Anak Iblis (DSAI) ini boleh membuat Kafir Harbi & PAS dok loving each other, bayangkan dasyatnya kehebatan bisikan Iblis.

   Kesimpulan ketuk/pukul Anwar dulu.

   Reply to this comment
 4. LOL

  Jun 22. 2011

  Keturunan Pariah ni kalau di Negara asal usul dia orang anjing pelihara Brahman pun dikira lebih mulia dari dia orang.. tapi diberi peluang hidup di Bumi Melayu ni dia orang tak tahu berterima kasih…

  Reply to this comment
 5. warisatulikhlas2011

  Jun 22. 2011

  BERSIH MY ASS!!

  Bersih kena bersihkan pemilihan PKR dulu.
  Anwar, please put your house in order first!!!!

  Pergilah berarak kat Segambut rumah Anwar. Orang PAS 100,000 orang pergilah buat huru-hara di rumah Anwar, takbir depan bilik tidur anak-anak Anwar.
  takpun duduk kat bilik Zizah, kat toilet tengok dia suka ka tak.

  POOORRRAHHHHH!!!!!

  Reply to this comment
 6. HAMSOR

  Jun 22. 2011

  Allah Maha Berkuasa..tunggu dan lihat..

  Reply to this comment
  • backdoor

   Jun 22. 2011

   yeah…majoriti rakyat malaysia berdoa minta petunjuk Allah…kita tunggu….

   Reply to this comment
  • Saint Gabriel

   Jun 22. 2011

   Ini semua lorong lorong di gunakan kafir latnat supaya Islam tu berkubur, walaupun negara ini bukan satu negara Islam pada keseluruhan nya tapi bangsa melayu yang beragama Islam masih dan malah mendukung & mempertahan Islam, “the last defend” with respect to Malaysia & SEA. Suara Islam sudah luntur jika melalui PAS, jadi sekarang hancur Melayu hancur lah pengaruh Islam begitu juga hancur Islam hancur lah Melayu (Melayu disini tak termasuk Anwar).

   Orang macam Anwar ini lah merupakan pembuka pembuka lorong lorong itu kerana Thata, Harta & Wanita. Kalau si Nuar ini seorang lelaki baik & suci, maka tidak akan bersahabat lah dia dgn manusia seperti Dato’ Nalla, pemuka pemuka yahudi dan banyak lagi yang sewaktu dgn nya.

   Kita perlu kepada perubahan tapi bukan mengikut lorong lorong pengkhianat dan musuh musuh Allah, yang ketara di Malaya ini adalah seperti Ambiga, DAP kafir harbi dan sekutu sekutu nya didalam atau diluar negara.

   Sungguh berharap semua faham siapa itu Anwar & Ambiga! Sendiwara AA (Agent Agent musuh Islam).

   Walau bagaimana pun yang paling bodoh adalah PAS, dulu memang bodoh, sekarang lagi bodoh dan dimasa hadapan bertambah bodoh (dan Sewel lagi).

   Reply to this comment
 7. MindaMelayu

  Jun 22. 2011

  Sedarlah wahai orang Melayu dan rakyat Malaysia amnya, jangan kita tertipu oleh konspirasi-konspirasi yang kotor ini….Wahai media arus perdana… dedahkanlah perbuatan tangan-tangan durjana ini kepada rakyat Malaysia.

  Reply to this comment
 8. Anwar Pandy Kutty

  Jun 22. 2011

  CILAKA SIAL PUKIMAK punya ambiga..baik engkau main jek dengan anwar…memang kalau engkau dapat anak perangai DAJJAL GILA BABI…sial punya ambiga..ejen US yahudi engkau ni..suku sakat anwar gay..

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE