Kalimah Allah – Bible BM : Apa Autoriti Anwar Janji Dengan Archbishop Jerusalem, Israel ?


AIDCNews – 25/04/11 – Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam ceramahnya di Miri, Sarawak pada 8 April 2011 mengakui beliau banyak berunding dengan Arbishop-Arbishop luar negara, termasuk Sepanyol, Jerman dan Jerusalem, Israel berkaitan dengan kalimah Allah.

“Bila orang tanya mengenai isu Allah, saya kata, muslim tiada sebab untuk nafikan, nafikan (penggunaan kalimah itu) kepada sesiapa (khususnya penganut Kristian).

“Arbishop Jerusalem, nama Arbishop Jerusalam Atallah Hanna, Kristian. Tapi kalau (dia) datang ke Kuala Lumpur, kena tukar nama dia..Ata ul God Hanna. Sebab tak boleh”, kata Anwar yang memperlekehkan usaha Majlis Agama Malaysia yang mengharamkan penggunaan kalimah Allah kepada penganut Kristian.

“Siapa nama Nabi kami, Muhammad. Siapa nama ayah dia, Abdullah. Nama Allah itu, 70 tahun sebelum Nabi (Muhamad) jadi Rasul…sebelum Islam nama Allah (telah) digunakan.

“Jadi, siapa kita hari ini hendak menafikan penggunaan kalimah Allah (kepada penganut Kristian) ?”, katanya.

Atallah Hanna (kiri), Archbishop dari JerusalemSelain dari Kalimah Allah, Anwar juga turut bersetuju Bible diterjemah ke dalam Bahasa Melayu.

“Kitab Injil…Bible. Kita kata, oleh kerana isu Allah dibolehkan, (maka) kitab Injil (juga) boleh.

“Apa hak kita nak halang. Oh..tak boleh (Bible) dalam Bahasa Melayu. Kemudian, dok promosi Bahasa Malaysia. Berapa tahun merdeka. 50 tahun. BN, 50 tahun merdeka, awak tidak boleh selesaikan masalah isu yang simple berdasarkan bahasa, Kalimah Allah, awak masih berkompromi ikut negeri, ikut politik.

“Saya beritahu awak, jangan percayakan mereka (BN)..kepimpinan parti tidak boleh menyelesaikan perkataan God dan Allah. Mereka tidak boleh dipercayai..” katanya lagi.

Pendedahan Bishop Philip Lok Berkenaan Janji Anwar

Pada 10 Januari 2010, semasa Anwar melawat Gereja Luther, Petaling Jaya, beliau sekali lagi dituntut supaya memperteguhkan janjinya untuk mempertahankan kalimah Allah kepada penganut Kristian.

Dalam ucapan alu-aluan Bishop Philip Lok, beliau meminta Anwar mempertahankan hak penggunaan nama Allah kepada Kristian, kerana beliau tahu Anwar mampu melakukannya berdasarkan pengaruhnya yang kuat dalam parti Islam.

Anwar Ibrahim Program Common Word (dialog Kristian-Muslim), Universiti Georgetown, Amerika Syarikat. Perhatikan logo bertanda bulat yang merupakan logo Jesuit (Persatuan Jesus Sedunia). Adakah Anwar telah dikaderkan menjadi hamba kepada Jesuit ?


Menurutnya Anwar perlu memperteguhkan sikapnya untuk menyokong penggunaan nama Allah dikalangan penganut kristian sebagai memenuhi janji yang telah dilakukan oleh Anwar semasa dialog Kristian-Muslim di University Georgetown Amerika Syarikat, pada Oktober tahun itu.

Dalam dialog di Amerika Syarikat itu, Anwar telah berbincang dan berjanji dengan Bishop Lutheran dari Jerusalem, Israel bernama Biskop Munib Younan untuk membenarkan kalimah Allah kepada Kristian.

Menurut Bishop Philip Lok, ekoran janji Anwar itu, Bishop Younan telah menghantar surat kepada seluruh gereja Lutheran Malaysia dan Singapura untuk mendesak Anwar menunaikan janjinya untuk memberikan kalimah Allah kepada penganut Kristian di Malaysia.

Dari kiri; Bishop Phillip Lok dari Lutheran Church di Malaysia & Singapore; Bishop Ng Moon Hing dari Anglican (no 3 dari kiri), Rev. Dr. Eu Hong Seng, Naib Pengerusi the Christian Federation of Malaysia (CFM); Anwar Ibrahim dan Father Thomas Phillips dari gereja Roman Khatolik, Petaling Jaya(paling kanan)


Sebaik sahaja selesai perjumpaan dengan paderi dan aktivis Kristian di Petaling Jaya itu, Anwar telah mengemukakan kenyataan media dalam bahasa Inggeris di Luther Centre (Dataran Gereja Luther) yang antara lain mendesak pihak kerajaan memperteguhkan kebebasan beragama seperti yang termaktub dalam Artikel 11, Perlembagaan Negara. Klik di sini

30 Responses to “Kalimah Allah – Bible BM : Apa Autoriti Anwar Janji Dengan Archbishop Jerusalem, Israel ?”

 1. Arienymous

  Feb 11. 2012

  kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Politik Anwar adalah politik membalas dendam politik menyelamatkan diri. Ya benar Allah itu hakikatnya tuhan semua manusia. Cuma umat kristian TIDAK LAYAK menggunakan nama Allah kerana pada asasnya PAULUS pencipta agama kristian yang “mereka-reka” cerita “tuhan” mewahyukan bahawa dirinya adalah nabi baru(palsu) lalu mengarahkan agar “Jesus” disalib sebagai penebus dosa umat kristian. Paulus ini jelas lagi maha terang dirinya memang “Anti Ajaran Jesus” yang disampaikan oleh Allah melalui wahyu.. Jadi adakah layak “agama palsu” rekaan Paulus ini bertuhankan Allah?? Sedangkan mereka anti ajaran nabi Allah! Jadi kristian perlu kekalkan apa yg ada pada bible mereka, sebab tak jumpa dlm bible perkataan Allah. Terjemahkan bible : Jesus memanggil tuhan sebagai “Bapa”(bahasa sastra kuno israel membawa erti God).. Kalau kristian ingin menggunakan nama Allah boleh dengan syarat mengakui Allah Esa tidak mempunyai anak! Negara arab pun ingin mencontohi Malaysia, maka layaklah orang Malaysia tak kira parti mempertahankan nama Allah. Ehem kalau di negara arab tak kisah bangsanya murtad, so takkan kita nak ikut juga kot.. Blub blub..

  Reply to this comment
 2. puteradesa

  Apr 27. 2011

  A.w.w. handai dan taulan. Senang aje kita tanya si Anwar tu. Orang Kristian ada trinity atau tiga tuhan, jadi tuhan mereka yg mana satu nak gunakan istilah yg disokongnya tu: Jesus, Holy Spirit atau Father? Anwar tu sendiri tak faham soal bukan saja agama Islam tapi juga agama Kristian, jadi toksaklah melalut nak tunjuk pandai….. nanti makin banyak balak dan laknat yg timpa diri sendiri. Salam.

  Reply to this comment
 3. Mae

  Apr 26. 2011

  Countries create border with each other. We need a a good border in respect of religious followers. For centuries, the border about the use of Islamic terms has been established, in writing or not. Let the border remains. Siapa yang menjolok sarang tebuan ?

  Reply to this comment
 4. Angela

  Apr 26. 2011

  The Melayu ni suka duduk bawah tempurong, dok sama puak-puak sendiri, sebab itu mereka terus melenting. Puak-puak PAS ni pun sebenarnya tak setuju dengan penggunaan nama Allah ini oleh Kristian di Malaysia, tetapi disebabkan kepentingan politik mereka pun pusing 180 darjah.

  Melayu memang tidak berpendirian, mereka macam lalang. Saya tidak setuju, tapi saya cakap secara “gentleman”, dan tidak semestinya tidak setuju itu akan membawa kepada perkara yang buruk. Yang penting adalah cara, kita boleh kata kita tidak setuju secara terus terang, kita jelaskan pendirian kita dengan tegas dan jelas, dan ini bukan bererti pergaduhan dan perpecahan. Masing-masing ada kepercayaan masing-masing, it is not wrong to defend your own faith until others will accept your stand AND TRULY RESPECT YOU!

  Tapi janganlah jadi macam lalang dan mengada-ngada, sebab nak undi OK lah I sangat setuju dan sokong you 100% kata juak-juak PAS kepada orang Kristian. Itu tanda orang tidak berpendirian. I can tell my pendirian openly to the Christians, and yet I make good friends with the Christians.

  Kat Jerusalem tu banyak mazhab-mazhab kristian, bermacam-macam: Syrian Orthodox, Armenian, Russian Orthodox, Greek Orthodox (ni si Attalah Hanna punya church lah), Latin, Catholic, Anglican, Lutheran macam-macam sheikh. Ramai bishop, paderi etc di sana tu orang Arab, nama Arab, tak heran sheikh! Kita cakap assalamualaikum mereka jawab sheikh…

  Dan di sana umat Kristian termasuk ramai Arab yang namanya pun sama dengan nama-nama orang Islam. Dan sesetengah mereka amat mirip kepada orang Islam. Orang Coptic (Qibti) di Mesir pun pakai jubah dan kopiah sebijik masam orang Islam, dan mereka sembahyang pun sebijik macam orang Islam.

  Kalau kita sudah banyak mengembara, kita akan dapati ini semua lumrah alam. Semua ini wujud dan intermingle di dunia Arab termasuk di Palestin. Kita mungkin akan rasa pelik kalau kita berada di sana kerana fahaman sempit kita terhadap Islam seperti yang diamalkan di Malaysia. Dan di banyak negara Islam, kita boleh lihat orang bersolat di mana-mana, di tepi jalan sebagainya. Di New York pun kita boleh jumpa orang Arab yang solat di kaki lima. Kita kat sini cuma tahu Islam ala Melayu!

  Kalau ke Mekah tak usah cerita lah, ada macam-macam style lah, sembahyang pun ada macam-macam. So kalau kita kata kitalah yang betul, kitalah yang perfect, kenapa bila sampai sana kita tak boleh nak guna mazhab Shafi’e sahaja?

  The Malay Islam is a unique phenomenon worthy of in-depth study. The Islam of the Malays is unique to the Malays, sebab itu Malays the disamakan dengan Islam Melayu, jadi kalau orang masuk Islam akan dikatakan MASUK MELAYU. Tak pernah saya dengar orang masuk Islam dipanggil MASUK ARAB kat Timur Tengah.

  Anwar pulak fikir dia sudah terlalu exposed, dan dia ni bukan lagi macam Melayu-Melayu ni yang katak bawah tempurong, dia ingat sudah international lah, sebab itu dia suka merepek kat Malaysia nak tunjuk dia tera. Sebab tu bila kalah di Sarawak dia terus pergi ke London. Jadi dia fikir dunia international tu adalah natural habitat dia, dan dia lebih tinggi daripada si bendul-bendul bahalol di Malaysia. Jadi bila sudah kalah, dia akan sibuk ke sana mari dengan agenda international di mana dia dapat semangat kerana dealing with higher matters. Itulah Anwar sebenarnya, creating his own world to keep him aloft from Malaysian reality. Ini juga bermakna dia tidak ada kesedaran rohaniyah, dia tidak tahu erti kewujudan hakiki, he lives in this alam dunya yang ilusi ini, tetapi he needs to prove his own existence through the affirmation of others. Sebab itu he needs all the support to affirm his own existence. He does not know the science of the nafs, and the science of the self. Kenali diri baru kenal Allah. He knows only the alam dunya yang sebenarnya (hakikatnya) tidak wujud, hanya satu persada kewujudan yang diciptakan Illahi buat sementara waktu.

  The Jerusalem agenda ni memang sudah lama wujud, dan perebutan ke atas Jerusalem ni sudah lama wujud. Anwar is doing his bidding for some higher church authorities, so he must deal with the Council of Churches, dan terutama sekali Vatican, dan of course… the Jesuits!

  Jerusalem ….. the site for the THIRD TEMPLE. Tapi tak boleh dibina Third Temple ni kalau tidak dimusnahkan Al Aqsa. Tu bangunan lapan segi dengan kubah emas tu bukan Al Aqsa, tetapi Masjid Omar atau Dome of the Rock – Qubbah al Sakhrah….. ramai orang Islam ingat itulah Al Aqsa! Jadi sebagai kompromi kepada umat Islam, Qubbah al-Sakhrah akan dikekalkan, manakala Al Aqsa akan dimusnahkan bagi tujuan membina The Third Temple oleh CHRISTIAN ZIONISTS (bukan Yahudi Zionis!). Sebab itulah the Protocols of the Elders of Zion bukan ditulis oleh Yahudi, tetapi oleh Christian Zionists. (not many people know the difference).

  Sebenarnya, THIS IS THE REAL AGENDA! And Anwar is playing the game!

  Reply to this comment
  • Nenek Pak Udin

   Apr 26. 2011

   Sangat setuju dengan penulisan di atas, Angela. Pemahaman awak tidak jauh bezanya dengan pemahaman saya. Alhamdulillah.

   p.s: Umat Islam di luar sana, bangkitlah!

   Reply to this comment
  • Kura-kura Inside Perahu

   Apr 26. 2011

   PEDDLING THE NAZI JEW AGENDA OF MUD-SLINGING (casting malicious slurs/’penghinaan jahat’ – on an opponent) MUSLIMS IN EVERY WAY POSSIBLE;

   Jews and Christian ‘Zionists’ together spreading xenophobia and Islamophobia; what have the Muslims done to the Jews and Christians; are the Muslims invading, occupying and systematically destroying some Jewistan or Christianistan or is vice versa ?

   By commiting that such propaganda – Apakah maksud tersirat mereka yang sebenar ????

   Damn him !

   He are willing to damage the harmony that has long existed in Malaysia in order to meet his overlord dream..

   Indeed you are certainly a loyal DOG Anuar ..

   ————–

   Christian Zionism

   Christian Zionism can be defined as Christian support for the Zionist cause — the return of the Jewish people to its biblical homeland in Israel. It is a belief among some Christians that the return of Jews to Israel is in line with a biblical prophecy, and is necessary for Jesus to return to Earth as its king.

   These Christians are partly motivated by the writings of the Bible and the words of the prophets. However, they are also driven to support Israel because they wish to “repay the debt of gratitude to the Jewish people for providing Christ and the other fundamentals of their faith,” and to support a political ally, according to David Brog, author Standing With Israel: Why Christians Support the Jewish State.

   Reply to this comment
 5. Angela

  Apr 25. 2011

  This is not about religion, it is about politics in the name of religion. It was a non-issue before, Malaysians lived in peace without hurting others through religion. Anwar politicized the issue for his own political gains, to gain support from Christians and East Malaysians especially in his bid to win Sarawak. Some Muslims over react!

  The East Malaysians have used the Al Kitab published by The Bible Society of Malaysia (BSM), I secured a copy to see it for myself, printed/published by BSM, Damansara Kim, Petaling Jaya. The word for God is TUHAN, and beside that the word of Allah is also used. In other places the word is “TUHAN Allah”. Nama “Elohim” juga diterjemah sebagai Allah. Nama “Jehovah” juga diterjemah sebagai Allah.

  It is no use to debate or to declare a religious war on the issue because this will not bring any benefit to all. It is a belief, faith, and it is not about Allah, it is about a name. I agree with the Muslims, but is it wise to fight over the issue?

  This is where we have to use our wisdom. Fighting over the issue will not make anyone so right. This is not an easy matter to deal with, and the Christian will insist that they have the right to the name based own their own belief and commitment. Fighting the Christians over the issue will not solve any problem.

  There has to be a compromise. Even the Prophet made compromises with the Quraysh. At this stage it is impossible to stop the Christians to use the name.

  This problem has a very very long history. Muslims do not have to be afraid on the issue because their iman will not be shaken if they have the right aqidah. This is a challenge to Muslims so that they have sound knowledge in their religion and so that this issue will not weaken their aqidah.

  Many Muslims have converted to Christianity even without the use of the name Allah in the Bible. This is happening all over the world and Muslims must admit this. At the same time many Christians have accepted Islam even in the West. This is also very well documented.

  Allah Guides whom He Wills.

  For Christians, they should also respect the views of Muslims in Malaysia and they must do something to correct the situation. So both sides must sit down and agree.

  If you go to kedai loteri or kedai arak, or the non-halal section in the super market, you can see the notice which says that these are not for Muslims. Even in Thailand which is popular with Arab tourists they put notice everywhere to tell the Arab Muslims what are haram for them.

  Thus, in the case of the Malay Bible, it would be wise that there is a declaration inside the book on the Christian context for the Allah name, and that this is not meant for Muslim readers. Muslims on the other hand are not to believe in the Bible, and not encouraged to read it if they feel that it is offensive, or that they disagree with the way the Christians use the name Allah.

  Otherwise, we may create religious tension, and this is EXACTLY WHAT THE PEMBANGKANG WANTS! The PAS party themselves side with the Christians! (only for political reasons)

  And as far as we are concerned, the PM has discussed the matter with the Christians.

  I am asking the Muslims, do you think Allah will agree with you by creating tension and probably bloodshed over His Name?

  Allah, the Al Rahman, He Guides whom He Wills. There are former Christians e.g. Yusha Evans, who found Islam in the Bible! So who knows that the Allah name will even lead some sincere Christians to Islam?

  If in doubt, refer the the Qur’an, here it says:

  Al Maidah 114-118

  5:114 – Said Jesus, the son of Mary, “O Allah , our Lord, send down to us a table [spread with food] from the heaven to be for us a festival for the first of us and the last of us and a sign from You. And provide for us, and You are the best of providers.” [NOTE: THE LAST OF US!!!!! MEANING…. THE PRESENT TIME]

  5:115 – Allah said, “Indeed, I will sent it down to you, but whoever disbelieves afterwards from among you – then indeed will I punish him with a punishment by which I have not punished anyone among the worlds.”

  5:116 – And [beware the Day] when Allah will say, “O Jesus, Son of Mary, did you say to the people, ‘Take me and my mother as deities besides Allah ?'” He will say, “Exalted are You! It was not for me to say that to which I have no right. If I had said it, You would have known it. You know what is within myself, and I do not know what is within Yourself. Indeed, it is You who is Knower of the unseen.

  5:117 – I said not to them except what You commanded me – to worship Allah , my Lord and your Lord. And I was a witness over them as long as I was among them; but when You took me up, You were the Observer over them, and You are, over all things, Witness.
  5-118 – If You should punish them – indeed they are Your servants; but if You forgive them – indeed it is You who is the Exalted in Might, the Wise. [NOTE: IF YOU TO FORGIVE THEM….. ]

  May Allah have mercy on all Christians whom Jesus had asked Allah concerning them. Muslim can say that Christians may have done this out of ignorance, so it the Muslim’s duty to invite the Christians to Islam, and not to quarrel over matters which the Christians are ignorant of (i.e. from the Muslim point of view).

  THE QUESTION IS – HAVE MUSLIMS REALLY DONE THEIR DAKWAH? HOW CAN CHRISTIANS ACCEPT MUSLIMS WHEN THE MUSLIMS ALWAYS QUARREL AMONG THEMSELVES AND SHOW BAD EXAMPLES TO OTHERS?

  As for PAS, their support on the issue is not purely religious, but rather political.

  I hope people of all faiths will live in peace and harmony in our beautiful country. Salam.

  NOTE: ABDULLAH MUNSHI BEKERJA DENGAN MISSIONARY DAN TELAH MENTERJEMAHKAN BIBLE KE BAHASA MELAYU SEJAK LAMA DULU.

  Reply to this comment
  • Tortoise

   Apr 25. 2011

   Only just one issue that I want to brought up :

   Based on excuse – Muslim should compromise and tolerate towards christianity followers..

   The issue is, although the usage of Allah word permitted to them – for example such as in Indonesia and Egypt – why ?? conflict between these two religion followers often happening until sacrifice many life, Church and Mosque between two dispute parties ???

   What else that is not enough ???

   What else that they wanted ??

   And as replying on that issue – finally – all muslim around the globe were blamed.

   Yup !! – for sure we could see how exquisite and expensive trade-off price that need to be paid for these kind of tolerance….kan ???

   Reply to this comment
   • Ben 10

    Apr 27. 2011

    Ever wondered what happened to ancient Greece? Its culture, beliefs, books? Ever thought about why so many Greek temples and buildings lie in ruins? The pages here will inform you about these and other –

    Things They Don’t Tell You about Christianity..

    http://freetruth.50webs.org/Index.htm

    Reply to this comment
  • Dustindwind

   Apr 26. 2011

   Angela, you’re such a wonderful person… very reasonable and accomodative. You’ve gone to the very basics of this beautiful religion – Islam.. the religion of peace. I generally agree with your observations, but I’ve some reservations over some. The inconcurrency is over the suggestion that we leave this matter of using Allah’s name aside as a compromise… meaning let them use that name if they wish to. Some may not understand the reason if the importance of this, but to me it is the whole motive of why they want to use this whereas they could use God or other names, if they wish to. It is a form of provocation to the Muslims as I see it. And, if they are really sincere… why not just drop this which is sensitive to us. The key thing is that it may lead to confusion to younger Muslims. I recalled my journey as a young Muslim seeking the truth in my youth. It was filled with distraughts before finding my way to Islam due to writings by Christians that caused lots of confusion… writings made in such a way that it appeared as the truth! As such do not underestimate the implications and repercussions of the use of this name by the Christians. On the other hand, why not replace the English Bible with the word Allah in all of them????

   Reply to this comment
   • Angela

    Apr 27. 2011

    Dear Friend,

    I for once never say we that we let them use the name if they wish. We never agree with them, we are in a catch22 situation, a dilemma, we are trapped and definitely provoked, but we have to be very careful with our actions because irrational reaction will bring about detrimental impacts on Muslims in general. I stated clearly that we must first voice our disagreement over the issue with the Christians and make our stand very very clear. But direct confrontation is very unwise because this is WHAT THE KUFFAR WANT! So, we give the Christians the conditions, on our terms, on how they should use the name if the Christians insist. Even the Prophet s.a.w was a real strategist, he did not make blunders when dealing with the kuffar, at times the Prophet s.a.w. gave in to their demands, but this does not mean defeat. I know too well that we cannot compromise on the issue, but in a world that we live now, we are too outnumbered to take a more drastic action without causing harm to Muslims. But this is far better than doing nothing, or by simply going rampage (this is what the kuffar is too happy to see because this fits well with their understanding of Muslims attitude and behavior).

    Muslims have been provoked, true, but how we should react? If we cannot react in the proper manner as it should be i.e. to be very stern (depending how strong we are politically etc), then we have to use other means, like giving the the CONDITIONS as I mentioned above. Kalau kita terlalu lemah, and we cannot use our hands, then WE USE OUR HEARTS. This is what the Prophet s.a.w. said. Do you thing we Muslims here are that powerful? Just think!

    And in Surah Al Kahfi verse 4, it is clearly said that we SHOULD WARN THE NASARA about the matter. The problem is, PAS, the supposed champions of Islam here takes the Christian approach i.e. by giving the other cheek. PAS do not even warn the Christians as enjoined in the above verse.

    So, we can warn the Christians in a wise way so as not to sacrifice the Muslim interests. That is why I suggest that the Malay Bible (which is already published and in wide circulation!) must have a declaration about the condition of the use of Allah name, and this does not mean we Muslims agree with the use of the name. The declaration simply says that the word Allah used in the Bible does not conform to the Islamic aqidah. So the weak young Muslims will understand that the name is use in the Bible does not have the same meaning and context as in Islam. Personally, I do not agree on the use of the name in the Bible, but for the sake of the safety of the greater part of the ummah, we have to use this approach. We cannot allow suicidal reaction from the ANGRY MOB! In fact this is what the provocation is meant for, to make the Muslim mob go crazy, and then there will be excuse for the Christian superpowers to intervene. I am not saying that we are afraid, no. I am willing even to die in a jihad if need to if it is justified. But I do not agree on suicidal decisions and suicidal actions.

    Strategy, yes, strategy! Even the Prophet said: War is Strategy! Right?

    You can go and debate with the Christians on the matter, they will not move an inch, because this is their belief. As to confusion to younger Muslims, this is the problem of Muslims who have failed to teach the younger generation the real nature, beauty and greatness of Islam. We teach the young people about FEAR and DOSA and hukum-hakam and hukuman-hukuman, so the young kids can drift away from such a strict and fearful religion. But in Islam, there is a great emphasis on LOVE. So, the Christians have exploited the LOVE, and they steal our children away because we SCARE the kids, and they, the very young and tender kids… NEED LOVE.

    So Muslims, teach them love as taught by the Prophet. Otherwise the Christian missionaries will win the hearts of our children! Don’t blame the Christians 100%, the fault is partly ON US MUSLIMS!

    The basis for Islam is the Shahadah. If we understand the Shahadah, then no other affirmation of Truth can enter the heart of Muslims except La ilaha illAllah, Muhammadan Rasulullah. They will not be threatened by Malay Bible, or Christian love, or earthly rewards of any form. Be steadfast oh Muslims, be steadfast – THE WORLD IS A TEST! You think you have a free ticket to Heaven!

    Reply to this comment
 6. ma$$

  Apr 25. 2011

  anwar sold his own religion for politics. Siapa anwar untuk membenarkan kalimah Allah kepada Kristian. Kebebasan beragama tak bermaksud hijack agama orang lain untuk kepentingan agama sendiri. The christians in malaysia are truly confused and lost with regards to their own God. Even, lack the name for their own deity. And had to use other religion’s. Shame on them for stooping that low. Shame. Shame.

  Reply to this comment
  • majid

   Apr 25. 2011

   My all frenzs not only his own religion but also our country just for his political benefits. Dear all his followers esp. muslim please open your eyes wider n thinkkkkkkkkkk wisely before its too late.

   Reply to this comment
 7. Ibnu

  Apr 25. 2011

  PAS dayus….sanggup biarkan Anwar hina Islam

  Reply to this comment
  • majid

   Apr 25. 2011

   Mana pemimpin2 ulama PAS mengapa berdiam diri? Ayuh bangun dari lamunan nak jadi pemimpin negara jgn nak gila kan kuasa mertabat islam tergadaiiiiiii.

   Reply to this comment
 8. Nenek Pak Udin

  Apr 25. 2011

  http://www.islam.gov.my/sites/default/files/hujah_tolak_guna_allah_oleh_kristian.pdf

  Aku sengaja pautkan link ni. Asalnya datang daripada pengkomen yang bernama ‘Kura-kura’. Credits to him. Buat mereka yang tak paham-paham lagi tu, bacalah puas-puas. Kata mengaku pandai.

  Reply to this comment
 9. pikir la sikit

  Apr 25. 2011

  Kalau betul ikhlas nak guna kalimah Allah dalam bible, kenapa perlu dapatkan persetujuan & sokongan Anwar pula? Kenapa x terus guna di dalam bible yang berbahasa inggeris, mandarin, tamil, jepun, yahudi, jerman dll yang selain dari bible berbahasa Melayu?

  Reply to this comment
  • malas nak pikir

   Apr 25. 2011

   Betul tu, kenapa mesti guna bible dalam bahasa melayu? Kalau baca blog puak2 haram ni semua dalam Bahasa Inggeris.

   Reply to this comment
  • Kura-kura Inside Perahu

   Apr 25. 2011

   Biasalah tu – mubaligh2 kristian dan mubaligh ‘isle’ nih memang terkenal dengan peningnya – kalau dia dan sekutunya mahu menggunakan alasan tersebut, sepatutnya mereka – kalau di India, mereka akan tafsirkan god tu sebagai Brahman, kalo kat Israel lak mereka akan tafsirkan god tu sebagai elohim, sekiranya mereka bertemu dengan penganut agama yang menyembah Iblis – mereka akan tafsirkan god tu sebagai IBLIS dan kalo di tibet lak dia orang akan tafsirkan God tu sebagai Budha.. tak gi tu ??

   (Buddhism – “spiritual philosophy” – The Buddha explicitly/’dengan jelas’ rejects/’menolak’ a creator/’Kuwujudan pencipta’ – denies endorsing any views on creation and states that questions on the origin of the world are worthless)

   Kalau agama Islam – memang satu dunia mengakui dan mengetahui bahawa GOD bagi penganut agama Islam itu adalah ALLAH S.W.T. Tetapi apa yang lucu, tafsiran GOD bagi penganut agama Kristian pula adalah pelbagai – Dinamik lah katakan..

   Heheheheh.. apa nak jadi lah… sanggup puak2 PAS dan sekutunya itu melihat nama ALLAH disyirikkan hanya semata-mata demi kepentingan agenda politik mereka yang tah ape2 entah tu – walhal ALLAH secara personal telah menuntut dan mengingatkan penganutnya agamanya agar dakwah harus diberikan kepada penganut2 agama ini agar tidak berterusan mensyirik kan nya..

   Lantak korang lah PAKATAN…

   Reply to this comment
  • Politicalamity9

   Apr 25. 2011

   betul tu… dan yang paling mustahak, kepada siapa bible dalam BM nak ditujukan? adakah BM bahasa pertuturan asas mereka di sabah/ sarawak di rumah? atau mereka guna bahasa ibunda mereka? Kenapa selama ini Allah tidak digunakan di dalam bible Inggeris? Secara amnya kita tahu, bila kita sebut Allah..refer pada Islam.

   Reply to this comment
 10. rajmunan

  Apr 25. 2011

  sepatutnya sebagai seorang muslim kita harus mempertahankan kesucian nama allah swt yg maha suci…yg setan gi gadaikan demi kepentingan nk cari pengaruh politik…memang kau konco dajjal laknatullah akhir zaman. nila konco dajjal yg menyesatkan manusia. perangai pn dah mengalahkan setan.

  Reply to this comment
  • pemudapemudi

   Apr 25. 2011

   btl2..bila pemimpin Islam sendiri yg jadi petualang rosakkan agama sendiri..habislah..habis agama, bangsa n negara

   yg sedihnya pemimpin2 pas yg kononnya berjuang utk martabatkan agama Islam boleh pulak angkat mamat ni jadi ketua..nak martabatkan Islam atau nak hancurkan Islam wahai pemimpin2 pas?..anda bekerjasama dgn org yg ingin menjahamkan agama Allah..fikirlah2 sebelum terlambat..muhasabahlah..jgn kerana pangkat dan kedudukan anda lupa amanah sebenar anda sebagai khalifah

   Reply to this comment
 11. yusoff

  Apr 25. 2011

  aku tengok manusia yg muka tak ada nur ni berbohong habis..meluat dan termuntah aku..cuba suroh dia repeat ceramah ni dgn orang PAS apa lah agaknya dia cakap pulak…

  Reply to this comment
  • rajmunan

   Apr 25. 2011

   btul tu cik yusoff…hilang seri muka..klu dia bercakap tu mcm evil creature btul la muka dia…tu pn bahalol2 kemain suka n tepuk tangan lg.

   Reply to this comment
   • aman

    Apr 25. 2011

    kening anwar pun mcm salman rushdie..alah salman laknat yg tulis satanic versus tu…cuba perhati kening

    Reply to this comment
  • Kura-kura Inside Perahu

   Apr 25. 2011

   Sama sahaja hasilnya – penyokong2 PAS yang taksub kepada kepimpinannya pun dah ramai yang merestui..

   PAS4ALL lah katekan…

   ——————–

   ALL4ISRAEL

   ALL4ISRAEL was formed and is staffed by caring volunteers to help support Israel and its needy citizens. Our overhead expenses are extremely minimal thanks to our donated office, telephone lines, and equipment.

   ALL4ISRAEL has two major functions: providing emergency help to families and helping the seriously injured with medical assistance – our Healing Hands program.

   wwwdotall4israeldotorg/

   ————————

   israel4all

   wwwdotisrael4alldotcom/

   About us
   Israel 4 All

   The world is an open road. Everyone can travel and you can too!

   We believe as you do, that people with physical limitations and special needs should have the same opportunities as those who are able bodied. Israel 4 All specializes in all of your travel needs as well as those who are accompanying you.

   Reply to this comment
  • majid

   Apr 25. 2011

   Orang PAS biarkan jer sbb diaorang pakai penutup telinga (ear muff).Sbb president PAS waktu ceremah kempin nya menyebut negeri Sarawak adalah salah sebuah negeri termiskin d Malaysia. itu ler saja x hairan bila diaorang diam jer kot…….

   Reply to this comment

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE