Anwar Ibrahim dan keluarga Yahudi Rothschild

tedturner-billgate-soros-davidrockerfellar
Keluarga Yahudi Rothschild : Dari kiri, Ted Turner, Bill Gates Sr, George Soros dan David Rockefeller

Dari egroup AIDC

Anwar sudah lama mengkaji kekuatan Amerika Syarikat, di mana puncanya. Rothschild, Rockefeller, neocon. Think tank dan tukang baca buku kekuatan Amerika kepada Anwar adalah Khalid Jaafar (Pengarah IKD). Klik di sini

Pentingnya Khalid Jaafar kepada Anwar, ketika Anwar menjadi TPM, Khalid lah Setiausaha Akhbarnya. Bermakna semua maklumat dalam dan luar negara bergantung sepenuhnya kepada manusia bernama Khalid ini. Ketika Anwar menjadi banduan dan merekod di dalam penjara, satu-satu khazanah, aset, harta dan dana Anwar adalah (IKD) Institut Kajian Dasar. Khalid juga diamanahkan untuk menjaganya.

Di situlah juga ‘nyawa terakhir’, Anwar untuk mendapat saluran dana luar (Konrad Adenauer Foundation, Jerman), ketika kaki dan tangan Anwar terikat di penjara Sungai Buloh.

Yayasan Kristian-Yahudi Jerman

Sekarang mari kita teliti apa yang dilakukan oleh Anwar ketika menapak satu tangga untuk menjadi PM, dari tahun 1990-an hingga 1998. Setelah tiga tahun menyertai UMNO, Anwar menubuhkan IKD pada tahun 1985, sebagai think tanknya untuk memacu karier politiknya dalam UMNO. Kemasukannya ke dalam UMNO pada tahun 1982, mengejutkan ramai pihak terutama dari PAS, kerana sebelum ini, pendirian politik Anwar mengikut jalur gerakan Islam, sebagai Presiden ABIM dan pernah diramalkan sebagai Presiden PAS, oleh Subky Latif, aktivis PAS, Wilayah Persekutuan. Itulah Anwar, apa yang diramalkan selalunya tidak tepat. Anwar hanya menampakkan wajahnya, untuk sesuai diketahui umum, tetapi menyimpan wajah sebenarnya yang tidak diketahui.

Selepas dua tahun tertubuhnya IKD, Anwar mengundang sebuah Yayasan dari Jerman, Konrad Adenauer Foundation (KAF) menjadi penajanya. Itu pun mengejutkan, bagaimana seorang yang kononnya bekas aktivis Islam seperti Anwar boleh menerima dana dari Yayasan Kristian-Yahudi dari Jerman. Sebagai Menteri di JPM, Anwar boleh menggunakan kuasanya untuk mendapat dana dari dalam negara untuk menampung think tanknya, tetapi Anwar mengunakan kaedah sebaliknya, mengundang dana asing membantu karier politiknya.

Peter Schier, Wakil KAF di Malaysia (kiri) dan Anwar Ibrahim. KAF merupakan
penaja paling lama kepada think tank Anwar (IKD), sejak 1984 hingga
sekarang. Modus operandi KAF adalah menaja tokoh yang mempunyai potensi
untuk menjadi PM bagi memastikan agenda utama yayasan itu mewujudkan IFC di Malaysia akan terlaksana.

KAF merupakan think tank untuk Parti Kristian Demokratik (CDU), Jerman. Ditubuhkan pada tahun 1963, sebagai resolusi “perjanjian Luxembourg” [antara Konrad Adenauer, Chancellor Jerman dengan David Ben Gurion, Perdana Menteri Israel dan Nahum Goldman, American Jewish Committee].

Antara lain resolusi itu menyebut, Jerman bersedia membayar pampasan kepada kaum Yahudi ekoran daripada kononnya berlaku pembunuhan beramai-ramai kaum Yahudi (holocaust) semasa era Nazi dalam peperangan dunia 1 di Jerman. Jadi penubuhan KAF merupakan bentuk pampasan kerajaan Jerman kepada kaum Yahudi, di mana KAF akan berperanan memberi bantuan kepada seluruh dunia bertujuan untuk membersihkan imej Israel dan mendaulatkan ketuanan Israel. di sini

Siapakah yang mencanang wujudnya “holocaust” ? Individu itu antaranya Chaim Weizmann yang mendapat sokongan daripada Rothschild. Chaim Weizmann adalah aktivis Zionis yang aktif dalam memperjuangkan “negara Yahudi” berjaya mencapai cita-citanya apabila diatur oleh Rothschid di London untuk bertemu dengan Arthur James Balfour, yang akhirnya berhasil mendapatkan hak di Palestin melalui Perjanjian Balfour (1917).

Memang tidak dapat disangkal, kewujudan negara berdaulat Israel dirintis oleh Rothschild, kerana fakta sejarah menyebut pada 2 November 1917 (ketika Deklarasi Balfour diadakan), Arthur James Balfour (Menteri Luar Negeri British) telah menghantar surat resolusi persetujuan penyerahan hak menduduki kaum Yahudi di Palestin kepada Lord Rothschild (keturunan generasi kedua Rothschild) yang ketika itu menjadi ketua komuniti Yahudi di Britain.

Surat Balfour itu kemudiannya dikirim oleh Rothschild kepada Organisasi Zionis Sedunia untuk dimaklumkan kepada kaum Yahudi sedunia. Hasil perjanjian itu, kaum-kaum Yahudi yang sebelum ini menetap di pelbagai negara telah dipindahkan secara berperingkat-peringkat ke Palestin untuk mendominasi bumi Islam itu.Klik di sini

Bermakna ketika Anwar menjemput KAF menjadi penaja utama think tanknya (IKD) pada tahun 1987, Anwar sudah menyedari susur galur sejarah yayasan Kristian-Yahudi itu, dan akur dengan prasyarat yang dikemukakan oleh yayasan itu, sebelum diadakan kerjasama antara kedua pihak.

Anwar melalui IKD menerima tajaan KAF. KAF pula yayasan Jerman, tempat bermulanya keluarga Rothschild yang menuntut kematian kaum Yahudi dibunuh secara holocaust dibela. Klik di sini dan di sini

Rangkaian Rothschild mempromote Anwar

Tahun 90-an dianggap tahun paling gemilang dalam sejarah politik Anwar. Dia diramalkan bakal menjadi PM, setelah kedudukan kukuhnya sebagai TPM. Ketika ini juga badan pemikirnya IKD-KAF telah mempersiapkan Anwar sebagai PM dengan mendapat restu Amerika Syarikat.

Bermula dari 1994, IKD-KAF telah menganjurkan Dialog Pasifik pertama di Pulau Pinang, diikuti dengan Dailog Pasifik II di Kuala Lumpur (1996) dan Dialog Pasifik III di Kuala Lumpur (1998). Hasilnya Dailog Pasifik itu berjaya membawa turun tokoh-tokoh Yahudi dari Amerika ke Kuala Lumpur antaranya William Cohen (Setiausaha Pertahanan Amerika), Madeline Albright (Setiausaha Negara) dan Henry Kissinger (bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat).

AnwarCohenberbaris
Anwar Ibrahim disambut dengan pembarisan tentera Amerika Syarikat, ketika lawatan Timbalan Perdana Menteri itu ke Pentagon pada 16 April 1998. Turut mengiringi Anwar adalah William S Cohen, Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat (kiri) dan Kolonel Gregory Gardner, Komender Angkatan Tentera Amerika Syarikat (tengah)

Pada 26 Jun 1997, Anwar Ibrahim sendiri dengan bangganya menyaksikan majlis tandatangan perjanjian bersama antara IKD (diwakili oleh Abdul Rahman Adnan) dengan Heritage Foundation Washington (diwakili oleh Dr David Brown) di Kuala Lumpur.

Serentak dalam masa yang sama rangkaian Rothschild telah mempromote imej Anwar di persada luar negara sebagai pemimpin masa depan. Pada tahun 1998, majalah Newsweek (tajaan Rothschild) telah menobatkan Anwar sebagai “Newsweek’s Asian of the Year” . Pada tahun yang sama juga Anwar dilantik sebagai “Chairman of the Development Committee of the World Bank and International Monetary Fund (IMF)“.


Ada apa dengan jawatan Bank Dunia dan IMF ?

Bank Dunia dan IMF adalah alat Yahudi untuk memperkasakan Israel yang ditaja oleh Rockefeller dan Rothschild. Baca catatan sebelum ini; klik di sini dan di sini

JimWolfenson_Anwar
Rangkaian Al Gore : Anwar bergambar dengan James Wolfensohn selepas mesyuarat di London 2010.
Wolfensohn merupakan korporat Yahudi Amerika Syarikat yang pernah menjadi Presiden Bank Dunia. Beliau terlibat aktif dalam rangkaian perbankan Yahudi, antaranya dalam Salomon Brothers, dan Pengerusi
Lembaga Penasihat Citibank. Selain itu beliau juga merupakan Ahli Pemegang Amanah the Brookings Institution dan the Rockefeller Foundation. Beliau juga ahli CFR (the Council on Foreign Relations). klik di siniAnwar pula dilantik sebagai Pengerusi Komuniti Pembangunan di Bank Dunia dan IMF pada tahun 1998 oleh James Wolfensohn (Presiden Bank Dunia) dan Michel Camdessus (Pengarah IMF). Siapa Wolfensohn? Siapa Camdessus ?

James Wolfesohn, seorang Yahudi berasal dari Australia, berpindah ke England dan di Amerika Syarikat. Dia mempunyai pertalian darah dengan Rockefeller dan pernah bekerja dengan Rockefeller sebagai Pengarah Bank New York City dan eksekutif kanan Salomon Brothers.

Pada tahun 1980, dia menjadi warganegara naturalisasi Amerika Syarikat, seterusnya dilantik sebagai Presiden Bank Dunia pada tahun 1995. Selepas bersara daripada Bank Dunia, dia menubuhkan syarikatnya sendiri, Wolfensohn & Company, LLC, dan pada 2006, dilantik menjadi Pengerusi Lembaga Penasihat Antarabangsa Citigroup

Dia juga dilantik sebagai ahli pemegang amanah the Brookings Institution, dan ahli lembaga amanah the Rockefeller Foundation. Ahli kepada the Council on Foreign Relations dan pernah menghadiri meeting the Bilderberg Group, the Aspen Institute, and the World Economic Forum.

Bekas Setiausaha Negara, Condoleeza Rice pernah melantiknya sebagai duta Amerika ke Irael untuk penyelesaian masalah penempatan haram Yahudi di Gaza.

Michel Camdessus pula adalah  Pengarah  the International Monetary Fund (IMF) dari 16 Januari 1987  hingga 14 Februari 2000. Berasal dari Perancis, pernah menjadi Gabenor kepada  Bank of France , sebelum berpindah ke Amerika Syarikat.

Satu artikel menarik yang ditulis oleh David Pidcock (2000) menyebut “ramai orang terkejut apabila Al Gore, Naib Presiden Amerika Syarikat menyokong secara terbuka kepada Anwar Ibrahim pada tahun 1998. Ramai yang tidak mengetahui sokongan Al Gore sebenarnya diatur oleh IMF dan Wall Street. Peneraju IMF ketika itu adalah Michael Camdessus, yang merupakan sahabat dan sekutu Anwar dan mereka pernah menjadi penulis bersama dalam sebuah buku.. Ramai yang tidak mengetahui sentimen Al Gore dipengaruhi oleh anak perempuan yang berkahwin dengan Paul Schiff,(keturunan Rothschild) pengarah Wall Street. Paul Schiff adalah keturunan Jacob Schiff yang ditugaskan untuk membiayai Revolusi Bolshevik yang menjadi dendam lama keturunannya”.

Baca artikel David Pidcock, Klik di sini. Kaji semula susur galur Paul Schiff, Jacob Schiff yang berasal dari keturunan Mayer Amschel Rothschild, klik  di sini

Hubungan Anwar dengan Emma Rothschild

Pada 2007, Anwar sendiri menulis di blognya (anwaribrahimblog, klik di sini) bahawa dia berwacana empat tokoh bersama empat tokoh di Florence, Itali. Empat tokoh itu adalah  Anwar Ibrahim, Amartya Sen , Emma Rothschild dan Michel Camdessus.

AnwarbotolArak

Dari kiri Amartya Sen, Anwar, Emma Rothschild dan Michel Camdessus dalam program Wacana Empat Tokoh di Florence, Italy pada Mac 2007

Michel Camdessus seperti yang dihurai di atas adalah sekutu Anwar. Manakala Amartya Sen dan Emma Rothschild adalah pasangan suami isteri yang menjadi idola Anwar. Amartya Sen berasal dari India, keluar dari agamanya (Hindu) setelah berkahwin dengan Rothschild (Yahudi).

Anwar selalu menyebut di dalam tulisan semasa berada di Amerika Syarikat, dia sering mengunjungi ke rumah Emma Rothschild dan seronok kerana dapat bertukar-tukar fikiran.

Anwar sudah tentu tahu siapa keturunan Emma dan dia memang secara sengaja untuk mendekati keturunan kaya Yahudi itu. Itulah cara Anwar, apabila, dia mengetahui, susurgalur seseorang, dia akan melakukan apa sahaja untuk membodek dan mendekatinya, supaya dia mendapat banyak manfaat daripada perhubungan itu.

Emma Rothchild adalah berketurunan Yahudi Rothchild, dilahirkan di London, England. Dia adalah anak perempuan kepada Nathaniel Mayer Victor Rothschild,[ Baron Rothschild generasi yang ketiga (1910-1990)] hasil perkahwinannya dengan isteri kedua, Teresa Georgina nee Mayor (1915-1996). Emma merupakan kakak tiri kepada Jacob Rothschild, Baron Rothschild generasi yang keempat.

Untuk pemahaman lanjut, sila baca tulisan saya sebelum ini berkenaan Anwar Ibrahim dan Emma Rothschild bertajuk “Anwar Ibrahim berdialog Kristian dan Yahudi di Florence, Itali”, klik di sini

Anda ingin membaca artikel-artikel lain, sila daftar di egroup AIDC. Klik di sini

15 Responses to “Anwar Ibrahim dan keluarga Yahudi Rothschild”

 1. anon

  Nov 04. 2014

  This is so scary..mengalahkan cite2 hantu Halloween..

  Reply to this comment
 2. ishak a.malek

  Feb 27. 2014

  Terdapat beberapa orang dari keluarga Rothschild telah dibunuh dengan kejam oleh ajen ajen Dajjal atas sebab2 gagal memainkan peranan membantu Dajjal didalam perkara yaang melibatkan penguasaan ekonomi dunia….kebanyakan mereka yg dibunuh telah mendapat habuan besar berupa wang ringgit…Anwar kini berada dalam delima apakala misi yg di minta oleh ajen2 Dajjal gagal….Anwar mungkin menerima tekanan dengan ugutan BUNUH oleh ajen2 ini….oleh yg demikian Anwar perlu menunjukkan usaha sekurang kurangnya menjadi org yang berkuasa di Selangor dgn tujuan menghapuskan kepentingan umat Islam dengan membeli 2/3 tanah bagi kaum cina…sekurang2nya tidak dapat menguasai Malaysia yahudi yg bekerjasama dgn kaum cina menjadi kan Selangor itu Pulau Pinang ke 2….natijahnya Anwar lepas dari hukuman BUNUH apakala 3 negeri yakni Pulau Pinang, Selangor dan Singapura telah jatuh ke tangan kaum cina……Allahhuakbar…sedarlah wahai umat Islam Selangor.

  Reply to this comment
 3. someone

  Apr 07. 2013

  Salam, saya sering terfikir mengapa pihak AIDC ini sering berniat untuk menjatuhkan Anuar Ibrahim. Bukankah merupakan kebiasaan menghubungkan hubungan diplomasi jika kamu menjadi menteri atau timbalan.. adakah kamu begitu yakin sebelum melabel ini freemason dan itu freemason.

  Andai kata apa yang dipaparkan di artikel2 mempunyai niat untuk menjatuhkan seseorang dan ianya tidak benar dan ada yang mempercayainya, itu adalah fitnah. dan dosa fitnah itu lebih besar daripada dosa membunuh.. wAllahu a’lam..

  ini melibatkan aqidah, aqidah yang sejahtera tidak akan melabel orang sesuka hati.
  sekadar renungan bersama. :)

  Reply to this comment
  • Hamba Allah Yang Hina Dina

   May 27. 2013

   Di dalam Islam, Rasullullah tidak pernah membuat kerjasama dengan Nasrani ataupun Yahudi, tanpa ada apa2 persetujuan, bahkan di dalam mencapai matlamat sesuatu pun, Rasulullah tidak pernah duduk sekali di dalam menyelesaikan masalah dunia. Walau apapun tujuan dan modus operandi Anuar itu, seharusnya di wartakan kepada pemimpin BN dan masyarakat tentang tujuan dan matlamat duduk bersama2 Yahudi ini. Di dalam Al-Quran sendiri sudah memberi larangan keras agar tidak bersekutu dengan Yahudi dan Orang Kafir yang lain. Sesungguhnya orang kafir yang dekat dengan Islam adalah dari kalangan Nasrani.

   Wallahuallam.

   Reply to this comment
  • cvt

   Jan 14. 2014

   Someone,berfikir dgn mata hati dan akal fikiran,bukan dgn mata yg mudah tertipu

   suku sakat Rothschild yg menguasai hampir seluruh kekayaan dunia ni,bukan saja hampir semua bank (citigroup,merril lynch,goldman sach,UBS,credit suisse,deutsche bank)malah semua company minyak gergasi(big 4),IMF,US Federal Reserve,World Bank,even PBB pun dibawah telunjuk suku sakat diorang.Skrng cuba fikirkan secara mendalam fakta2 dibawah ni adakah semuanya kebetulan?

   1)Bangunan Parlimen Israel-pembinaannya ditaja oleh James de Rothschild

   2)Mahkamah Agung Israel-pembinaannya ditaja oleh Dorothy de Rothschild

   3)Ada 3 bangunan pencakar langit kt Israel yg dibina di satu kawasan khusus yg bernama Rothschild Boulevard yg dinamakan sempena nama Baron Edmond de Rothschild-salah seorang yg bertanggungjawab membeli tanah-tanah di Palestin
   i)Meir on Rothschild Tower-32 tingkat
   ii)Aviv Rothschild Tower-30 tingkat
   iii)Rothschild 30 Tower-30 tingkat

   4)Di Israel ada satu bandar bernama Rishon LeZion,ade shopping mall terbesar yg dinamakan Rothschild Center

   5)Sejak 1870,keluarga Rothschild telah menyumbang $700,000 setahun kpd Alliance Israel Universal

   6)knp Anwar pun kerap jumpa/dinner dgn Henry Kissinger?(Penerima Anugerah Presiden dari kerajaan Israel)

   Reply to this comment
  • Saimi Sulong

   Aug 02. 2014

   Sila google David Icke atau Alex Jones

   Reply to this comment
 4. MAWAR SYURGA

  May 23. 2012

  Anwuar agent Rothschild yang matlamat utamanya nak menakluki & menguasai negara kita ini. ALLAH maha berkuasa semoga allah lindungi kite negara islam yg masih aman ini. ANWAR MMG DA LAMA NAK JUAL MALAYSIA PD MEREKA. ramai org2 kita yg tak mengkaji dan menyokong secara membabi buta.

  MARILAH KITA SAME-SAME PERANG JIHAD UNTUK HAPUSKAN ANWAR PECACAI DAJJAL

  Reply to this comment
 5. sayaAnakMalaysia

  Mar 28. 2011

  hmmm..benarkah ini? wow…sgt mengejutkan jika semua ini benar.

  apapun Allah Yg Maha Satu Maha Hebat Juga Maha Tahu.

  Reply to this comment
 6. hambaAllah

  Feb 22. 2011

  saya harap saudara penulis terus membongkar ahli- ahli freemason atau sekutu freemason yang begitu aktif dan dekat di hati mereka dan berharap penulisan ini tidak berat sebelah, tidak berjuang untuk kepentingan politik tapi demi kepentingan Islam. kalau boleh pendedahan yang dilakukan bukan setakat di malaysia bahkan ke seluruh dunia dimana mereka pemimpin dan beragama islam terlibat dengan pergerakan freemason ini.
  saya amat berminat dengan isu- isu freemason ini.
  moga kita semua sentiasa dalam lindungan ALLAH S.W.T.
  doa Rasulullah:
  ya ALLAH aku berlindung dengan Mu daripada seksa kubur, aku berlindung dengan Mu dari seksa api neraka, aku berlindung dengan Mu daripada fitnah dajal yang dasyat dan aku berlindung dengan ujian semasa hidup dan ujian kehidupan selepas mati.Amin.

  Reply to this comment
 7. Angela

  May 26. 2010

  Anwar tak perlu jadi Freemason, kerana Freemaosnry is only a Jesuit front. Anwar sudah pun bersama dengan kelompok Jesuits, so he has no need to be a Freemason, and he is not a Freemason anyway. Jesuits yang cipta Freemasonry, dan Jesuits control Freemasonry. Freemasonry dengan sumpah (oath) kesetiaan adalah exactly sama dengan Jesuits. Originally Scottish Rites ada 25 degrees sahaja, the Jesuits who were fighting for the Stuarts (Raja England dalam buangan – ke Scotland dan kemudian ke France) telah menambah 8 degrees lagi, menjadikan 33 degrees kesemuanya bagi Scottidh Rites Freemasonry. Now the Jesuits are taking over Britain, they are dissolving Anglican Church. The British Queen is in the higher hierarchy of The Knights of Malta – dan Jesuits yang control THE CROWN, iaitu di London City. Tony Blair pun masuk Katholik – sebab dia dah lama bersekongkol dengan Jesuits. Semua organizasi atau “orders” kaum elit semuanya merupakan kenalan rapat di antara satu sama lain, tidak kira agama atau bangsa. This is the Jesuit New World Order, berdasarkan kepada “The Jesuit Order”. Dan Anwar merupakan antara hamba Jesuit terulung di dunia. Sebab itu dia mendapat banyak previleges dan sokongan di seluruh dunia.

  Reply to this comment
 8. ahmadzaki

  May 26. 2010

  Di harap pihak AIDC turut menyiasat adakah benar Anwar Ibrahim merupakan Ahli Freemason di Malaysia.

  Reply to this comment
 9. osman mohd yunus

  May 25. 2010

  tahniah , bongkarkan lagi segala manusia talian hayat kejahatan anwar aljuburi ,
  semoga memberi kesedaran dan maklumat pada seluruh rakyat negara tercinta siapa anwar yang sebenar ,
  puak2 hamPAS , jgn haraplah dorang buka dan baca web ni , dorang sdh terdidik bahawa anwar itu manusia jujur , alim dan baik , lantak pi la dengan barua2 ni ..
  teruskan usaha saudaraku ..hidup Islam , hidup Melayu , selamatkan Malaysia ,

  Reply to this comment
 10. Life is not a fairy tale dude

  May 25. 2010

  Neo con dan Anwar Ibrahim, bagai irama dan lagu. Patutlah orang Yahudi begitu membela anak didik kesayangan mereka.
  Tools of the Illuminati in Malaysia.

  Reply to this comment

Trackbacks/Pingbacks

 1. Terlibat Dalam Asia Society – Rockefeller – Bukti Hubungan Anwar-Yahudi Belum Putus ! | AIDC - February 7, 2011

  […] Bermula daripada pakatan Rothschid-Chaim Weizmann di London hinggalah tertubuhnya ‘Negara Yahudi’ (1917) hinggalah pengekalan dinasti turun temurun hingga kini. Salah seorang pewarisnya, Emma Rothchild telah mengahwini Amartya Sen dan lebih menarik lagi, pewaris dinasti Rothchild inilah yang di’peluk’ Anwar Ibrahim. Klik di sini dan di sini […]

 2. Apabila CNN nafi Anwar bayar… | AIDC - January 28, 2011

  […] Anwar Ibrahim juga mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan keluarga Yahudi Rothschild ini. Baca di sini […]

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE