Awasi Rangkaian Operasi Anwar !

AIDCNews – 03/06/11 – ‘Datuk Seri Anwar Ibrahim secara individu sudah menjadi liabiliti, namun rangkaian operasinya yang terus mempertahankan kedudukannya’, begitulah rumusan laman ini dalam menilai prestasi Ketua Umum PKR itu masakini.

Rangkaian-rangkaian operasi Anwar yang dimaksudkan itu adalah Malaysiakini.com, SUARAM, Merdeka Center, MAFREL (Malaysians for Free and Fair Elections), CIJ (Center for Independent), SEAPA (Southeast Asian Press Alliance) dan ODC (Open Dialogue Centre).

Selain Anwar yang menjadi panel pemikir NED (National Endowment for Democracy), sebuah yayasan yang didalangi Yahudi berpengkalan di Amerika Syarikat (AS), yayasan yang bertopeng wajah ‘demokrasi’ itu juga turut membiaya rangkaian operasi Anwar di Malaysia seperti yang disenaraikan di atas.

Senarai pemberian dana didedahkan oleh laman web NED berdasarkan Laporan Tahunan 2009. Klik di sini dan sini

Pada tahun 2004, NED telah membelanjakan USD $325 493 atau RM 1.2 juta untuk bantuan program di Malaysia.

Nama George Soros turut disebut-sebut berada bersama di belakang NED, walaupun kedua-dua badan itu dua entiti yang berbeza yang dikawal oleh Yahudi.

Steven Gan (Malaysiakini), Syed Azman (PAS), Tian Chua (PKR) dan Teresa Kok (DAP), dalam program World Movement for Democracy (WMD) anjuran NED di Turki

Malaysiakini dan SUARAM ibarat dua organisasi adik beradik yang didalangi beberapa individu antaranya, Premesh Chandran, Tian Chua, Elizabeth Wong, Sivarasa Rasiah, Cynthia Gabriel dan lain-lain.

Aktivis-aktivis SUARAM seperti Chang Lih Kang, S. Aruchelvan menjadi calon PKR pilihanraya umum ke-12.

Soros dan Tian Chua

Susan Loone, ketika itu masih lagi menjadi wartawan Malaysiakini disebut-sebut menjadi calon PKR pada tahun 2004, namun beliau menarik diri saat-saat akhir dengan menyertai satu organisasi hak asasi yang berpengkalan di Bangkok,

Manakala Arfa’eza A. Aziz, wartawan Malaysiakini dilantik sebagai Setiausaha Akhbar Menteri Besar Selangor, selepas PKR menguasai negeri itu.

Baca laporan selengkapnya, klik di sini

Tian Chua, Elizabeth Wong, Stevan Gan dan Premesh Chandran adalah ‘empat sekawan’ yang berasal dari aktivis pelajar Australia yang pro-demokrasi dan hak asasi manusia.

Gelombang ‘reformasi’ yang dicetuskan oleh Anwar Ibrahim pada tahun 1998 berlandaskan ‘keadilan’, ‘demokrasi’ dan ‘hak asasi’ mendekatkan ‘empat sekawan’ itu untuk menyokong perjuangan Parti Keadilan.

Pada peringkat awal penubuhan Malaysiakini pada tahun 1999 (klik sini) empat sekawan itu (Tian, Elizabeth, Stevan dan Pramesh) terlibat sama dalam mesyuarat membangunkan sebuah akhbar internet yang memperjuangkan ‘justice, human rights, democracy, freedom of speech dan good governance’ yang akhirnya dijelmakan sebagai Malaysiakini.com.

Setelah Malaysiakini ditubuhkan secara rasmi, Stevan Gan menjadi Ketua Pengarang dan Pramesh Chandran mengendalikan pengurusan kewangan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Klik di sini

Manakala Tian Chua dan Elizabeth pula memilih pendekatan pemain di sebalik tabir portal internet itu serta lebih menonjol dalam NGO yang memperjuangkan hak asasi.

Sivarasa Rasiah, Stevan Gan (Malaysiakini) dan Tian Chua dalam program ARDA

Tian-Elizabeth bergerak bersama, termasuk tinggal serumah di Bukit Gasing dalam menggerakkan NGO yang dinamakan HAKAM (Hak Asasi Manusia), SUARAM dan ARDA (Alliance for Reform and Democracy in Asia). Klik di sini

Yang menyatukan Tian, Eliz, Stevan dan Pramesh adalah mereka bergerak melalui sumber penaja yang sama iaitu disponsor oleh Open Society Institute (OSI) kepunyaan Yahudi bernama George Soros.Klik di sini dan di sini

Bermakna NED dan OSI saling bantu membantu untuk mencapai matlamat yang sama.

Selain Malaysiakini mendapat bantuan NED, laporan Janet Steele, The International Journal of Press/Politics 2009; 14; 91 bertajuk “Professionalism Online: How Malaysiakini Challenges Authoritarianism”, (klik di sini) menyebut Malaysiakini juga mendapat tajaan George Soros melalui Open Society Institute yang turut menaja Southeast Asia Press Alliance (SEAPA) dan Media Development Loan Fund (MDLF).

11 Responses to “Awasi Rangkaian Operasi Anwar !”

 1. rimau

  Jun 03. 2011

  BAGI PENYOKONG KAFIR DAN BUKAN MELAYU, ANWAR IS A TROJAN HORSE, UNTUK MENCAPAI CITA-CITA MEREKA.
  MATALAMAT MEREKA AKAN MENGHALALKAN CARA. BAGI ANWAR ASAL DIA JADI PM AT ALL COST. HE IS A MODERN DAY “SANG RAJUNA TAPA” YANG DIKATAKAN SUAMI ISTERI MENJADI BATU KERANA DERHAKA.
  PAS ADALAH PARTI YANG DIPIMPIN OLIH ULAMA BODOH DAN TAKSUB DAN KINI TERPERANGKAP DIADALM PERMAINAN LICIK ANWAR DAN AL-KAFIRIN/NON MALAY.
  HANYA UMNO DAN GOLONGAN SEPERTI KITA YANG MERUPAKAN PEJUANG MELAYU/ISLAM YANG MASIH TINGGAL…
  SAUDARKU SEKELIAN…SELAMAT BERJUANG!!!!!!!!

  Reply to this comment
  • rimau

   Jun 03. 2011

   APA SEKALIPUN, ANWAR AND GANG IS RUNNING A LOSING BATTLE. TAPI KITA TIDAK BOLIH LUPA..
   INGATLAH PERISTIWA UHUD…TENTERA ISLAM HAMPIR KALAH DIAMBANG KEMENANGAN…
   ANWAR AND GANG TERMASUK PAS ADALAH UMPAMA TENTERA MUSYRIKIN MAKKAH. MEREKA MESTI KITA KALAHKAN…PERJUANGAN MENENTANG MEREKA ADALAH ‘JIHAD’…

   Reply to this comment
   • rimau

    Jun 03. 2011

    INGAT PESANKU:
    BAGI YAHUDI PULA. MENGUASAI MALAYSIA, BERERTI MENGUASAI ISLAM DISELURUH NUSANTARA KERANA TANAH MELAYU ADALAH BENTENG PERTAHANAN TERAKHIR MELAYU/ ISLAM (MELAYU ditanah melayu IS BUILT IN TO BE A MUSLIM, so to speak)
    ARAB DAN MUSLIM LAIN BOLIH DIBELI DENGAN MUDAH….MEREKA JUDA DGN MUDAH BOLIH BERTUKAR AGAMA. DILEBANON MISALNYa 50% ARAB ADALAH KRISTIAN.
    MELAYU JGN MUDAH LUPA SEJARAH…

    Reply to this comment
    • rimau

     Jun 03. 2011

     IT TOOK 600 YEARS FOR THE KAFIR TO GET RID OF THE ISLAMIC FAITH IN THE MALAY OF TANAH MELAYU WITH NO SUCCESS. THEY DID THAT IN THE PHILIPHINES AND PART OF INDONESIA.
     NOW THEY HAVE A MAN IN THE FORM OF ANWAR IBRAHIM AND HIS NETWORK OF DECEIT.
     SO MY FELLOW MALAY, BEWARE AND BE WARNED!!!!!!!

     Reply to this comment
     • for fun

      Jun 03. 2011

      sial kamu..pemfitnah!!!jahanam kamu di neraka!! shit!!

     • Man dozer

      Jun 03. 2011

      for fun, apa yang hang jeritkan ni? Itu aje ke yang mampu, he.. hee.kesian dah terkedu dan jalan paling mudah maki-hamunlah.

     • rimau

      Jun 03. 2011

      AKHIRNYA YAHUDI MENEMUI SOMEONE IN ANWAR FOR THE SIMPLE REASONS:
      1. DIA SEORANG “PEJUANG” ISLAM YANG DINAMIK PADA MULANYA. IMEJ INI TELAH TERTANAM DIDALAM PERCEPTION ORANG MELAYU TERMASUK GOLONGAN ULAMA. MAKA AMAT BAIK SEKALI DIA DIJADIKAN UMPAN (DECOY). INI TERBUKTI SEKARANG DIMANA UJUDNYA PENGIKUT TEGARNYA YANG TIDAK AKAN DAPAT MELIHAT REALITI SAMA SEKALI.
      2. PADA MASA YANG SAMA MEREKA MENGAMBIL KESEMPATAN DIATAS DUA KELEMAHANNYA PULA:
      2.1. DIA RUPANYA SEORANG MANUSIA YANG CINTAKAN DUNIA DAN WANG. BERI DIA DUNIA DAN WANG, MAKA DIA AKAN BEKERJA UNTUK AGENDA YAHUDI.
      2.2 DIA SEORANG PELIWAT DAN PENZINA (BISEKSUAL) YANG BOLIH DIBELI DEMI KEPUASAN NAFSUNYA.

     • rimau

      Jun 03. 2011

      PENYOKONG TEGAR ANWAR TERMASUK GOLONGAN ULAMA AKAN MENGATAKAN INI SEMUA FITNAH. MAKA BERIKANLAH WALAU SATU HUJJAH BAHAWA APA YANG AKU KATAKAN DISINI ADALAH FITNAH.
      SETAKAT MENGATAKAN “INI ADALAH FITNAH”…ORANG MUSYRIKIN MAKKAH PUN DEMIKIAN,
      BILA DIDATANGKAN BUKTI YANG DIMINTA, BERKATALAH MEREKA:
      “SESUNGGUHNYA INI ADALAH SIHIR YANG NYATA”
      OK WAHAI PENYOKONG TEGAR, BERIKAN HUJJAHMU DISINI UTK MEMBUKTIKAN APA YANG DIUTARAKAN DIPOSTING INI JUGA KOMENKU ADALAH FITNAH.

     • pintit

      Jun 03. 2011

      hoi for fun! kenapa awak ni ha? dah gile ke? mentang-mentanglah aku dah lama tak masuk blog ini pandai pula awak jadi pembangkang disini ye…lu tau tak bro for fun, hanya aku saja yang patut membangkang di sini engkau tak layak wahai bro for fun!!!

 2. Spin1001

  Jun 03. 2011

  tepat sekali penulisan AIDC… anwar semakin tak relevan… tapi itu tak penting bagi puak yahudi… mereka bijak menggunakan orang dalam pencapaian objectif mereka… walaupun anwar mati sekali pun, memang sudah ader bloodline lain yang akan menggantinya… kita kena terus memantau dan cantas terus mereka ini sampai ke akar umbinya…

  Reply to this comment
 3. Apai

  Jun 03. 2011

  Org macam Anuar sememangnya akan mencari penyokong tanpa henti untuk menutup kecurangan yg dia lakukan. Jangan semua generasi muda boleh digula2kan utk menyokong beliau kerana mereka kebanyakannya telah berpelajaran dan situasi sebenar perlu diterangkan kpd mereka supaya tidak terpedaya dgn putar belit Anuar. Beliau mempengaruhi organisasi tetapi beliau jangan lupa berhadapan rakyat keseluruhannya. Kerajaan mempunyai jentera utk menyampaikan segala tomahan yg dilontarkan oleh Anuar. Kakitangan kerajaan pun tidak menyokong spt tahun 1998. Anuar dan organisasinya akan ditentang habis2an kerana majoriti penyokong kuat Anuar adalah bangsa2 yg nak ambil kesempatan. Lain ulu lain parang, lain dulu lain sekarang.

  Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE